Köpråd volvo c30

funderat på volvo c30 runt 100-140tkr, Diesel/bensin? vad bör man tänka på vid köp av diesel, service byte av partikelfilter etc? Slitage delar kostar väl lika mycket som volvos andra bilar? annat att tänka på vid köp?



Svar på inlägget: Köpråd volvo c30



ingen som har nån koll angående det?


Tidiga C30, S40 och V50 var krångliga att serva vilket gjorde att det blev dyrt, enligt en undersökning Teknikens Värld gjorde kostade en V50 2.4 (5cyl.) lika mycket att serva över 12.000mil som en Porsche 911 Carrera. Jag har bland annat hört att kupéfiltret skall vara ett helvete att komma åt rent ut sagt men att det skall ha blivit bättre på senare årsmodeller. Jag har också för mig att partikellfiltret på tidiga diesel byts med 12.000mils intervall, och kostar ca 12.000:- att byta. Det gäller 1.6d i alla fall! För en budget på upp till 140.000:- borde det dock vara D5 som gäller för dig om du vill ha en diesel? Och jag tror inte det är lönt, den motorn dricker en hel del diesel och jag tror du behöver köra väldigt långt varje år för att skillnaden i förbrukning mot till exempel den rejält roligare T5 skall vägas upp; Med tanke på dieselmotorns markant dyrare skatt, att 1L diesel är närmre en krona dyrare än 1L 95 oktan och att dieselbilen har ett dyrt partikelfilter att byta. Dessutom knattrar och råmar dieselfemman otrevligt och har mycket dieselkaraktär (Det vill säga död vid vissa varvtal, men någonstans i mitten av registret kommer allt på en gång) jämfört med den vid en jämförelse lena Bensin-femman. Det beror lite på om du är intresserad av lite prestanda eller ej, det finns mindre bensinmotorer med och även en etanolversion (1.8F, Tråkig Ford-motor tyvärr) men vill du ha körglädje i en C30 så är T5 på 230hk riktigt vettig!


C30in finns väll ändå med mindre diesel motorer, så d5an är väll inte ända alternativet? Borde inte även c30 som miljöbil(diesel) rymmas inom budget med?


C30 Drive finns för 130-140.000:- med, men då har du dels fortfarande ovanstående partikelfilter som kostar runt 1kr/mil bara det, dels det dyrare dieselbränslet. Men även om en C30 Drive på pappret troligen blir billigare i drift än en bensinmotor är det en fruktansvärt trött motor, jag finner ingen körglädje i en C30 med så lite kraft och risken är att man av den anledningen pressar en 1.6d hårdare i praktiken och då är den låga förbrukningen helt försvunnen. De V50 Drive jag kört har aldrig varit i närheten av den uppgivna förbrukningen på 0.45L/mil och då har jag ändå inte buskört på något vis utan endast hållit det tempo jag normalt gör. På en såpass ny bil kommer troligen värdeminskning och underhållskostnader bli det dyra och inte bränslekostnaderna så länge man inte kör riktigt långt, om då skillnaden är liten mellan en 109hk diesel och en 220-230hk (Beroende på årsmodell) T5 hade jag personligen lutat skarpt åt värstingmotorn. Sedan finns det små bensinmotorer med, men då har vi troligen samma situation med att man i praktiken får pressa dem hårdare vilket driver upp förbrukningen igen. Eller så har TS inte särskilt bråttom i trafiken, det får h*n svara på.


C30 skall ej jämföras med tidiga modeller av S40 och V50 (2005-06), samtliga barnsjukdomar försvann vid 2007 och uppåt. T5an är skitrolig att köra, kanske inte den mest ekonomiska men köper du en turbobil med 225 hästar (el 230) så tänker man inte på förbrukningen i första hand. D5an är trevlig, snål och kraftfull, och har underhållsfritt partikelfilter.. du sparar in en rejäl slant där. 2.0 diesel är nog att köra med, men har ett något dyrare underhåll. Satsa INTE på etanolbilarna! dom är sjukt billiga, men det finns en anleding. Rent skräp i mitt tycke. 1,6 bensin, 2.0 diesel, D5 eller T5 har du nog att välja på i den budgetklassen. Satsa på lite mer utrustning, momentum paketet är trevlig, och high performance stereon minst.. Det finns många att välja på nu, och marknaden är redo för lite seriös prutning!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka