Köpråd: Audi A4 Avant 2.0tfsi quattro

Hej! Nu börjar de bli dags o byta bort min ML55 Amg. Har hittat en Audi A4 Avant 2.0tfsi quattro s-line som har gått 13000 mil. Bilen är en -08, är det för många mil? Det är bara en ägare på bilen och han vill ha 150 000:- för den. Den har mycket av utrustningen som jag vill ha och att det är automat. Är det något man ska tänka på om man ska köpa en sån? Vad har ni för erfarenheter av denna modell? Kom gärna med mkt info samt för- och nackdelar! mvh Adde



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 Avant 2.0tfsi quattro



Jag är inte så bekant med Audi men vet att dom har så kallade "Long life" serviceintervall på 3000mil, det är inte ett dugg bra för motorn utan risken för oilsludge och ökat slitage är stort. Många Audi-motorer, 2.0TFSI hör till dessa, har råkat ut för kraftiga slitage eller till och med haverier innan 10.000mil på mätaren och SAAB har haft liknande problem på sina modeller. Att byta olja med kortare intervall är dels något motorn mår bra utav och dels en väldigt billig försäkring mot motorproblem. Ovanstående bil har rullat strax över 3000mil per år och möjligheten att den fått service med långa intervall finns alltså, jag hade varit extra noga med att kontrollera motorn och turbons skick om jag vore dig. Och är motorn ok, hade jag nog gjort en invändig motortvätt/motordialys och sedan fortsatt med oljebyten på uppskattningsvis kanske 1500mils intervall? Edit: Med "många" ovan menar jag inte "en majoritet av antalet sålda Audi i % räknat" utan endast att många exemplar (Av mängder utav märken och modeller) har råkat ut för problem i samband med långa serviceintervallet.


Är det en B7 eller B8? Båda modellerna såldes under 2008 nämligen. Har den gått 13k mil på 4 år så har den antagligen gått en hel del längre sträckor vilket är mindre dåligt än att köra longlife service och mycket småkörningar. Sen kan man ha åsikter om longlifeservice, men det är långt ifrån alla som får problem på grund av det. Jag har dock valt att inte lita på det så min får service varje år/1500 mil.


oj jag vet inte. men såg att den var uttagen 2007-10-01. Här är den: http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A4 . 11&w=1


Jag antog utan att tänka efter att det var en B7 i och med att han skrev Avant (Kom inte B8 Avant som årsmodell 2009 först?) men bilen i annons är en B7. Jag gjorde även en sökning på säljaren och det jag hittade lät positivt, du kan alltid söka själv och läsa?


ska testa de!


Det är en B7 alltså. 150k borde det finnas prutmån på, förvisso är den välutrustad men den har gått en hel del. Är kamremmen bytt? Om man tittar på A4 B7 i allmänhet så är det trevliga bilar. Dock är baksätet inte mycket att hurra för. 2.0tfsi är i min värld en bra motor även om efterföljaren som sitter i de nyare modellerna är lite vassare och bränslesnålare. Quattro.. ja.. det är väl en självklarhet? Stabil bil i alla lägen och vettig framkomlighet vintertid.


hur mkt tror ni att man kan pruta ner den? Vad är det för skillnades på B7 och B8? Vet inte om kamremen är bytt. Vilka intervaller ska den bytas?


Vill minnas det är 18k mil, det var 12k mil tidigare och hade den varit nybytt hade det troligen stått i annonsen. Skillnaden mellan B7 och B8 är stor. B8 är en i stort sett ny generation, B8 är större och har fått en hel del ny teknik, bland annat uppgradetad fyrhjulsdrift och nya motorer. Mycket bör vara gemensamt med A5. In och utvändigt är i stort sett allt nytt. B7 är en rätt rejäl facelift av B6 som kom 2001. Dock har sena B7or en fördel genom att vara tämligen befriade från barnsjukdomar, så en sen B7 anser jag är en bättre bil än en tidig B8 vad det gäller krångelpotential.


okej, skulle du kunna rekomendera den där bilen?






Just den du kollat på kan jag inte säga så mycket om, men som bil i allmänhet, ja. Verkar den lika fräsch som det står i annonsen och allt fungerar som det ska så är det antagligen ett bra val. Jag hade dock velat se ett lägre pris, gav visserligen mer för min men den har gått nästan 10k mil mindre. Det skiljer en del i utrustning också, men inte enormt mycket. Kolla över diverse annonssidor och kolla om du hittar några liknande och vad de ligger i för prisklass. Ta även en titt på Nordicaudi.com, det finns en del matnyttigt att läsa där. Är dock partisk i frågan då jag har en själv som jag trivs riktigt bra med.


ja kollade på nordicaudi men hitta inte så mkt där. sen kollade ja bilpriser.se där låg den på 130 000 - 140 000 privat och 150 000 vid köp av firma. Är ju iofs bara riktpriser. köper helst av bilfirma då jag vill byta in Mercan. Tycker det är ganska dåligt utbud just nu på dom här modellerna..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka