Köpråd Snygg, sportig sedan. S40?

Hej! Jag är intresserad av en snygg sportig sedan bil, jag har snöat in lite på S40 och hittat en riktigt fräsch som jag är intresserad av. http://www.blocket.se/goteborg/Volvo... . 13&w=3 Vad tror ni om den? Och har ni några andra tips? Det är den budgeten som gäller. Max 120 000 kr, kan lägga på några kronor till om det verkligen är något speciellt! Kjolpaket, dubbla pipor och snygg fälgar är plus!Svar på inlägget: Köpråd Snygg, sportig sedan. S40?prata du om den nyare karossen då så tycker jag s40 är rätt snygg även s60 är snygga kan kanske vara nått?


Varför inte en japanare då?


Antar att bilen ska användas som bruksbil? Alltså inte bara en sportig sommarbil. Då är väl S40N ett bra val. Lite tråkig interiör kanske men en bra motor och billig att äga. http://www.garaget.org/?car=211251 Vet att den är till salu. Bara att slå till ju?


Volvo S40N kan inte påstås vara särskilt billig att äga, service är för storleksklassen dyrt i alla fall. Det kunde Teknikens Värld konstatera efter att ha räknat ut att en V50 2.4 kostar lika mycket i service över 12.000mil som en Porsche 911 Carrera, imponerande snål är S40N inte heller det finns många konkurrenter som kan slå den på fingrarna. Det är dock inte en dålig bil, men när du skriver "sportig" blir jag fundersam för om du tänker på köregenskaperna stämmer det inte riktigt överens med Volvo det heller. S40N är en typisk trygg familjebil, kanske inte utmärkande tråkig att köra men inte inspirerande körglad på något vis heller.


Hmm. Snygg, sportig sedan för iaf mina tankar mer till typ E46 än en S40. Den driver ju i rätt ände också.


Min S60 är till salu


Jag läste i någon recension som jag inte kan hitta nu, att S40N har klart förbättrade egenskaper jämfört med äldre Volvo-modeller, och trevligare uppträdande på vägen. Sen hänger mycket på hur föregående ägare skött bilen, och vad det är för motor i den, risken är större att bilen kanske är sönderkörd om det sitter en T5a i.


Det enda Volvon prickar in där är väl sedan? I din budget hade jag kollat på en BMW E46 330i (helst Ci), Mercedes C32 AMG eller Mercedes E500 (som dock är mer av en GT än sportbil).


Jag antog att det är en T5 han letar efter iom att den ska vara sportig. Med den effekten på en bensinare får man räkna med att den drar en del. Att servicen är dyr beror ju helt på hur mycket man själv väljer att göra. Byter du allt själv, vilket inte är speciellt svårt, blir det en väldigt billig bil att äga. Att Carreran kostar like mycket som Volvon säger ju mer om undersökningen än om verkligheten. Köregenskaperna är inte dåliga. Sportchassit är helt ok och vill man ha den sportigare/mer obekväm kan man ju alltid köpa relativt billiga chassidelar. Fjäderbensstag, bussningar mm. S60 har däremot, i originalutförande, väldigt dåliga (svampiga) köregenskaper.


Jag har väl aldrig skrivit att köregenskaperna var dåliga utan jag tyckte tvärt om att jag antydde att de var mer än godkända? Tycker att alla Volvo de senare åren haft ett trevligt uppträdande, men dom bjuder inte in till att köras och är ingen självklart körglad bil upplever jag. Dom går att köra fort med, men trivs bättre i lugnare tempo. S40N är absolut ingen oangenäm bil att köra, men när han skrev att han sökte en sportig bil blev jag fundersam.


Spara pengar! Det räcker med 15.000kr för att få en sportig lagom snabb bil som är billig både i skatt/försäkring och inte minst i bränsle kostnad Jag pratar såklart om min Honda civic Vti - 92. Mycket pengar nerlagt dom senaste 6 månaderna på slitage saker, tex: kamrem,vattenpump,tändstift, bromskivor + klossar runt om, helt nya sommardäck osv osv.


Köp & sälj är ju annars ett bra ställe för annonser.


Där får man inte sälja bilar, endast bildelar.


Sorry, läste helt galet!


Blocket.se har jag hört är någon slags Köp&Sälj-hemsida annars!


ska du säga som förmedlar annonser till folk här på garaget som har sina bilar tillsalu !? är det fel av mig och undra om han är sugen på min bil? det har ju andra frågat.


Jag länkade till en relevant bil.


Och jag frågade om min så whats the deal? hacka på någon annan istället. han undrar ju om vi hade andra tips och det hade jag.


Han frågar om en modern och säker Volvo för 120.000:- och du nämner din egna nitton år gamla Honda med tveksam komfort och säkerhet för strax över en tiondel av budget? Utöver det självklara i att det inte är tillåtet att annonsera i forumet på Garaget, hur och varför försöker du försvara detta?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka