Köpråd: eller antiköpråd

Hej, har en hyrbil för tillfället, 2012 AUDI A4 Avant Quattro 170 hk TDI. Idag är det ca. -16°C och 10 min tomgångskörning följt av ca. 10 km körning, dvs. motorn igång > 20 min och det är inte riktigt behagligt varmt och framrutan är inte defrostad.... Har frågat AUDI och de svarar att "du ska inte bry dig om ifall tempmätaren inte rör sig...." och att "dieselvärmare är extra utrustning som man borde ha..." Indirekt medger de att det är problem med värmen... Många dieselbilar har ju standard elektrisk- eller dieseltillsatsvärme, så inte AUDI. Jag personligen betackar mig för en AUDI privat, jag vill ju köpa en bil och inte det dom vill sälja en livsstil som dessutom är dåligt utrustad......Svar på inlägget: Köpråd: eller antiköprådIdag -23°C och bilen är ännu kallare, 20 min på tomgång och 20 min färd med full värme på och då blev det knappt drägligt i bilen, tog av mig handskarna på slutet, "AUDI - Vorsprung durch Technik", hahahaha, snacka om att vara på efterkälken inte kunna göra en bil som kan hålla kupevärmen utan att behöva köpa extrautrustning som då inte finns i hyrbilen jag har. Ny slogan för dessa borde vara "AUDI - idiotischen Konstruktion durch Technik"


Oj, det som brukar vara tillval är ju inte dieselvärmaren utan tidur/fjärrkontroll... Att bygga en bil där man ska sitta och frysa i 20min innan värmen kommer och knappt ens det verkar galet!


Moderna dieslar är väldigt effektiva, vilket gör att dem avger mindre värme. Du får nästan köpa en elektrisk motorvärmre+ kupevärmare, eller fortsätta frysa. Inte bra for motorn heller att köras kall, då oljan aldrig kommer upp i erbetstemp=betydligt mer slitage.


Precis, tack vare att den knappt avger någon värme så kommer du nog inte få upp mycket till värme i kupén. De flesta moderna bilar i det lite dyrare segmentet har ju en tillsatsvärmare, är ni hundra på att audin inte har det? den kanske bara inte är aktiverad.. Denna eldar diesel under färd och ökar då på värmen i kupén. Utan den är det inte så roligt.. Kolla på en ford fiesta diesel.. där kan man snacka om en ISKALL bil..


Att köpa en elektrisk värmare är det inte tal om, det är ju en hyrbil som tack och lov skall återlämnas på fredag. Men en bil för ca. 400' borde väl vara standardutrustad för att klara sig i Sverige? Ser man på en annan bil som jag ibland brukar få när jag hyr, Volvo, så är ju dessa alltid standardutrustade med dieselvärmare inte för att jag är nå't volvofan. Och visst sliter kallstarter men det är ju inte hela världen att göra det nå'n gång, man kan ju låta den stå på tomgång ett tag och låta bli att belasta den hårt i början, moderna dieslar startar ju ner till -30°, efter det så är ju bränslet kasst, egentligen garanterar man dieseln ner till -25°C efter det blir filterbarheten för dålig=paraffin fälls ut och sätter igen filter mm. 400000kr borde alltså ge en brukbar bil tycker jag....Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka