Köpråd Skoda Octavia 1,9TDI 4x4 2005-08

Har planer på att vilja skaffa en Octavia 4x4 tdi kombi till våren då den har mkt det jag "begär" Den är relativt ny och går att hitta en del "lågmilade" Bränsleeffektiv 4x4 kombi. Dugligt utrustad. Godkänd Skatt Godkänt inköpspris. 70-100 000:- Vad bör man se upp med och hur är den i karross, motor, drivlina och chassiet?



Svar på inlägget: Köpråd Skoda Octavia 1,9TDI 4x4 2005-08



kopplingar.,egr kylare samt diff pumpar är ett väldigt vanligt fel och inte särskilt billigt att åtgärda annars en pålitlig bil


se upp för huvkråkan!! står de skoda där så leta vidare... nädå säkert en bra bil, inte funderat på jeti?? ganska billiga och erkänt bra bilar...


yeti heter de väl kanske...


Yeti får man lägga till en 90-120 papp över budget.


och är en fruktansvärt opraktisk och ful bil, skulle hellre köra på en octavia eller superb.


Ja änsålänge är det octavian som gäller


nu har ja ingen 4x4 men en 1,9tdi -05. hel nöjd med den. snart rullat 19 000mil och går lika fint fortfarande o de ända som behövts bytas är bromsbelägg och skivor(1omgång) och sen bägge hjullager bak.


Hur är det med ev partikelfilter på octavian?


Brukar inte va några problem med partikelfilter, händer väll att dom sotar igen men händer väll inte allt för ofta.






mena de byts ju runt 20K mil?


jasså du menade så, kommer inte riktigt ihåg hur det ser ut med byte av dem, kan inte minnas att det är byte innan 20k iallafall


kör man mkt korta sträckor så kan de behövas bytas nångång. men kör man längre sträckor så e de nog inget att oroa sig för.läste nånstans med att vw säger att deras filter är underhållsfria och håller bilen ut.


Ok. Får kolla vidare med partikelfiltret lite


Jobbar själv sm mekaniker på vw å har under mina 2,5 år aldrig bytt ett partikelfilter pga nukörsträcka. Därimot pga att bilen körts med trasig differenstrycksgivare. Dom går sönder i bland men då lyser motorlampan. Ej specielt dyrt fel. Annars är skoda bra bilar. Ett bra val enligt mig.


Ok. Jo jag tycker det med. Octavian verkar riktigt bra.


Dsg lådan? Några sjukdommar etc?


bytt ett par lådor pga av att kopplingarna skrotar, men vore jag i din sits och kör som folk så skulle jag köra på en med dsg..


Ja inte tänker jag köra som en idiot. kan va skönt att ha en automat.


personligen skulle ja aldrig våga köpa en dsg:P kan ju bli dyrt. men så länge man kör dom som en manuell å inte som en automat låda så ska dom ju hålla, man får tänka på att inte stå på drivläge utan hålla bilen på broms eller autohold. annars finns de risk för att man bränner kopplingar. de är ju trots allt en manuell låda i grunden. har även sett en del lådor där ventilpaketet (tappat namnet) börjat krångla. annars är dom fina att köra med. fast tycker personligen att de blir lite ryckigt med dsg när man är van med en hederlig gammal atomat låda. men de är nog en vanesak.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka