Köpråd Toyota Avensis -03

Hejsan vi funderar på om vi skall köpa en toyota avensis (kombi), vi har tidigare bra erfarenhet av Toyota (äldre modeller än detta) och tycker att dom fungerat bra och rel underhållsfritt... Håller det i sig även på 2000 talet? Spec då -03. Denna bil som vi funderar på att köpa har gått 15500 mil. Och dom skriver i annonsen att det är driftsäker... Och säkert har den varit det för dom, men är det efter och kring 15000 mil som det börjar "normalt sett" börjar krånla eller har man några tusen mil kvar innan det skall börja bytas ut drivknutar och div slitdelar? Våran gammel toyota som vi har från -87 den fungerar fortfarande efter 25000 mil helt perfekt, en spindelled och en stödtämpare bak har vi bytt under våra 7 år med bilen. Och innan det är det inte bytt spec mycket heller (en ägare innan oss med komplett ifylld servicebok på verkstad och det är en bekant som haft bilen så vi vet att den gått helt felfritt) Jag tror ju inte att de nyare toyota skulle vara lika bra som pärlan från 87 men har dom blivit mycket sämre? några klassiska fel som vi ska kolla och fråga efter? Alla tips mottages gärna.Svar på inlägget: Köpråd Toyota Avensis -03Såvitt jag vet, så tillhör väl Toyota fortfarande toppskiktet när det gäller driftsäkra bilar, och även om den nu blivit sämre sedan 1987 (vilket jag inte hört något om) så får du ju tänka på att bilen är mer än 15 år nyare, så den borde vara mindre sliten och därför vara bättre av den anledningen.


Toyota hör fortfarande till de bilar som håller absolut bäst så en Avensis bör du inte behöva oroa dig över, jag upplever tvärt om att modernare bilmodeller håller bättre än äldre i alla fall med tanke på att det finns mer som kan krångla på en modernare Toyota främst inom området elektronik. Hur sliten en bil är efter 15.000mil är svårt att uppskatta, det beror mycket på hur den körts. Men någonstans mellan 10 och 25.000mil brukar slitdelar som stötdämpare, fjädrar, bromsar, leder och så vidare behöva byte: Men det gäller alla bilar oavsett om dem är från 1987 eller 2007, sedan beror det på vilka krav man har med. En del vill att bilen skall vara helt fräsch och byter när det börjar kännas lite slitet, andra kör på samma bromsar och stötdämpare tills Bilprovningen säger ifrån. Avensis är en mer avancerad och tyngre bil än en Toyota från 1987, men har den bara körts lugnt finns det helt klart en chans att den rullar på lika tryggt som er nuvarande bil har gjort!


Så att 1.8 motorn (efter -00) "tar" olja är inget som jag behöver oroa mig för? Vad jag förstår så gör inte 2.0 motorn det, den har även kamkedja. Är kanske inte den att föredra då?


Jo jag tror 2.0 är att föredra, skillnaden i förbrukning blir förmodligen obefintlig i praktiken, att byta kamrem på 1.8 kostar också en liten slant och man skall inte glömma att där är lite mer kraft i 2.0. Troligtvis blir en Avensis 2.0 lika billig i drift men lite mer bil för pengarna, att 1.8 "tar olja" är förmodligen inget att bry sig om däremot. Många moderna motorer dricker lite olja vilket ofta har med miljökrav och lågfriktionsmotorer att göra, om Toyota´s 2.0 gör så vet jag däremot inte...


Sålde nyss min Saab till en vars Avensis 1998 han köpte ny rullat närmre 82 000 mil.


Det är imponerande... :o Fasen nästan lika långt som farfars 220D gjorde, men det är ändå inte riktigt med samma förutsättningar man jämför en "modern" bil med ett järnspett från 1971 där det inte finns nåt som egentligen kan gå sönder......Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka