Dummaste förslaget någonsin

Det här är så dumt att man nästan inte tror att det är sant: http://svt.se/2.33919/1.2679064/vill_sp . mans_bilar Vad tycker ni?Svar på inlägget: Dummaste förslaget någonsinAlkolås: bra idé. Skulle tamejfan vara krav i samtliga fordon då det finns så mkt svin som kör onyktra. Passagerarförbud: Hyfsat bra idé, ingen risk för en omogen förare att falla för grupptrycket eller försöka visa sig frääään inför polarna. Kan vara reglerat 1år efter taget körkort så lite rutin infinner sig utan störande (lättölsfulla popcornätande fjortisar) passagerare i bilen. Hastighetsspärrat fordon: Dyrt, men istället införa hårdare straff vid fortkörning såsom körkortsindragning med krav på uppkörning och teoriprov under prövotiden samt riktigt dryga böter. Mörkerkörningsförbud: Om de flesta olyckor med ung förare sker under mörkerkörning så inför begränsningar i körandet 6månader efter körkortstagandet såsom lägre hastighet samt endast körande till och från jobb/skola efter mörkret lagt sig (synd om ungdomar i Norrland skrivs det i artikeln, men sommartid då när solen aldrig går ned då får dom ju i princip köra dygnet runt!) Dessa regler ska då gälla både Killar och Tjejer 18-25år med nytagna körkort för könsdiskriminering får inte förekomma.


Vill veta hur dom ska fånge med fart spärr å funka på en äldre bil säg ex 240 med förgasare en inte allt för ovanlig första bil. Menar all kör juh inte mordäna bilar precis


Råkar du kanske vara mellan 18-24


Det skulle aldrig funka att göra detta på dagens bilar. Förslaget i sig är ganska bra för många av oss yngre förare kör hemskt dåligt. Men tex alkolås borde fan i mig vara krav på alla nya bilar idag!


Koppla en givare till hastighetsmätarvajern som är kopplad till tändspolen som bryter strömmen vid för hög hastighet? Alternativt en liknande "1 till 2 vajerdelare" som man hade till kilometermäknaren på gamla dieselbilar så man får en del till hastighetsmätaren och en till en brytande enhet kopplad till tändspole eller insprut beroende på bilmodell.


Dummaste förslaget någonsin vet jag inte om jag håller med om. Däremot är det i sin presenterade form inte så genomtänkt. Dock helt dugligt som grund till diskussion och finslipning, något som faktiskt kan resultera i något vettigt i slutändan.


Fast på 10 sekunder är juh de bortkopplat


Det är väl inte hur fort det är bortkopplat som är frågan utan hur man ska spärra en bil? Går alltid att kringå tekniska lösningar oavsett hur ny eller gammal bil det handlar om. Sätter man ett elakt straff på att åka med urkopplad "fartbegränsare" exempelvis förlora körkortet i 2år eller dylikt som svider får man enkelt bort de omogna som inte bryr sig om lagar och regler från vägarna och man kan hoppas att dom växt till sig när dom får börja ta om sitt körkort.


Det jag har svårt för är att de säger att man ska införa massa saker för åldern 18-24... Ska man då bara få köra en "ungdomsgodkänd bil"? Menar de att det inte finns fortkörare eller alkolister som är äldre än 24?!? Jag kan tänka mig att man inför krav på alkolås, om man gör det för ALLA förare. Jag kan tänka mig att man begränsar max-hastigheten till säg 140 för alla bilar, men då ska det fan gälla alla förare oavsett ålder.


Visst med alkolås. Men fartspärr, ingen mörkerkörning eller passagerare?? Blir ju en epa som inte får köras i mörker och inte heller ha passagerare? Känns som att detta inte kommer gå igenom..


jag blir bara förbannad när jag läser sånt här. fan va dumma folk det finns.


Motivera varför du tycker det är så dumt att du inte tror det är sant?


alkolås kan jag hålla med om, hastighetsbegränsning kan jag hålla med om, men det dära andra är ju så löjligt så det inte är sant. man ska åka kollektivt sägar dom. kommer se kul ut när 50 ungdommar åkar själva i bilen på väg till samma arbetsplass. sen måste dom jo börja senare på vintern o sluta tidigare så dom inte kör i mörkret haha


Folk tänker helt fel när det gäller unga människor inblandade i olyckor. Straffa dem, inte låt köra i mörket bla bla bla... varför kan man inte belöna laglydiga förare istället? Typ väldigt billig försäkring för färska förare och/eller andra ekonomiska fördelar, och skulle dem åka fast för att köra för fort, krockar eller liknande först DÅ ska man straffa med indraget kort, dyrare försäkring, längre prövetid mm. Allt numera handlar om att straffa:/


Garantera så klarade han inte körkortet förens han fyllde 22 fick inte va ute längere än kl 21:00 för sin inavlade mamma och alltid åkt otrimmad moped! och nu är han tillbaka för han är avundsjuk och vill ha hämnd! Äckelmänniska


då tror jag hällre på att montera kameror i bilar,, är faktiskt lite sugen på det redan nu för vi har endel bussar som har förkärlek att svänga ut mittframför en på 70-90väg skulle vara roligt att stoppa en sådan chaufför å bara säga att du borde tänka dig lite för,, å garanterat skulle man få nått spydigt tillbaka,, då kan man bara lugnt å sansat säga,, ja men jag har allt på film vill du se???


Tomas Wikberg och de andra förespråkarna kan ta sitt korkade förslag och köra upp det på ett ställe där solen inte lyser. Tummen upp till de riksdagspolitiker som motsäger sig detta absurda påhitt. Att det sker olyckor med jämna mellanrum är något man leva med. Allt kan inte vara perfekt här i världen.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka