Köpråd Mercedes 300 se -89

Hej, nu är de så att jag funderar på att köpa en första bil. Jag har funderat på en Mercedes 300 se w126 -89 och jag undrar hur de är med bränsle-slukningen i en sån. Om de är nån som vet hur mycke dom drar ungefär. Och sen undrar jag om man kan sätta dit en baslåda i bagaget och några högtalare i hatthyllan och några i dörrarna. För tror inte de sitter några där sen innan. http://www.blocket.se/jamtland/Mercedes . =4&w=2 Där har ni den jag tänkt köpaSvar på inlägget: Köpråd Mercedes 300 se -89Skriv en mer detaljerad rubrik så slipper du få tråden låst. Enligt http://fueleconomydb.com/specs/MERCEDES-BENZ/300SE så ligger förbrukningen på drygt 1.5 l/mil vilket låter realistiskt. Bilen du länkade till ser dock ganska slutkörd ut enligt mig, skulle tippa på aningen högre förbrukning. Angående ljudet så borde det väl inte vara några problem men jag vågar inte svara på hur det ligger till, medlemmen AntrE verkar ha bra koll på det där.


Har du lust att förklara hur du kan tycka att den är slutkörd när du inte har en aning om hur servicar är skötta på bilen i fråga?


Skrev inte att den var slutkörd, det vet jag ingenting om. Den ser däremot slutkörd ut. Ihoptejpad inredning, sprickor i sätena, säckig front (kan vara sänkt, vad vet jag?), dålig lack och allmänt sliten med många repor. Lägg till att den gått uppemot 35k mil så får jag intrycket av en ganska trött bil. Säger inte att det är så, men ts bad om köpråd och jag hade letat vidare.


Tycker bar ade va kul me tanke på att han skriver att den går kanon i motor, låda och bakaxel.


Jag ställer mig på samma sida som Masq. Bilen "ser" slut ut. Hade inte köpt den. Det finns några W126 ute på blocket och du får nog vara beredd att åka en bit! Dessa är bilar som är svåra att ta död på. Rosten brukar ta dom. Låda och maskin rullar på men som nämnts är att runt 1.5 l/mil kan man räkna med. Hittar du nån med lilla åttan drar den marginellt mer. Jag har haft 2 st 560SEL och dessa gurglade lätt i sig över 2 liter. Undvik. Kör lungt och titta noga på varvräknaren när bilen växlar så att den inte ökar varven innan nästa växel kommer i. Eller att den inte tvekar onödigt länge vid växlingarna. Man ska heller inte behöva "hjälpa" bilen att växla genom att lyfta på gasfoten lite. Plattan i mattan så ska den banka i dom utan någon form av finess. Känns lådan bra och bilen är fri från rost så gott det går är det ett bra köp som sällan krånglar.


just den där såg faktiskt rätt sunkig ut. och ang ljudet, vill man ha bra ljud så går det men de är inte bara slänga in en baslåda och tro att det spelar bra. bandpass med port upp i hatthyllan tror jag låter absolut bäst obs tror! hann aldrig prova bygga detta då bilen såldes innanKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka