Köpråd: Audi A6 Allroad TDi?

Nu ska Volvon bytas mot en Allroad 00-04 hade jag tänkt. Så ös på med info tex. vad ska man titta på, vet att luftfjädringen brukar krångla lite med kompressor och trasiga bälgar, vad mer? Hur är elektroniken på dom? Motorn, finns det några saker som brukar krångla med dessa 2.5 TDi motorer? Kamremsbyte, fyrhjulsdriften m.m? Ös på med all info! / Emil



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A6 Allroad TDi?



Är det inte 2.5tdi V6 som har haft en massa problem och där många jobb är svindyra? En Audi Allroad-ägare skrev bland annat in till Teknikens Värld och klagade över att kamremsbyte (Vilket även kräver att vattenpump byts) kostar 18.000:-, och om inget annat så har i alla fall 150hk-varianten av samma motor problem med att den sliter ut kamaxlarna av sig självt. Det tråkiga med Allroad är att 2.7t är inte så mycket bättre utan när(?)/om dess biturbo ger upp kostar även det ett bankrån att byta.


Vad är det för intervaller på kamremsbytena?


5år/12.000mil har jag för mig, men det är taget ur huvudet och jag är inte säker.


Kolla som sagt servicehistoriken, kammarna går ner sig rätt snabbt på dessa. Kuggremmen ska bytas antingen 12k eller 18k mil men rekommenderar det första oavsett. Man brukar väl säga ca 20k mil innan luftbälgarna börjar bli dåliga och läcka osv, detta även lite med vart det är körd och hur ofta den är tvättat (plus hur noggrann). Kompressorn brukar gå p.g.a. man kört med läckage så den får jobba hela tiden. Annars som sagt kolla under dörrar o baklucka efter rost, samt kolla så du inte hör några oljud från framvagn eller liknande. Drivlinan är mer eller mindre skottsäker så ska inte vara några kända bekymmer att leta efter. För testa så är 4-5växeln annars kanon och jobba dig upp från botten med fullgas och känn om det kommer några vibrationer från bakvagn. Tänk på att det är riktigt riktigt dyr skatt på dieslarna och dom drar nästan lika mycket som 2.7t Men du kanske har tillgång till diesel så då lönar det ju sig om inget annat


Elektronik problem är inte helt ovanligt.Annars är det ju en jäkligt trevlig bil å åka i men grymt dyrt med delar/service Mvh Andreas


Tack för alla svar. Synd bara att alla intressanta bilar är i södra Sverige. Ska ringa på en bil imorgon så får man höra hur serviceboken ser ut. Den har gått 20800 så det är väl ett plus om luftfjädringen är genomgången och hur det är med kamaxlarna och byte av kamremmen. Har kollat och jag tycker inte det är så dyra delar om man tar dom direkt från Tyskland via tex ebay.de. Har hittat en kompressor till luftfjädringen för 3300:- ink frakt och det var från USA så då tillkommer ju skatt och moms men ändå betydligt billigare än här i Sverige. Sen så är man ju bonde så diesel är inga problem!


diesel pumparna är väldigt klena. om jag inte minns helt fel så kostade det runt 24000 o byta den.


du kan ju inte bara skrämma folk med vag pris i varje tråd du skriver,folk kan kanske skruva själva ,handla delar från tyskland mm,. har haft 2 st allroader o är grymt nöjd, inte kostat mig mer att äga än nån annan bil, den jag har nu har passerat 30 000 mil ,inga turbos bytta o inga länkarmar bytta ,fullservad på samma vag sen ny.


1. Klart folk kan, det kan man med en vanlig bil med och då blir även den billigare än märkesverkstad. VAG tar knappast ut ockerpriser på vissa modeller, det finns en anledning till att modellen är dyr att reparera och tar det en yrkesman lång tid att göra ett jobb (Vilket den höga kostnaden tyder på) så tar den troligen en glad hobbymekaniker ännu längre tid. 2. Kul att dina Allroad´s fungerat, men du kan knappast neka till att det är en bil med många potentiella felkällor?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka