Köpråd: Pontiac Firebird -95

Tjena gott folk Ja nu har jag hittat min drömbil till ett bra pris. Nu behöver jag all info jag kan få innan jag bestämmer mig. Det är en v6:a som gått 13500. Han vill ha 19000:- Vad ska man tänka på med jänkar bilar ? Va dricker v6an blandad körning? Dyr försäkring ? Dyra delar? Uppskattar all info! Mvh KristianSvar på inlägget: Köpråd: Pontiac Firebird -95http://www.blocket.se/ystad/Pontiac_fir . 11&w=1


Ska du verkligen köpa en V6 bil då Det är nog inte vidare lättsålt dagen man tröttnar,körglädjen är desto större i V8-bilarna på alla sätt.


Håller med där faktiskt. Är det din drömbil så spara tills du har råd med en v8 åtminstånde. Även fast v6orna inte är dumma bilar ändå. Ska jag vara ärlig så tror jag inte v6orna är så mycket mer bränsle snåla än v8orna. Försäkring och delar är väldigt billigt till jänk. Tycker iallafall jag. Finns värre exempel om man säger så. Blocket annonsen är dock borta, köpte du den eller?


Jag har en firebird 94 v6. Valde v6 då jag inte är så impad av v8:or och den har väl funkat helt ok. Rätt kul att köra faktiskt. Men som alla andra usa bilar så är ju kvaliten sådär.


Fast ljudet från en V8:a är ljusår från 6an måste du hålla med om? Prestandan är bättre likaså.


Håller klart med alla andra, Den typen av bil ska ha V8. V8 mullret är ju helt underbart


Jag är som sagt inte så förtjust i v8:or, speciellt inte ljudet. Men visst är dom ju starkare.


Starkare,snabbare med desto mer körglädje. Vid försäljning vill folk nog i näst intill alla fall: Köpa en V8:a om valmöjligheten finns väl?


jovisst så tycker du. Jag skrev vad jag tyckte och hur jag gjorde. Om min blir svårsåld får jag se till våren då den ska säljas, är trött på modernt usa skrot. Blir den inte såld så kanske jag plockar ner den och sätter motorn och lådan i någon av mina oplar.


Du har rätt att kalla det USA skrot, du har iallafall testat det


Ja jag överdrev väl kanske lite, men jag är uppväxt med halvnya usa bilar, både vans, suvar och sportigare prylar och jag är trött på den rappliga känslan i dom och den kassa kvaliten. Kommer lägga energin på den 77 år gamla pontiacen istället och dom ca 50 år gamla oplarna. Fast utseendet på usa bilar var ju snyggt iaf tills ca 2005. Tycker min firebird är skitsnygg men jag har andra bilar som jag tycker är snyggare.


Vadå för 77 år gammal Pontiac ?


En Pontiac Eight Fourdoor 1934. Rak sidventilsåtta m.m. Förmodligen sveriges enda. Är under uppbyggnad just nu.


Inga kort?


Inga färska kort men såhär såg den ut när jag köpte den i sommras. Har jobbat en del med den och just beställt nytillverkade trösklar från usa. Och JA! Den ser förjävlig ut på den bilden. Men den kommer att bli bra när den är ihopmonterad och lagad. Sedan blir den låg, mattsvart och står på några breda hjul.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka