Köpråd: Mercedes Vaneo 1.6

Har inga större erfarenhet av just denna bil, vad tycker folk? http://www.blocket.se/overtornea/Merced . amp;last=1 Är tänkt till en familj med 2 barn? Bra och dåliga saker?



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes Vaneo 1.6



Fördelarna är dels stora utrymmen, men eftersom Vaneo bygger på A-klass W168 bör den besitta samma storbils-egenskaper som denna det vill säga bra stabilitet och hög krocksäkerhet. Nackdelarna bör dock tyvärr vara desamma som till W168, med ett kompakt motorrum blir byte av startmotor, generator eller koppling dyrare än till en "vanlig" bil eftersom man behöver ta ur motorn för att komma åt. Att en koppling är dyr att byta på en modern framhjulsdriven bil är inget ovanligt, men att byta startmotor eller generator brukar vara enklare och billigare än till dessa Mercedes. Som en vägledning har jag haft en A190, vilket är en större och starkare motor på 1.9l och 125hk som även finns till Vaneo, och efter en tid i min ägo behövdes en ny startmotor men även generatorn fick sig en översyn (Lika bra när allt ändå var nere tänkte jag) och drivremmen var helt utsliten (På grund av felmontering från Mercedes Göteborg´s sida visade det sig). Det verkstadsbesöket gick på strax över 10.000:- med allt. Ett annat problem som inte borde vara aktuellt till Vaneo men kan vara värt att nämna är att styrenheten till luftmassemätaren kan gå sönder. Det var mer regel än undantag på tidiga W168, men påstås vara åtgärdat till Vaneo och ansiktslyfta W168. Om denna styrenhet går sönder är den dyr, 15.000:- kostar en ny del medan renovering i de fall det är möjligt blir mycket billigare, men är enkel att upptäcka i form av att motorn går dåligt och den gula lampan för "Check Engine" lyser. Kanske inget att vara för oroliga över i detta fallet, men jag tänkte att det var värt att nämna. En sista nackdel, som inte enbart gäller A-klass W168 och Vaneo utan alla Mercedes sedan mitten av 90-talet, är rost. Det är lika bra att räkna med att bilen rostar, och lyckas ni hålla detta borta så se det som en bonus istället så blir ni inte besvikna. Utöver detta är Vaneo en mycket trevlig och praktisk bil, har ni behov av en så ser jag ingen anledning att välja någon av dess franska eller italienska konkurrenter utöver den. En Mercedes är en speciell bil även som liten skåpbil, det behövs ingen CL600 för att märka av det.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka