Köpråd: E-klass vs. 5-serie vs A6 vs annat

Tittar på bruksbil. Runt 2007-2008 års modell. Hade väl så gott som bestämt mig för en 2007 E-klass med massa godsaker jag var och tittade på här om dagen, men den hann bli såld, idag. Men nu när jag inte hittar en liknande bil till salu, så funderar jag på om man kanske ska titta på nått annat i den klassen eller vänta tills en liknande MB W211 dyker upp igen ca 2007-2008 års max 200.000 kr Kombi/sedan inte jätteviktigt Motor inte heller jätteviktigt MB E-klass w211 BMW 5-serie E60 Audi A6 eller nått annat Vad skulle ni valt och varför?



Svar på inlägget: Köpråd: E-klass vs. 5-serie vs A6 vs annat



Jag jobbar på MB och kan säga att 211an är riktigt go bil! Sällan dem går sönder, dock kostar det ju en hel del när dem gör det. Men det är väl likadant oavsett vad du väljer av dessa bilar. Har t.ex. en -07a inne nu som har gått 42 000mil och känns som ny! Ingen rost, inga fel och allt är riktigt fräscht. Hur många bilar som rullat så många mil är det?


Jag förespråkar BMWn. Dels bränsleekonomiskt, BMW är världsledande på motorer och det är inget att sticka under stolen med. Mycket effekt men ändå förvånansvärt låg bränsleförbrukning jämfört med andra tillverkare i samma klass och motoreffekt. Jag rekommenderar även att om nu BMW verkligen är intressant att försöka hitta någon med komfortsätena. Då har du det utdragbara lårstödet, elstolar (inkl nackstöden elstyrda ), justerbart sidostöd (luftkuddar som på lastbilar antar jag), 2-delat ryggstöd så du kan forma det efter din sittställning, svankstöd OFC och även vilostöd i nackstödet (du kan dra fram som en nackkudde). Sen är det oftast väldigt pigga, minsta motorn i E60 är 520i vill jag minnas, en 170hk bil. Men den känns garanterat piggare än några 170hk, går inte att jämföra med en snarlik bil som tex S80 2.4 med samma effekt. Tysta, sportig men ändå komfortabel fjädring, ofta rätt schysst utrustade... Ja jag hade valt BMWn alla gånger! MVH http://www.blocket.se/vastmanland/BMW_5 . =8&w=2


Diesel eller bensin du är ute efter? Skulle nog själv förespråka 211:an, men 5-serien mycket tätt efter. Audin tycker jag inte håller samma kvalitetskänsla. Har kört en hel del 211or själv genom åren, och svärfar har 2st i ett taxibolag. Helt sanslöst bra kvalitet på dem. Du behöver absolut inte vara rädd för långmilare om dem är skötta som dem skall. I dagsläget har svärfar 3st. Den som är äldst är en 03:a med 72.000mil på mätaren, (!) original motor och låda. Turbon la av för 1000mil sedan, rätt förlåtligt Du skall nu självklart satsa på 07:a eller nyare, då faceliften kom. Jag själv föredrar diesel, och helst de större motorerna med 5a eller 6a i. 4orna går dock aningen billigare. ( 200 och 220CDI) Jag själv skulle valt en bil utan airmatic, då det blir väldigt kostsamt om bälgar/pump går sönder. Bälgarna brukar oftast ge sig samtidigt och blir ganska stor klumpsumma om dem lägger av. Har bilen "fuskskinnet" får du kolla noggrannt kring sittdyna samt insteg vid ryggstödet. Ska inte säga att det är allt för vanligt, men det förekommer ändå att dem spricker upp där efter en tid. Har tidigare jobbat med att göra iordning nybilsleveranser och tagit hand om begbilar när det gäller BMW, så det har blivit en hel del körade i E60/E61. (Säkert kört ett hundratal olika. ) Sanslöst sköna bilar att köra det med. Finns verkligen inget att klaga på dem körmässigt vad jag kan komma på. En bil man bara längtar efter att plocka mil i.. Extremt vanligt att bakluckan börjar rosta i nederkant där det går att dela bakrutan från luckan. Är inget ovanligt att det börjat krackelera på så ny bil som 1år. Så var noggrann att kolla det ifall du är intresserad av en sådan bil. (Bmw brukar kunna lacka om på goodwill) Väldigt sköna motorer, särskilt sexorna. Dem är riktigt beprövade vid det här laget och håller garanterat länge. Däremot tycker jag mig ha upplevt att det känns när bilarna rullat runt 20.000mil och mer. Brukar synas en hel del i inredningen som blir lite sliten med tiden, något som jag inte upplevt i Mercedes, även om dem rullat det dubbla. Över lag väldigt bra bilar båda två. Tror dock att Mercedes vinner i driftskostnad samt kvalitet jämfört med BMW:n. Audin räknar jag inte ens i samma divison, även om jag gillar dem med.


Karlie: Rosten på bakluckan gäller kombin E61 och inte sedan vilket jag tror TS är ute efter(?). Enligt min erfarenhet skiljer det inget på kvalitén mellan BMW och Mercedes, driftkostnaderna är däremot till BMW´s fördel på grund av markant billigare service men även lägre förbrukning jämfört med motsvarande motor hos Mercedes. Jag hade nog funderat på en 525d (Varianten med 197hk) i detta fallet, personligen föredrar jag dem snåla bensinsexorna men jag vet att idag är många glada i diesel och 525d är stark, snål samt mer än tillräckligt pigg.


Står ju i TS inlägg att han inte vet huruvida han vill ha kombi eller sedan? Och jo, självklart gäller det E61. Sedanen har ju liksom ingen ruta som är delbar med skuffen Är ändå tveksam om driftskostnaderna är till BMW:s fördel. Möjligvis förut, men på senare tid ingår ju 211:or i Mercedes "Fair price-service", vilket innebär 30% på arbete samt 20% på material. Detta gör ganska mycket på priset. Har inte hört något om att BMW har lika bra deal? Jämför man med Volvo där jag jobbar i dagsläget så är det ju en riktigt bra deal på service.


Tackar för era bra och informativa inlägg Är ju lite mer inne på W211an, dock så inser jag att det går väl ca 20 vettiga/tänkbara E60/61 på en vettig/tänkbar W211. Och givet på vilken bil det än blir är ju, Sport-paketet på MB, M-paketet på BMW och S-line på Audi. Men jag tror väl det står mest mellan MB eller BMW


Ja, klart du skall ha Sport-paket! Härligt med dubbla utblås, goa originalfälgar samt jäkligt sköna, mer skålade stolar jämfört med de vanliga. M-paket går ju inte av för hackor heller. En mjuk o go M-ratt är ju bland det goaste som finns att ratta


Kan tilläggas att BMW är ruggigt billiga att serva om man väljer bort BMWs egna, tex Mekonomen som också lämnar stämpel går minst lika bra. Oljebyte, bromsvätskebyte, påfyllnad av spolarvätska och nya torkarblad till min BMW gick på 2papp blankt i våras, det anser iaf jag vara billigt i serviceväg. Men så förespråkar jag ju BMW också http://www.blocket.se/orebro/BMW_530_M_ . =8&w=2 Där har du en till, iofs ingen 07-08 men det kanske du kan leva med? Bra pris, inte överdrivna mil (drygt 2000mil per år, fullt normalt) M-paket och fruuuktansvärt mycket utrustning


Vi/farsan stod inför ett liknande val för ett tag sedan, han gick MB vägen och jag tycker nu att han gjorde ett riktigt bra val även om jag ville att han skulle skaffa BMW (F10) i början. Mercedes-Benz W211 är lite mer glidar bil än E60 dock så tycker jag inte så när det gäller E500/E55/E63. E60s billligare modeller känns helt enkelt lite "sportigare" än motsvarande W211 modeller. Jag gillar inte Mercedes säten men det är kanske en smaksak precis som utseendet, E60 ser klart sportigare ut än W211 men W211 ger en mer "Premium" känsla. Båda bilarna är otroligt körglada, komfortabla och snygga men jag hade hellre valt en fin W211 av nyare modell än E60, dock så skulle jag satsat på E350 och uppåt. Jag väljer E-klassen för att den känns lite mer lyxigare, mogen men samtidigt så kan man med enkla modifikatoner göra den riktigt sportig. E60 känns lite för vanlig. A6 tog jag inte med eftersom jag inte har mycket erfarenhet av modellen och jag tycker inte alls om den.






bmw 525 bra drag och går hyffsat billigt


Ja den var inte helt dum den


Säger bara Bmw MKT bil för pengarna och har dålig erfarenhet av mercedes = Konstiga fel samt dyrt när det går sönder och en mercedes rasar fan alltid någon gång ! Här har du ett bra förslag ! http://www.blocket.se/orebro/Bmw_535D_M . =8&w=3 LOVE BMW !


Du det här var låga mil och ett par årsmodeller nyare ! Bara ett tips ! http://www.blocket.se/goteborg/BMW_535_ . =8&w=3


Det här är lite aftonbladet eller expressen diskussion. Själv har jag en MB 211 och är supernöjd, jag gillar "vardagsrumskänslan" och den goa gången. Har även haft bmw, dock inte lika nya men de är även de härliga bilar med lite mer sportkänsla. Dock är min högst personliga åsikt att man i nyare bmw får klaustrofobi för de är såå trånga inuti, känns som man klär på sig bilen. Gillar man det så kan det lika gärna vara en fördel. A6'n har jag svårare för, farsan är inne på sin 3e som tjänstebil. Onödigt törstiga motorer, stötigt chassie och intetsägande köregenskaper. Alla tre är tyska kvalitetsbilar med allt det innebär. Det bästa är väl att provköra ett ex av varje och få en känsla för bilarna, det ska ju kännas rätt för dig.


Yes som sagt allt vi kan göra är ju tips och råd ! " Begagnad" bmw som låt oss säga kostar det dubbla för bara 3 till 4 år sen men står bara 12 000 mil på mätaren ! BMW = MKT bil för dollarsen $ !


Tack för alla inputs, avvaktar ett tag om det dyker upp en W211 med det jag vill ha, annars siktar jag in mig på en E60/61


Blev en 2009 E220 cdi med sportpaket


Grattis, en mycket trevlig vagn den där. Går rejält snålt med kan jag tänka mig?


ca 30 mil hem, då hade den snittat 0.61. Helt ok för en så stor kombi



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka