Köpråd: Saab 9-3 1.9tid vs. Saab 9-3 1.9TTid.

Hej Garaget. Jag har lite funderingar kring Saabs dieslar. Den ena är 1.9TID, 150hkr 07-08. Den andra är 1.9TTID, 180hkr 08-09. Den "gamla" dieselkärran är 10-20k billigare inom dom årsmodellerna och miltalen jag kikar på. Men då till frågan, hur mycket bättre är den modernare varianten och är den ens bättre? Den har bättre knuff, drar lite mindre MEN hur värt är dom extra tusenlapparna egentligen rent ekonomiskt på längre sikt? Ni som har den gamla dieselmotorn, hur har ni upplevt dom? Håller en sådan 20 000mil utan svindyra reparationer? Och är det värt att diesel-boxa? Hur mycket lägre blir den faktiska förbrukningen? Smärtgränsen går väl vid 120k. Jag kör ca 4000mil per år. Tack för svaren och gott nytt år!Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-3 1.9tid vs. Saab 9-3 1.9TTid.Som saabmek så kan ja tycka att den mest betydande skillnaden på dessa motorer är just att den ena har 2 agg och den andra 1.. Annars är det nästan samma motor. De som "ger sig" på båda är generatorer. på TiD'n så går ofta EGR-ventilen. Virvelspjällen kan kärva ibland också.. Annars kan ja tycka att de inte är mycke problem med dom. Några enstaka gånger kan man få göra en degenerering (inte säker på stavningen där) för att partikelfiltret sätter igen sig. Fast iofs kan ja tycka de känns som att dom bilar som EGR osv ger sig på, dom körs inte så mycket så de kärvar igen. Jaja, personligen hade ja valt TTiD. Mycke trevligare att köra på alla sätt o vis. Och med t.ex. KCR box får man väl runt 220hk om jag inte missminner mig. O de trycker på ganska bra. (Edit; underhåller man dom så går dom hur långt som helst. Vi har en 9-5 taxi i stan (1.9 TiD) som gått över 18.000mil på ett år. Dom har 'bara' servat den som dom ska.)


Jag är väldigt nöjd med min bil änså länge. Saab 9-3 1,9TiD -07. Den går bra och billigt. Har dock fått bytt EGR ventilen på bilen. Verkar vara en svagpunkt på bilen. Kostade dryg 4500:- att byta.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka