Köpråd: Volvo V50 -08 vs Ford Mondeo 2.0F Titanium -08. Vilken ska man satsa på?

Hej, Funderar på att köpa nån av Ford Mondeo/Volvo V50 beg av 2008 års modell. Tänker behålla den ca 3 år. Volvo v50 1,8F momentum 08 +Bättre kvalité +Håller värdet bättre +kamkjedja +Rolig att köra (väghållning och körkänsla) +Bra rostskydd betyg:4 av 5 (vibilägare) +Besiktningen klarar V50 något bättre än genomsnittet. +Xenonljus halvljus:5 av 5 helljus:5 av 5 -Mindre utrymmen, både i kupén och bagage -Fuktproblem i luftkonditioneringen -Elektronikfel Ford mondeo 2.0F titanium 08: +Fått mycket positiva omdömmen +Mkt större utrymmen (speciellt bagage) +Roligare att köra (väghållning och körkänsla) +Xenonljus halvljus:4 av 5 helljus:5 av 5 (vibilägare) +låga driftskostnader +Bra rostskydd betyg:4 av 5 (vibilägare) +Tyst och komfortabelt -Lägre kvalité -Håller värdet sämre 1.Vilken bil hade du valt och varför? 2.Hur tror ni värdet på en flexifuel står sig när den sedan ska säljas? Tacksam för åsikter!Svar på inlägget: Köpråd: Volvo V50 -08 vs Ford Mondeo 2.0F Titanium -08. Vilken ska man satsa på?V50n är en Focus nära på rakt igenom..speciellt med 1.8F motorn Kvalitén är detsamma mellan V50 och Focus Duger A till B~ Mondeon är mer bil för pengarna..kostar väl ca 90-100 tusen idag och tror den kommer vara nere på 70-80 om ett par år


volvons säten är totalt värdekassa! o värdekassa är ett egetpåhittat ord för saker som verkligen är av urusel kvalite! min kompis (tinydicksson) säten sprack när han skulle böja sig in i bilen o la knät på immitationsskinnet eller vad det ska föreställa. de flesta v50 jag sett med den skinnimitationen har sprickor i sätena


1. Jag hade nog valt (om jag va hotad till livet att välja en utav dessa) Mondeon. Just av den anledningen att den känns mer som en större bil på något sätt samt lite lyxigare. V50 känns tyvärr så plastig o billigt invändigt. 2. Tror nog att de kommer att tappa lika mkt i värde procentuellt efter tre år. Sen att det är flexifuel behöver du inte tänka på, det är inne med att vara miljövänligt Så det kommer inte vara nån hinder eller prisavdrag för att det är en flexifuel. Tänk sedan på attjag får stå ut med dessa två bilar flera ggr om dagen på mitt jobb. Därför jag lägger rösten på Mondeo. Ps mkt snyggar än V50 (men det är en smak sak)


Bara för att gå emot säger jag V50'n! bara för att det är en Volvo, med allt det innebär i kvalité och komfort. Mondeon är i mitt tycke ingen speciellt bra bil, enda fördelen den bilen har är att det är gott om plats i den, baksätet osv. Större än V70 i det fallet.. Meen det är ju lite halvsvårt att rekommendera bilar från två olika segment.. Vill du ha en stor klump eller en lite mindre klump? Sen, välj inte en flexifuel, oavsett märke!!! skit skit skit och åter skit. Om det fortsätter som det har gjort hittills så kommer inte en jävel vilja ha din flexifuelbil om några år..


vrf skulle ingen vilja ha flexifuel???? Visst att det är skit men de flesta som kör flexifuel tankar ju vanligt 95 och åker på det. inte precis som att just för att det är en flexifuel så är den värdelös.


Som tidigare nämnt! V50 är för mycket plast, en tråkig bil som det varit mycket problem med! V50 har ingen bra historia bakom sig. Sattas hellre på en Mondeo! Säger inte det Bara för att jag äger en själv, utan för det är det klokaste valet en människa hade gjort!. V50 = EL-fel och mycket motorproblem. Enligt en bekant som jobbat på Volvo verkstad i över 20år.


är det den nya modellen av mondeon som kom så är den sjävklart snyggast och trevligare att köra än v50 så jag lägger min röst på mondeon faktiskt.


Inte på en 2008, din kompis tänker isof på 04-06 huiuj, hade aldrig valt en mondeo, men det är jag, alla tänker olika


Och Ford har en bra historia bakom sig menar du


Det finns en anledning till varför du får en v50/v70/Ford med flexifuel för småpengar, för att ingen vill ha dem, du kan köpa en 09:ans V70 med 5000 mil för 129k, men enbart med 2.0f, för ingen köper den med de motorerna. Dock om man måste välja så hade jag valt Mondeon, för att sätta en fullvuxen karl fram i V50:in ser bara korkat ut


Har bara hört dåliga grejer om V50/S40. Går inte heller riktigt att jämföra bilarna. Mondeon, är riktigt stor och känns ordentligt tilltagen inuti. Personligen hade jag hellre valt Volvo motorn (!) 2.5T eller gått ner en årsmodell och köpt mig 2.0 Duratec (men fortfarande nya modellen). 2.0 Duratec är snuskigt stabil. 1.8f har jag åkt ganska mycket och den känns tråkig eller snarare inte inbjudande. Vet dock inte om det är samma sak med 2.0f.


Ska vi jämföra 2008års modellerna så ja! Ford Mondeo är bättre än V50. Jag ser att du äger Volvo, kanske därav din kommentar. Har själv också varit en jävligt lycklig Volvo ägare, men aldrig skulle jag valt en V50!


Inget fel med Mondeo men kunde inte låta bli att skriva så där när du la bollen framför öppet mål


Jag kommer tanka flexifuel med vanligt 95.


Med tanke på att V50 mer eller mindre är en focus så känns det som att man får en ford i bägge fallen hur som helst.


Fortfarande Mondeo. Tycker de som klagar över flexifuel motorerna kan säga varför, mer än att Ford har byggt dem och det är en motor, inget speciellt med dem. Alltså karaktärslös


Mondeo all day long. Större bil och bättre åkkomfort. Tycker att V50 är lite väl stötig och bullrig. En Mondeo med 2,5 rakfemman och automatlåda är nog en trevlig pendlarbil.


Där tycker jag du har ett vettigare val och då hade jag valt den rejälare Volvo, sedan är 2.0F som nämnts en träig och lågt utväxlad motor men jag tycker fortfarande den som helhet är en mer komplett bil än V50 och Mondeo.


En motor som fanimej inte ens fungerar i kyla tycker jag verkligen inte passar in i Sverige... Sen att servicekostnaderna brakar upp genom taket då de skall servas var 1000de mil, och att bilfan knappt rör sig när man trycker på gasen. Som någon skrev tidigare, det finns en ANLEDNING till att dom är billiga.. vad tror ni kommer hända om 10 år? kommer etanolen komma på stark frammarsch igen eller? i helvete, de där projektet med etanol är någonting som våra kära beslutsfattare började promota stenhårt för att verka duktiga, sen missade dom att .." fasen, det var nog inte så jäkla miljövänligt ändå.." Etanol är bra i racingbilar där du fasen inte bryr dig om förbrukning och utsläpp, som "daily driver" drivmedel.. USCH! (Ja, jag hatar etanolbilar, oavsett märke! Här kört dessa bilar 10 tals mil per dag i flera år, och nu ÄNTLIGEN är det diesel som gäller igen!) ' Summa summarum, V50/Mondeo diskusionen kan hålla på hur länge som helst, alla gillar olika Köp vad som du känner är bäst efter provkörning osv.. Men för tusan... BOOOORT från flexifuelmotorn!!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka