Köpråd Passat 1.8t eller Passat V5. Båda 2003

Som rubriken lyder. Hört att det är massa strul med oljan på 1.8t? Vilka nackdelar är det på respektive motor? Båda bilarna har gått under 15000 mil och är årsmodell 2003 (Highline)



Svar på inlägget: Köpråd Passat 1.8t eller Passat V5. Båda 2003



Vet ej om det finns något alternativ, men det är alltså en V5 på 170 hk


Ingen som kan?


Diesel


Ingen som kan?


Hej Jag har en Passat -03 som fungrar utmärkt, enda haken jag har hört är att 1,8T motorn blir för varm för att må bra av service interval upp till 3000 mil. Oljan kan koxa igen smörjkanaler. Byt olja en gång per år, och håll koll på kamremen. V5 an har jag ingen efarenhet av.


Föreslår att du googlar VW V5 problem samt VW 1.8t problem och utvarderar själv. själv hade jag nog satsat på 1.8t med lite förebyggande underhåll som tex rengöra oljesilen och bytat kamrem,


Jag säger 1.8t utan tvekan, alla dagar i veckan. V5 är ett misslyckande med många problem och dessutom törstigare men inte piggare. Vill man sen ha lite mer pulver så har 1.8t mycket större möjligheter. Kika i denna tråden; http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=234782



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka