Värt att byta V70 2.4t mot en BMW E39 Touring?

Tjenare. Familjen har just nu en Volvo V70 2.4t från 2000, manuell som gått exakt 20.000 mil. Funderar på om det skulle vara bra med ett byte. Anledningen varför jag funderar över ett byte, är att V70:n har börjat komma upp i mil, och jag är tveksam till V70:s kvalité. Tänker på saker som turboras och liknande. Vet att kopplingen måste bytas snart. Sen har den börjat strula lite, när man gasar så hackar den lite. Så jag tvivlar lite på bilen. Har själv köpt en E39, och jag märker verkligen skillnaden. Komforten, premiumkänslan - allt. Känns som en mer stabil och robust bil. Tycker den har något som Volvon saknar. Låt oss säga att vi får 50.000kr för Volvon, kan det vara värt att hitta en E39 Touring för runt 50-60.000kr då? Tänkte främst på 2001 och nyare, kanske en 525 eller 530. Finns några på Blocket mellan 16.000 och 19.000 mil. För att göra en fråga kort: Tycker ni att V70:n går att jämföra i kvalité med en E39? Tror ni man får färre problem med en E39 än en V70? Förutsatt ungefär samma pris och samma mil. /MVHSvar på inlägget: Värt att byta V70 2.4t mot en BMW E39 Touring?Skall ni byta så bör ni göra så eftersom ni tycker att BMW är en mycket bättre bil än Volvo och inte för att den håller bättre, men rent statistiskt har E39 haft den största andelen nöjda ägare någonsin i t.ex Autoindex, BMW har tillsammans med Toyota och Subaru Sverige´s nöjdaste bilägare och märkets modeller hör generellt till de pålitligare bilarna. Sedan är service billigare till BMW och även en stark 530i dricker något mindre bensin, jag ser bara fördelar och inga nackdelar med ett byte.


Tack för svaret Tänkte att om man byter så slipper man ju bekymra sig över turboras och kamrem. Drar 520, 525 och 530 lika mycket bensin? Och är det någon skillnad på årsmodell 2000 och 2003? Några stora förändring där emellan mekaniskt sett? Förutom facelift då. Ska försöka tala med farsan imorgon och se vad han säger. Förmodligen orkar han inte lägga ner tid på ett bilbyte, men det är ju intressant att se vad han tycker Han måste ju hålla med om att komforten i min bil är hästlängder skönare än i våran V70


520i, 525i och 530i har ungefär samma förbrukning på pappret. I praktiken dricker dock 520i snarare mer än sina starkare syskon på grund av lägre utväxling så försök hitta en 525i som minst. Skillnaden mellan 25i och 30i är 0.01L/mil på pappret och obefintlig i verkligheten men 30i har en helt annan explosivitet än 25i: Försök hitta en 530i om ni kan. Facelift är definitivt att föredra, då blev modellen så bra som den kan bli. Mellan 2001 och 2003 skiljer inget men ett exemplar efter 2004/04 har 12års rostskyddsgaranti och det är klart en fördel men en sådan kostar också betydligt mer. Som du säger, ni får en bil ni ger sken av att tycka bättre om samtidigt som ni undviker flera dyra punkter som er V70 eventuellt kan råka ut för. Den enda svaga punkten på M54 är vevhusventilationen vilket inte bör vara något problem om service skötts korrekt, känslig vevhusventilation är dock BMW inte ensamma om utan det kan ske på er Volvo med... Det finns säkert dem som föredrar en V70 över en 530i, men jag hade personligen aldrig tvekat över att köpa eller byta till en BMW!


Tack för svaret. Är 3-serien något att fundera på, eventuellt 325 eller 330? Skiljer det mycket i storleken jämför med en 5-serie? E46 vs E39 tänkte jag på, båda touring. Lika hållbara? Har i alla fall kollat runt på annonser och se om jag hittar något bra exemplar, men det verkar svårt att hitta en seriös annons där allt stämmer. Finns bara en 530 i Göteborg, och den har inte blivit såld på över 2 månader... Finns någon enstaka 525 här också. Aja, det gäller väl att ha ögonen öppna


E46 har samma bra grund som E39 och samma fördelar, visst är den klart mindre men inte trång samtidigt som den är den klart smidigare av dem. Men 325i och 330i ligger snarare högre än lägre i pris än motsvarande E39 upplever jag, det kan vara värt att tänka på.


BMW var nästan helt talanglösa när det gäller rostskydd på karosserna (E39, E46), men i övrigt verkar det mesta vara bättre än just V70 av första generationen.


Sen kan man ju tillägga att en 530 kostar mer i både skatt och försäkring än en 520. Det kan man också ha med i beräkningen. Varför bekymrar du dig över kamremmen i Volvon? Byt den när den ska bytas (nästa blir väl vid ca 30k mil?) och kör på...? Turboras förekommer ju, men det är inte på varje bil vid 20k mil. Och trot eller ej, även om Rquired inte säger nåt mycket om det negativa så finns det ju BMW som går sönder också. Jag jobbar mitt över en BMW-handlare och det kommer mer än en om dan på bärgare dit Inget märke/ingen modell är helt riskfri - tyvärr. (Och sen vet jag inte, men tror inte man får 50k för en 20k mil Volvo med anstundande kopplingsbyte och hackig acceleration??) Säger inte att BMW är skit och att ni ska behålla Volvon, men det är inte bara fördelar med att byta i praktiken, även om tanken lockar.


Det var väl inte riktigt sant, jag har dels nämnt att det finns dem som föredrar Volvo över BMW i inlägg #4 och dels påpekat svagheten med vevhusventilationen på M54. Att det finns en begagnatguide som tar upp svaga punkter på E39 antog jag även att Naikon var medveten om då det inte var särskilt länge sedan han själv bad om köpråd på detta forum i samband med köpet av den 528i han äger idag och då fick tips om denna. Var jag skulle antytt att en BMW inte går sönder kan jag inte se. Sedan ligger det visserligen något i det Steifan skriver angående rostskyddet när det gäller E39 åtminstone och även det är något Autopower´s begagnatguide tar upp. E46 har dock inget svagt rostskydd, särskilt inte om de barnsjukdomar som orsakade rost på grund av att lacken råkade ut för skav är åtgärdade. Tycker även det är synd att döma ut rostskyddet helt på E39, som ansågs ha ett väldigt bra rostskydd när den var aktuell i exempelvis Vi bilägare´s rosttester, på grund av att det kitt som skulle täta skarvarna visade sig vara undermåligt. Vi bilägare har i efterhand skrivit ner sitt betyg på E39 just av den anledningen, men dörrar och baklucka är inte hela karossen på någon bil. Sedan är Volvo V70 inte befriad från rost den heller så är BMW-rosten verkligen så hemsk?


Nej, helt sant var det inte Rquired, men läser man dina inlägg (inte bara detta) med annat än BMW-frälsta ögon så framstår inte mycket som negativt (även om jag tycker du håller en förhållandevis sund nivå ändå, i din BMW-partiska värld. Det ska du ha credz för). Därför ville jag belysa att ett eventuellt byte kanske inte bara blir en dans på rosor, utan att det finns bekymmer även med BMW. Det är ju trots allt så att det finns E39 som gått sönder på fler sätt än rost och vevhusventilation, även om detta är vanligare fel. Sen är det ju inte bara fel man kan ta upp. Men att 30i är dyrare än 20i i försäkring och skatt nämner du inte, kanske för att det blir en nackdel? Min summa blir: det finns fel och brister bland alla märken och alla modeller. BMW såväl som Volvo, och givetvis alla andra med.


Har tidigare bara sett stora rosthål på 80-talsbilar som rullat över 20k mil Rostat inifrån: -> http://www.garaget.org/?car=241997 323 Ci '00 som rullat året om 16000mil sedan 19991223.


Mina inlägg är säkert partiska men vilken användare här skriver utan preferenser? Den utan synd kan kasta den första stenen påstods det i något sammanhang... Klart det finns många sätt för en E39 att stanna på, de vanligaste tror jag står i begagnatguiden. Klart det kan hända andra saker men det gäller väl alla bilmodeller och är inget att spekulera i? Jag nämnde inte skatt och försäkring för det är inte säkert att en 530i är dyrare försäkringspremier är så individuella, ok för yngre är ofta större motor samma sak som högre premie men annars kan det variera. Ett roligt exempel på det är att för min far var skillnaden mellan 520d och hans 535d 5000:-, till den starkare motorns fördel! En 35d kostade alltså 6000:- och en 520d 11.000:- per år, troligen på grund av att den senare är en populär tjänstebil och den förstnämnda relativt ovanligt alternativ? Angående skatten beror den på vikten i detta fallet, viktskillnaden mellan 20i och 30i är liten och gör som mest några hundralappar i skatt. Kort och gott kan tung utrustning som elstolar och taklucka göra större skillnad på skatten än motorn, och spelar verkligen hundralappar någon roll i ett bilägande som kostar tiotusentals kronor per år att äga? Tycker det är mycket tråkigt att du antyder en massa saker, den enda anledningen till att jag sitter på Garaget är för att jag tycker det är roligt och ställs det en fråga svarar jag på den efter mina preferenser. Att då antyda att jag inte nämner skatt och försäkring för att det skulle vara en nackdel för BMW tycker jag är orimligt, det är ändå inte jag som skall köra bilen i framtiden så varför skulle det spela någon roll för mig? Steifan: Är din E46 representativ för alla exemplar? Vad är mest sannolikt, att alla E46 har dolda rostskador utan att ägarna märkt det eller att din bil varit med om något, t.ex en lättare olycka, som lagats bristfälligt och orsakat den skadan?


Det verkar inte bli något byte för farsans del ändå Han har sagt att han är nöjd med bilen ändå. Förmodligen för att han inte är särskilt bilintresserad och orkar inte lägga ner tid på ett bilbyte. Dock så har jag ju redan min egna E39, så jag är ju redan mer än nöjd


Nära på Åtminstone för tidiga bilar. Om båda tydligt framskärmarna rostat inifrån på en bil, som inte visar några tecken på olyckor eller tidigare omlackering. Titta lite på begagnade framskärmar på E46 på tex bildelsbasen.se så ser man att många är just rostiga på insidan, 11 exempel: http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height= http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height= http://image.fbt.se/global/images/image . /lgnr/7445(3).jpg&width=&height= http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height= http://image.fbt.se/global/images/image . lgnr/85650(3).jpg&width=&height= http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height= http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height= http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height= http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height= http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height= http://image.fbt.se/global/images/image . mp;height=


Det är väl en stor skillnad på lackblåsor enligt bilderna på skärmar ovan och den gravrost din bil hade på bilden? Jag vill betona att jag försöker inte påstå att E46 inte rostar och att du lyckats hitta de enda elva skärmar som är ett undantag på detta utan att det är klart 14år gamla bilar rostar, finns det ett enda undantag på detta utöver Audi A2 och Audi A8 som är i aluminium och har andra problem? V70 har sina problem med rost, bakskärmar och baklucka är två exempel på det. Jag tycker inte det är intressant om E46 rostar eller inte för precis som vilken annan bil kan rosten dyka upp var som helst med åren om man har otur, mitt på taket är inte omöjligt. Och exakt samma sak kan ske på en Volvo, det som är intressant är väl vart E46 och E39 är mer känsliga än andra alternativ och det är skarvarna i dörrar och baklucka på E39 och främst bakluckan på E46. Tidigare var även huven känslig på E46, men det visade sig bero på att lyktorna skavde mot framkanten av huven och "skall" vara justerat och/eller åtgärdat på alla exemplar idag via garantin. Mercedes är en annan sak, deras problem var inte kittet utan hade två orsaker. Dels misslyckades man med att ta fram en bra miljövänlig lack och dels använde man dåliga verktyg vid framställningen av plåtdelarna vilket gjorde att galvaniseringen oftast inte satt som den skulle. Resultatet blev att Mercedes modeller med få undantag rostade dels efter kort tid och dels kunde dessa problem dyka upp precis var som helst på karossen: Men oftast i skarvar eftersom det var här galvaniseringen hade som svårast att fästa. BMW´s rost (utöver den "normala" på äldre bilar) kom av ett kitt som användes för att täta plåtskarvar i dörrar och bakluckan, detta kan med tiden spricka och släppa in fukt och eftersom plåten inte är rostskyddad under kittet blir resultatet rost. En mycket dum miss, men att underkänna hela rostskyddet på BMW´s modeller och skylla all rost på detta kan inte vara korrekt?


Som den volvofjåne man en gång var har mitt hjärta bankat för bmw sedan länge, så mitt svar är, kan du byta så ABSOLUT.....


Min bil har/hade lite rostblåsor på utsidan av skärmkanten, det var där jag började skrapa med kniv och stålborste. Ska se till att fixa bild på båda skärmarnas insidor sen när de byts, kan tänka mig att det ser liknande ut som på bilderna "Mer känsliga än andra alternativ" = konstruktionsfel. Tacka vet jag avgassystemen som verkar hålla hur länge som helst.


På min 525:a (e39 -02) jag hade så har det bytts Huv, framdörrar och skuff 2x på rostskyddsgarantin och skuffen var rostig IGEN när jag sålde den, det på en bil som har rullat 10000 garanterad mil. S TS: Det du ska tänka på är att e39 touring är SJUKT mycket mindre i skuffen än v70.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka