Köpråd: Hållbar bil för ca 5000kr, vad är viktigast, mil ålder modell?

Kombi, Hållbar, bränslesnål, billig, lätt mekad, och gärna lite bekvämlighet. Det är nyckelorden. Men vad ska man tänka på anser du? Är det att bilen gått så lite som möjligt? Eller att den är så ny som möjligt? Eller ska man gå efter en viss modell? Eller är det helhets intrycket? Tips mottages med glädje.Svar på inlägget: Köpråd: Hållbar bil för ca 5000kr, vad är viktigast, mil ålder modell?För den summan ska du vara glad om bilen startar över huvud taget, men vad kan du få för 5000 kr som matchar dina kriterier? Tja, VW Passat, Opel Omega, Opel Kadett eller möjligtvis Volvo 245 om du kan tänja lite på kravet om bränsleförbrukning. Eller kanske Saab og900 om en halvkombi är aktuell? Miltal ska man inte stirra sig blind på. En välvårdad långmilare vara betydligt fräschare och i bättre skick än en mindre bra skött motsvarighet med färre mil på mätaren. Hurvida man ska välja efter årsmodell kan det tvistas om, men det sägs ju att en bilmodell är som bäst under sitt sista år i produktion, och visst ligger det lite i det påståendet då tillverkaren vanligtvis har kartlagt och åtgärdat eventuella barnsjukdomar och brister som modellen drogs med inledningsvis.


Plockade upp en Saab 9000 2.0Turbo -96 för 6000kr. Tror det var CSE. Den har nog allt utom Kombi. Men stort bagageutrymme. Fullutrustad och massa lulllull är den. Inte skinnstolar dock. 20k mil. Nybesiktad blankt papper och nyskattad. Nybytt turbo, kamkedja och massa annat inom 2 år. Bara och leta så hittar man guldkorn ibland.


Mercedes E-klass S124? Är enormt bekväm, har en mindre hangar baktill och många menar att det är en av de mest välbyggda bilar som byggts. Den rostar en del men det gör många äldre bilar, nivåregleringen bak kan krångla och det finns inte lika många S124 till salu som det finns 245or. Men hittar du en fin sådan är det en grym arbetshäst!


hur den är skött. årsmodell, miltal mm är inget man kan tänka på.


Bilar i den prisklassen är enbart till problem, jag pratar utav erfarenhet Varenda gång så tänker jag; "Ah vilket klipp! Denna kan jag fixa lite sen sälja med vinst" Buuull-shit Har bara slutat med att jag får en bil jag måste dras med tills dess att jag inte orkar laga den längre och så blir det en pantburk...


Saab 9000, typ cs/cse , står kombi i papperna. annars så är Audi 100 c3 rätt billiga och snåla med de mindre motorerna.


Jag köpte en i stort sett rostfri Mercedes W124 200e 1993, nyskattad och besiktad 8månader framåt för 3000kr. Ända defekten var stora sprickor i framrutan, dock på passagerarsidan och stör inte synfält. Så nog allt går det. Kan tillägga att det är väldigt lite rost på den.


Skulle säga att varken mil eller ålder avgör för en bil i den prisklassen. Man får gå mera på det individuella skicket. Ska man åka billigt i den sen så är det ett plus om det inte är en ovanlig bil eller en bil med dyra reservdelar eller ovanlig konstruktion som få förstår sig på osv. "Vanliga" bilar med en liten till normalstor motor, med lite utrustning som kan sabotera driftsäkerheten (typ gasfjädring, exotiska växellådor, fyrhjulsstyrning, udda motorer osv) och som klarar rosten bra i bärande delar brukar vara bra köp. M.V.H.


du kan få min 124a 300D kombi utan avgasrör o kass nivåreglering för halva de priset ingen vidare nämnvärd rost på den o skinn o lite småsaker


Eller min röda Saab 9000 2,3 16V med läderklädsel, ACC, treekrade alufälgar. Toppenbil! Lite Saab9000-rost här och där dock. En krocksäkrare bil får du inte för 5 000, mest farliga bilar i den prisklassen.


Farsan har en Audi 100 1.8 från 87 som han köpte ny. Den har gått 40.000 mil och är besiktigad utan anmärkning (i stort sett) sedan den var ny och den drar 07-08 och är både rymlig och bekväm. Däremot är den slö som en trehjuling i snöstorm. En typisk 5000kr-bil. Den är till salu.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka