Köpråd: Ny bil vs Japansk Sportbil?

tjenare letade om de fanns nån liknade tråd men google hitta ingen så. Går i tankarna köpa en ny bil. tänkte mig då en civic. sen igår började man kolla på lite skylines,mazda rx7, Evo 4-5 nästan halva priset mot en ny civic. tänkte höra mig för lite vad känns mest värt? hur man än gör lär man ju gå minus då man knappt tjänar pengar på och ha / köpa dyrare bilar.



Svar på inlägget: Köpråd: Ny bil vs Japansk Sportbil?



För det första, vad ska du använda bilen till?


Mjo, precis. En vanlig standard-civic är väl knappast något upphetsande, är det som entusiastbil man skall ha den så kommer man nog aldrig känna det där riktigt speciella. Däremot är det ju en bra mycket vettigare bruksbil än en gammal och förmodligen hårt körd bil, och som hur man än ser det, har några år på nacken rent konstruktionsmässigt och knappast kommer upp i modern säkerhet, har sämre driftsäkerhet, driftsekonomi osv... Ett annat alternativ är kanske att köpa en äldre sportbil att ha som hobbybil och köpa en lätt begagnad Civic för pengarna som blir över? Trots allt så är ju värdeminskningen en stor post på en helt ny bil.


om de blir en ny så är de ju motsvarande bruksbil. byta in härket man har nu är de tänkt. men om de skulle bli en roligare bil typ skyline lr nått. så äre sommar / nöjjes bil. och ha saab skrället kvar som bruks typ i de här stadiet jag är i har alltid velat haft en ny bil. och har alltid velat haft någon roligare sport bil. en sak som är säker man har inte råd med båda. en ny civic kostar crika 200 tusen och uppot medans en gammal evo 4 , skyline r33 lr subaru lr liknade med rätt låga mil ligger på 100-140 k. där velandet började vilket är mest värt och ha :S


Jag vill slänga in ett tredje alternativ, en nyare bil som kanske inte hör till de vassaste sportbilarna men samtidigt är bekväm och relativt billig till vardags med. Exempel? BMW M, MB AMG, Audi S/RS, Jaguar R och så vidare.


Citerar detta för att jag är själv bmw älskare, har du spanat in bmw? BMW är ju trotsallt ett riktigt lyxmärke, vissa ser dem som lyx och sportbilar, själv ser jag dem som lyx. Finns många fina bmws som går att få tag på runt 150lök, lite skillnad att köra tyskkvalitè motsvarande japansk. (Du kanske inte har nåt intresse för bmw) Men man kan ju alltid kika lite på andra modeller mer än civic och japanska leksaker.


precis ungerfär så jag tänkt därför velandet har börjat med vad man ska välja typ / göra


förstår vad du menar men när jag har letat runt lite känns tyska bilarna som rediga överpris bilar med tanke hur gammla dom är. såg tex någon lite nyare bmw cirka 13-14 tusen mil kostade typ 150 tusen mer än en ny civic och då va den från kanske 2007 eller nått. Audi går fet bort spec rs modellerna så lätt snodda de tydligen värkar vara.


Du kan räkna med att det är riktigt dyrt att äga en japanare också.


Köp en gammal civic med en ruggig motor, försäkring,skatt,ägandekostnader är låga jämnfört med tex en skyline, supra eller rx-7. Samtidigt som du håller soppaförbrukningen nere. Du kan få tag på en civic i bra skick för allt emellan 15000-40000 med dem "bra" motorerna, eller kan du alltid pröva på ett swap så hänger du lätt av bilarna(original) du nämnde i första inlägget. Bara en tanke






Jag hade mer modeller än så i åtanke, kan du tänka dig en BMW 123d? Priser från 200.000:- för en 2008 med 7000mil på mätaren och en förbrukning på en halv liter diesel per mil, och E82 skall vara en av de roligaste modellerna att köra i modern tid sägs det. Tvivlar på att det är 150.000:- mer än vad en ny Civic kostar , dessutom tror jag du kan räkna med ett starkt andrahandsvärde på en begagnad 1-serie till skillnad från en ny bil som alltid faller rejält. Andrahandsvärdet är nog särskilt starkt på en pigg diesel som är billig i drift trots att literpriset på diesel stigit, kan tänka mig att många gillar kombinationen ekonomi, twinturbo-motor och körglädje.


eller så gör du som så att du köper en billig brukis som är billigare att äga än din saab, sen för resten utav stålarna köper du en entusiast bil tror det blir absolut roligast så !


diesel är nog inget och ha så vida man inte ska ha lastbilar. spec när de ska bli dyrare bil skatt nästa år. och disel pyntar man skatten på fler gånger, sen dyrare och tanka med


Nja det är inte många av de bensinbilar du nämner som trivs särskilt bra på 95oktan så literpriset för bränslet är nog snarlikt (För tillfället är 98oktan klart dyrare än diesel, här åtminstone) och skatten för 123d ligger på 2086:- idag, det är väl klart mindre än en Skyline och liknande kostar? Sedan finns bensinmotorer med... Jag tänkte mer på att 1-serie Coupé/Cab sägs vara extremt kompetent och körglad samtidigt som den är ekonomisk, kanske inte riktigt samma sak som en Skyline eller Evo men en bra kompromiss? Annars är Mazda Rx-8 en vass bil värd att fundera över.


sant så sant. men om de blir nån evo skyline lr liknade så ska de va original bilar så de borde mkt väl kunna gå på 95. tills man ändrar nått i framtiden. fast jag ser de så här skulle man handla en bmw är de året runt bil så då har man ju full kostnad på allt förskäring skatt avbet osv. om jag skulle välja en sportigare bil så skulle den enbart gå 2-3 månader max om året. visst dyrt lär de va ändå. men blir ju inte full årskostnad. är i den gämförelsen jag tänker iaf. Rx8or är riktigt fräna dock väldigt ovanliga finns typ 11 på blocket i hela sverige nu. du värkar lite hemma på bmw hur är m3/m5 typ början på 2000 talet i pris gämfört mot allt vi gämfört med hitils? som sommar bil?


om den dricker 0,5-0,6 är det bara gratulera till antagligen världens snålaste 9000 dricker som en liten polo med 75 hästar ju hehe en polare har en 9-5 2,0t och den dricker över litern blandat....


bara 2.0 t motorn. mindre motor fanns inte och välja på 9000 . och en 140 hk civic dricker ännu mindre. om nu försäljnings brochyrerna stämmer


jo men köp du valfri småbil så ska du se att bensin kontot kan minskas varje månad ... En polo kan jag lova dricker betydligt mindre än din SAAB, i verkligheten då


vette fan de sist jag tankade saab skrället slog färddatorn om till 999 km kvar till tom tank för datorn räknar inte högre än de. då äre bara 66 liters tank.


okej ... lita inte på färddatorn , enligt den drog en golf jag hade 0,2 liter milen... det var en vr6a tanka fult kör kanske 15 mil sen ser du hur mycket du får i tanken



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka