Köpråd: Toyota Avensis 1,8 eller 2,0?

Ska köpa en toyota avensis årsmodell 03-08. Men vet inte om jag ska köpa 1,8 eller 2,0 bensinare. Skiljer ju inte mycket motormässigt men har hört att 2,0 drar lite mer bränsle. Så är det någon som vet på ett ungefär hur mycket mer? Är det ens märkbart? Den kommer att rulla motorväg lite längre sträckor mestadels så det är därför jag undrar. Men samtidigt ska det inte skilja flera dl i stadstrafik heller. Tacksam för svar!Svar på inlägget: Köpråd: Toyota Avensis 1,8 eller 2,0?Kan hända att 2.0 ligger på ett lägre varvtal på högsta växeln, i så fall kanske den är mer lämplig för just motorväg, men det är bara en gissning, har inga data på det. Kollar man på ett par -07:or så drar 1,8 0,58 landsväg och 2.0 0.66 landsväg så det verkar som att 1,8 ändå är snålare i vilket fall. Dessutom går den väl att köra på E10 vilket 2.0 och 2.4 inte garanterar.


Okej tackar. Men det är ju inte så farligt ändå för en ganska stor bil. Varför skulle den inte klara E10? Har inte sett några riktiga argument mot varför vissa bilar inte ska klara det men om nån vet det så berätta gärna!


Vet inte om det är kopplat till vvt-i tekniken kanske, men det går säkert utmärkt att köra ändå utan problem. Bara att den inte är gjord för det specifikt. Förmodligen märker man ingen skillnad under hela bilens livslängd.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka