Köpråd: VW Passat 1.9tdi -04

Har gått och reserverat en Passat 1.9tdi -04 Automat har gått 18000mil, jag får den levererad med ny kamrem. Vad har ni att säga om den, e det dåligt köpSvar på inlägget: Köpråd: VW Passat 1.9tdi -04Hej! Köpte själv en VW Passat 1.9 TDI Kombi -02 förra våren, o är helt nöjd med den bilen. Fick byta kamrem o multirem, men fick ner priset pga det, gav 55.000:- Gott råd: kör inte på Longlife service intervaller (3.000 mil), byt olja o filter var 1.500 mil istället. Får i veckan hem en effektbox från Tyskland, ska bli spännande att se hur det blir... Den ska ge 25-30 hk extra, mera vridmoment och sänka förbrukningen, enligt tillverkaren.


Jo, kommer nog att serva den rätt ofta. Brukar göra det iaf. Hur långt har din gått?


Kolla noga bakluckan efter rost om det är en kombi annars är det inte så mycket att bekymra sig för servicebok oxå såklart...


Beror ju på vad priset är såklart, men som bil är den ett bra köp. Vår -04 TDI har rullat drygt 40000 mil nu, upp till 30000 utan några större problem. Sen dess har saker gett med sig och det har bytts både det ena och det andra, både i motorn och chassit. Kuriosa: som mest rullade vår bil strax över 6000 mil utan service, utan problem. Verkstaden tyckte oljan såg lite skitig ut när den väl kom in Det var för övrigt innan 20000-milsstrecket, den tuffade alltså på ett bra tag till innan saker började gå sönder, så bilen håller rätt bra.


Den har rullat på runt drygt 24.000 mil nu. Servar du på mindre verkstad (eller själv) så står det i instr.boken hur man släcker servicelampan, som annars kan va ganska irriterande...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka