Köpråd Samsung Galaxy Tab 10.1 16GB WiFi?

Hej Är ute efter en surfplatta till min syster, så nu undrar jag om Samsung Galaxy Tab 10.1 16GB WiFi är en bra surfplatta? den kostar nu 4290kr och det är väl det jag vill lägga ut på en surfplatta eller kan gå upp till 4500 MAX Och undrar nu om det går att ha ett trådlöst internet till den som man monterar via USB?



Svar på inlägget: Köpråd Samsung Galaxy Tab 10.1 16GB WiFi?



Det är en trevlig surfplatta, jag hade en lånad ett tag. Den har inte USB host inbyggt utan i en dockningsstation så du kan inte koppla in t.ex. ett 3g-modem. WiFi har du ju inbyggt så det behöver du inte köra på usb. Jag skaffade nyligen en sådan här, som har samma chipset som Samsung'en men med ett riktigt tangentbord:http://www.webhallen.com/hardvara/13893 . pad_slider Det här är den Asus som motsvarar Samsung Galaxy Tab 10.1:http://www.webhallen.com/hardvara/13237 . ransformer Jag tycker de Android-baserade paddorna är klart trevligare än iPad.


Joo det är Android som jag är ute efter. Okej, för jag skulle behöva en med usb för jag har trådlöstinternet till datorn och vill gärna kunna använda internet till surfplattan


Du har ju wifi inbyggt i paddan så om du har windows i datorn så kör du internet connection sharing så kan den dela ut sin anslutning. Alternativt så skaffar du dig en dovado-router och kör båda via den, det är troligtvis enklare.


Så jag kan göra sånt fast jag har stationär? är inte så hemma på detta med trådlöst och allt


Vi kanske ska reda ut vad du menar med trådlöst. Jag associerar det främst till WiFi eller WLAN som det också kan kallas, ska det vara riktigt korrekt så heter det 802.11 av varianterna a,b,g och/eller n. Sådant nät har du inbyggt i paddan så det behöver du ingen extra usb-dongel för. Jag tror dock du menar att du kör med ett 3G-modem (eller 4G) i den stationära datorn, jag föredrar att använda termen mobilt internet om den fast den är ju också trådlöst. Då kan du dela ut den med Internet Connection Sharing (om det är windows, går att göra motsvarande under linux också och troligtvis mac), men om du inte har inbyggt WiFi-nät i den stationära datorn så behöver du ha en sådan enhet (t.ex. via en usb-dongel). Det enklaste sättet att få ihop ditt nät är om du skaffar en Dovado-router (eller motsvarande produkt) och sätter ditt 3G-modem i den. Då kan du få internet till paddan via WiFi och den stationära datorn kopplar du antingen med sladd eller WiFi.


Mina erfarenheter av just den är väldigt begränsade, men tål att sägas. Min bror köpte en i USA i somras, han var väldigt nöjd med den. Han har jobbat inom IT i 20år så han har stor erfarenhet på det området. Kort sammanfattat :När jag testade den så såg jag att det var en "fläck" i displayen på ett par cm i diameter, den hade varit där sen den var ny tydligen. Hyffsat störande tyckte jag. Nu i höst skulle han sätta på ett displayskydd/plast, sen dess går den inte att starta.... Jag är tveksam till att han gjort nåt fel vid monteringen. Dessa erfarenheter ihop med att jag själv sen innan har en iPhone som funkat HELT utan problem i snart två år, så skulle jag själv inte köpa en Samsung-platta.


Din bror har nog fått ett måndagsexemplar om det är en fläck i displayen. Min kontorsgranne har just skaffat en Galaxy Tab och det märks inga fel i displayen på den. Låter konstigt att displayskydd skulle påverka så att den inte startar utan att något annat också har hänt. Samsung är ett av bolagen som levererar displayer till ipad2, dock har Galaxy Tab högre upplösning och annan teknik i skärmen så det är inte samma komponent. Jag håller definitivt på Galaxy Tab i jämförelse mellan de två.


Ja, det är säkert så...


Wow.. Jag hade en iphone förut där batteriet råkade dras ur helt. Efter det gick det inte att få igång den alls. Den tog ingen laddning och var stendöd. Fick en ny på garantin, så nåt hade verkligen gått snett. Dom erfarenheterna gör att jag aldrig nånsin ens funderar på en iphone igen. På min Samsung Galaxy går det åtminstone att ta ur batteriet och prova med ett annat om samma sak skulle hända. För övrigt skulle jag kolla på en EEE Transformer Prime om jag skulle köpa en padda nu, även om Samsung Tab är trevlig, så är nog Transformern vassare.






EEE Pad Transformer Prime kommer med Tegra 3 chipset så den är vassare än de Tegra 2-baserade plattorna t.ex. Samsungen, men finns den tillgänglig ännu? Kollade lite snabbt på Webhallen och Dustin och de har den inte.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka