Köpråd: Långmilare Passat

Hittade en VW Passat 2.0tdi -07 automat priset är 42000:- eller bud. enda är att den gått 58000 mil Vad tycker ni om det? Vågar man köpa?



Svar på inlägget: Köpråd: Långmilare Passat



Jag hade aldrig köpt den även om det är lite pengar. Det må vara en dieselmotor men man måste tänka på att växellådan, drivknutar, hjullager och egentligen allt runtomkring slits väldigt hårt på 58k mil. Bilen kanske går 10k mil till efter du köpt den men den kan lika gärna rasa samma dag så jag skulle inte våga


Sen kan man även se på saken att dom har haft samma bil i 58000 mil så helt missnöjda kan tidigare ägare inte vara med den


Så är det men varje gång som motorn snurrar ett varv så slits den lite och varje varv ett däck snurar så slits växellådan, drivknutar, hjullager mm.


Är en gammal taxibil.... Skulle tror att den e rätt bra skött då....


O ganska bra misshandlad, dessa har en tendens o misshandlas om de råkar bli "fe" chaufför på dom.. 58K är väldig många mil, men å andra sidan är de en såpass ny bil o WV:s dislar är knappast ökända. Behöver du en sån bil så tycker jag du ska känna o klämma, i det här fallet bör du ha så mer än vanligt "svart på vitt". Mkt ska ha bytts, o NEJ inte av nån kompis!!


Säljs den rakt av från taxi-bolaget eller har en privatperson haft den mellan den har tjänstgjort som taxi och nu skall säljas? Köpte en taxibil för några årsedan, en v70 d5 automat 05, köpte den med 33500 mil på mätaren, 37600 mil så rasade lådan. En låda på skroten ligger, eller åtminstone låg på 9000-10000 kr, och en utbyteslåda från växellådsrenoverare låg på runt 20 000 kr + frakter hit och dit. När jag plockade ner lådan så såg jag att växellådan som satt där redan var utbytt, så vid 33500 mil var inte ens originallådan i! Be om papper på om, i så fall när och sen hur många mil den nya lådan gått.


Det är taxibolaget som säljer den...


Be om att fö följa upp service historik. Prata gärna mad verkstaden som servar den. Med vänlig hälsning, Magnus



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka