Köpråd: Smärre uppgradering av ljud till bilen.

Hejhejhallå. Har nyligen köpt en Skoda Octavia årsm. -98 och har kommit i underfund med att ljudet inte är det bästa.. Jag är mer eller mindre en rookie när det gäller billjud och undrar därför vad jag bör uppgradera för att få ett mer fylligt ljud med djupare bas och "krispigare surround", om man ska citera Pölsa. Hur långt kommer jag på att bara byta ut 5.25:orna i dörrarna? vill helst inte lägga ut mer än 1500 totalt på det hela. Har fått rekommenderat att såga hål i hatthyllan och sätta i 2 st. 6x9:or men det vill jag helst inte göra (såvida inte det är väldigt värt jämfört med att byta ut 5.25:orna). Baslåda är väl ett alternativ men jag är inte den mest kunniga på att dra el så jag vill helst hålla mig till dom kablarna som redan är dragna i bilen. Min huvudenhet är en hyffsad Sony stereo (kan inte kolla modellnamnet för tillfället) så den tror jag inte att jag behöver byta ut. Uppskattar alla svar, tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Smärre uppgradering av ljud till bilen.



Med 1500kr kommer du inte långt. Det skulle vara om du hitta begagnade grejor! Nu vet jag dock inte hur ljudet ser ut i en skoda, men du kan göra det enkelt för dig och köpa ett 5.25" 2-vägskit om du har plats för det i dörrarna. Sedan modda in diskanterna, antingen brevid högtalaren i dörren, eller t.ex i a-stolpen eller om du har plats för det i instrumentbrädan! Sedan bör du ha ett 2kanalssteg till detta. Sedan ska du ha kablage etc, så det blir nog i princip omöjligt att klara sig undan med 1500kr. Jag skulle skita i hatthyllan helt och hållet och lägga energi på ett bra framsystem istället, mycket roligare


kan väll även tillägga för skojs skull, när du har en bas i bilen vill du ytterst sällan vara utan igen! Kan vara knepigt första gången att montera men efter det så kan du det i sömnen, samt att folket här på garaget kan hjälpa dig med alla frågor.


Instämmer! Dock skulle jag aldrig om jag var i TS situation börja med en baslåda. Framsystemet först! Med ett dåligt framsystem så kan man ju inte riktigt njuta av en bas, om man ska behöva lida och få ont i öronen av framsystemet när man vrider på lite.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka