Köpråd - Dieselkärra 80 000-100 000

Hej på er, Jag är nu ute efter ett nytt åk. Jag har lite svårt att komma på vad jag egentligen vill ha, Vad jag är ute efter är: - Diesel. - Kvalitet. - Skön att åka motorväg. - Inte någon gammal MB. - Inte krångla på vintern. - Mindre än 10 000 mil. Några önskemål: (inga krav) + Välutrustad. + Hel/halv-skinn. + Mysig stereo. + Nyare än 07. (kanske omöjligt med budgeten) Den behöver inte vara supersnål eller supersnabb (gärna både och dock ) Storlek är väl inte superviktigt, ingen Lupo men inte heller någon v70. Kom med förslag bara, jag bits inte!Svar på inlägget: Köpråd - Dieselkärra 80 000-100 000Octavia 140hk eller kanske rent av Octavia RS 170hk.


En Kia Cee'd / Pro Cee'd kanske?


Japp. Eller i30 CRDi. Skinn kan kan du glömma men under 2000:- i skatt och välbyggda med en riktig förbrukning på 0.5 l/mil. Haft en själv. en 08:a. Finns med ACC iallafall... Det är ju samma bil och USB-ingång finns och hyfsat ljud.


Tar man en Pro Ceed får man ju iaf halvskinn. Men allt blir lite dyrare och mer opraktiskt med en sådan, vilket kanske inte alltid är så önskvärt. Men som sagt, Cee'd/i30 CRDi är mycket bil för pengarna med ganska låga driftskostnader.


Hej på er och tack för tipsen. Jag har själv varit inne på cee'd spåret. Men hur är den rent kvalitativt? När jag tänker Kia tänker jag rost och annat djävulskap, möjligt att jag är lite efter. Hur är dom nu för tiden egentligen?


Vi har två Cee'd (en vanlig och en Pro) i familjen, de har funkat bra hittills. Klassiskt Cee'd-problem är att grus sprutar upp på bakskärmar/dörrar och slår igenom lacken. Detta har till stor del avhjälpts genom större stänkskydd som monteras gratis av verkstaden. Förutsatt att man har hållt sig till godkända hjuldimensioner så är omlackeringen ett garantijobb. Rost på bakluckan är det en del som drabbas av också, även det ett garantijobb. Ett annat ganska vanligt förekommande problem är lite klonk i framvagnen, beror ofta på antingen slitna bussningar i främre krängningshämmare som också går på garantin, eller stötdämpare som sitter löst (bara att dra fast övre bulten själv). Lång garantitid får du också, nackdelen är att man är låst till Kias egna verkstäder, förhållandevis täta intervall och något dyra servicar (inget överdrivet dock, det är fortfarande en billig bil att äga). Man blir ganska begränsad i sitt val av eftermarknadsfälgar om man vill ha kvar garanti för grussprut på sidorna, godkända 17" har ett ET på 56, vilket är rätt ovanligt. 15" och 16" erbjuder lite större valfrihet. Bilprovningens senaste statistik över maskinrelaterade fel visade att Kia kom på andra plats, efter Toyota (som har en erkänt låg felfrekvens). Det är ju ett ganska bra betyg.


Okej, hur ofta ska man serva för att garantin ska gälla, jag kör nämligen närmare 4-5000 mil/år. Det står väl egentligen och väger mellan en Cee'd och en Pro Cee'd. Vilken hade du valt om du var tvingad att välja bort en utav dina och varför?


Dieseln har 2000 mil om jag minns rätt, så det blir ju ett par gånger per år för din del i så fall. Jag köpte en Pro Cee'd till mig själv, tycker att den är snyggare och jag har inget behov av två bakdörrar. Plus att jag ville ha lite mer motor och 2.0:an har en märkbart mustigare karaktär. Så i mitt fall styrde design och motor. Hade jag inte köpt en Pro Cee'd hade jag valt en SW (kombi). Snyggare än hatchbacken och ännu lite mer praktisk.


Ok, vad tar Kia för servicen i snitt? kedja eller rem och när byts remmen i så fall?


2000mil är väll inte så kort ser jhu hur det går med samtliga bilar som har 3000mil mellan servicarna dom rasar på löpande band


Det varierar en del i landet vad gäller servicepriser. Första servicen (2000) kostade 3300 kr på min, andra gick på 5500 kr. Den har då servats på BeOs i Uppsala. 2.0 CRDi har kamrem som byts vid 16000. 1.6 CRDi har kamkedja, oklart med bytesintervall på den. Om du nöjer dig med lite mindre fart så skulle jag skaffa en 1.6:a. Det är en nyare och bättre motor på alla andra sätt och finns ju som miljöbil. Edit: Kollade bytesintervall på kamrem i boken.


Jag slänger in BMW 1-serie (Med fördel miljöklassade 118d) och Mercedes A/B-klass (180cdi) i diskussionen, vill inte skriva ner Kia och Hyundai ovan men det är i mina ögon inga bilar byggda för att köras långa sträckor. Jag upplever skillnaderna i komfort, ljudnivå och körstabilitet som enorma, BMW och MB´s minsta modeller håller högre klass än stora Sonata/Opirus från koreanerna. Tycker dessa modeller klarar alla dina krav och önskemål, BMW är lite dyr och du behöver kanske gå upp lite över 10.000mil för att hitta ett fint exemplar medan Mercedes kanske tryter på att du skrev "Inte någon gammal MB"; Var det bokstavligen talat riktat mot gamla modeller eller är Mercedes inte aktuellt alls? Denna B180 är annars stadig, bekväm och väldigt praktisk: http://www.blocket.se/alvsborg/Mercedes . 20&w=3 Nu är just denna över budget, men går det att göra något på priset är den nära intervallet.


Nu är väl definitionen av längre sträckor olika beroende på vem man frågar, men efter ett flertal dagsresor på både 50, 70 och 90 mil har jag varje gång hoppat ur pigg och glad, utan att vara speciellt trött eller stel. Så i alla fall Cee'd är en alldeles utmärkt långfärdsvagn för sin storlek.


Det kan ha att göra med att man är bortskämd eller bekväm också, förr i tiden hoppade folk ur en Volvo 240 efter en långresa och var imponerade över hur lite resan påverkat dem men idag hade samma resa i samma bil varit ren tortyr för en person van vid en modern V70. Men jag upplever inte Kia likadant som dig tyvärr, den är absolut inte obekväm men inte lika bekväm som alternativen, nu är förslaget framlagt så får vi se vad TS blir mest sugen på!


Tack för alla svar. Alla MB är inte uteslutna, dock körde jag en sprillans b-klass ngt till gävle för något år sedan och när jag klev ur så kändes det som att jag hade suttit i en stentrappa i 2 dygn samt att den var vinglig och osäker i vinterrusket som var då. BMW 1-serien har jag dock varit inne på, men det känns som att dom som är lite billigare är lite klent utrustade, ingen aux/usb och lite andra små petitesser, men bmw är ju en evighetsmaskin av klass. Så det är absolut ett alternativ. ------------------ Såg att man kan få en saab 9-3 diesel 06-07 1.9tid som gått under 10k-mil för 100 000kr, hur är dom egentligen gällande kvalitet, motor osv.?


Kör själv en Kia Pro_Ceed 1,6 diesel och jag har för min att min åf pratade om 1år eller 3000mil mellan servicearna, har dock bara kört 1000mil med min så kan inte säga något om kvaliten


Aux finns väl? har suttit i BMW på många år tycker jag; Antingen på konsolen framför mittensätet bak (Ex. X3 E83, dum placering) eller mellan sätena? USB är däremot ett tillval men även på exemplar som saknar denna ingång från fabrik kan man köpa ett tillbehör som lurar bilen att tillbehöret är en CD-växlare och på så sätt få en USB-ingång. Jag håller dock med i övrigt, det kan kännas lite klent i en BMW utan utrustning. Tråkigt att du upplevde Mercedes så, jag är visserligen inte förtjust i framhjulsdrift vintertid men har i övrigt inte upplevt B-klass som ostadig. Har du tid kanske du kunde provkört en på nytt och se om upplevelsen kvarstår? SAAB är bra bilar och 1.9TID skall inte vara någon vanlig felkälla, det var en tråd uppe på Garaget nyligen där en användare frågade om köpråd mellan Vectra 1.9 och 9-3 1.9: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=230482 När det gäller SAAB skall man snarare ta sig en fundering på hur det blir med andrahandsvärde, garantier och reservdelstillgång i framtiden. Det kan helt klart vara värt att vänta och se om tillverkaren finns kvar i framtiden eller inte, även om Tingsrätten bestämmer sig för att avsluta rekonstruktionen i morgon kan det utan problem dröja månader innan en konkurs om SAAB överklagar beslutet. Och vem vet, under den tiden kanske SAAB hittar en annan lösning?


Möjligt att jag körde att måndags-ex, dåligt däcktryck, risiga dämpare, vad som helst. Första intrycket var kanon, och i stan var den outstanding, men 50 mil på vinterlandsväg var ingen höjdare. Tack för svaret!


Stämmer, Cee'd CRDi från 2010 och framåt har 3000 mil / 12 månader som serviceintervall.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka