Köpråd: Renault Megané 1.6 -98

Är i Stort behov av en "riktig" vinterbil nu! BMW:n kommer att fastna i första snön hemma... Det får bara inte hända. Vanligtvis har jag ju bilar att välja på hemma men inte just nu. har hittat en Renault som rubrik. 24200 mil. Ägaren haft den i 2 år. Bra däck. men ska bes nu i nov... Får den billigt så klart och tidigare bes har gått bra. En herre i min egen ålder haft den som andrabil för att frakta ungar vilket är min tanke med om snödjupet blir för häftigt. Jag vet av erfarenhet som fd bilhandlare att dessa har så mycket elfel det går att ha på en bil. Men vilka? Funderar på att köpa den imorgon då jag tänkte skicka av tysksläden till en kompis. (Jo, den är så bra) men jag vill inte stå med en bil som måste kostas på det dubbla mot värdet för att fungera. Snabba råd uppskattas. Vill ha nåt som är relativt pålitligt ett tag så jag kan leta upp nån kul bil i lugn och ro. Har en 480 på gång men ärligt talat... Pålitlig :-) På tal om elfel. Vad jag vet brukar maskinerna tuffa på på fransosen?



Svar på inlägget: Köpråd: Renault Megané 1.6 -98



Volvo 740


Som bilmek är jag av åsikten att fransoser äldre än två år ska man låta bli, grannen skrotade just sin 98 megane, 20k mil, fullt fungerande, men trots gått i norrlandsklimat så var den rätt illa biten av norska kromet... jag skulle satsat på en tidig v70, som den du hade, annars köp en v70n som gått som taxi, går göra sjuuukt bra klipp där, du kan få en 07 diesel, automat för under 50k, som är fräsch, dock så har dom ju gått 50k men who cares? annars om du ska ha franskt så tror jag nog mer på en nyare 406 hdi, en kusin har en sån som gått som taxi, tror den gått drygt 30, grymt välutrustad och konstigt nog för att va franskt så går den faktiskt bra Men valet är ju såklart upp till dig


406HDi har vi provat som firmabilar. 25-35 tmil så skar dieselpumparna. Nej tack. En V70 drar en del. Tänkte för en gångs skull ha en bil som drar under litern. Men man kanske skulle ringa de lokala TAXi-bolagen och höra! Bra idé.


Min kollega har en sådan megane, hjullager verkar vara förbrukningsartikel & de rostar utav helvete men i övrigt är han mycket nöjd, speciellt med drivlinan. Jag har iofs bara jobbat med honom några veckor men det är en gammal rallyåkare från värmlands skogar så jag tror knappast att han är dum.


Satsar du på en taxikörd typ 07a V70 D5/2.4D så är ju inte skatten så hög, och som sagt, du behöver inte betala massor för dom, mer än 50 ska dom inte kosta, men känns som att du om någon borde kunna göra ett sådant klipp


Var och skulle köpa Renault nu. Det blev inget... http://www.blocket.se/goteborg/Renault_ . 3.htm?sa=1 Bilen var faktiskt fin! Lite rost runt ett hjulhus men inte så det direkt syntes. Farsan hade kört mig så jag kunde betala och åka hem. "Den blir nog bra, bara att pruta och åka hem" var hans kommentar när vi gick runt bilen. Sen ballade det ur kan man säga! Startade och startmotorns tid var kommen. Ett jävla skrammel. Huvudmaskinen lät inte bättre den. Som en frisk sugdiesel. Knackade en "del" alltså. Att köra var ok men en viss vibration i 100-110 km/h. Bilen var skrot alltså. Orkade inte ens bjuda 2 papp för det är den inte värd. Så var det med den saken. Ska nog koncentrera mig på en MB 190 istället. Med Automat! Eller åka runt och skambjuda på Saab 9-5:or. Fast det är ju riktiga jävla kälkar det med...


http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_24 . 15&w=1 inte under litern men totalkostnaden är som bekant toklåg http://www.blocket.se/goteborg/Opel_Ast . 15&w=1 glöm denna astra, läste inte hela annonsen lååångt under litern, haft ett gäng varav en rullat otroliga 46000mil (flextronicbil), rostar friskt men brukar rulla krångelfritt.


skulle satsa på en sen astra 1.6 ´98 iaf, nästa generation, bättre på alla punkter, ligger på runt 0.6-0.7 oavsett körning, våran har snart nått 30k mil, de är bytt bromsbelägg fram, backar bak, kränghämmarstag fram en gång, det är allt, på nästan 30000 mil, + att våran aldrig sett ett saltkorn eller stått fuktigt så den är tom 100% rostfri, billiga i inköp och billiga att äga, dock är dom väl inte så direkt roliga men nu var ju kanske inte de prio ett


Haft 5 Opelar. - Rekord GLE -83: Gick som tåget. - Rekord 2.1 diesel -86. Strulade jämnt - Astra 1.6 -94/95. Toppen gick - Zafira Irmscher -01? Motorras. - Rekord 2.3 automat -86. Lådan rasade. Aldrig en till!






Haha som min åsikt om Audi då därför försöker jag itne ens nästan föreslå nått sånt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka