Köpråd: Audi S8

Sitter och funderar på en S8 till sommaren.. Något man bör veta ang modellen? Verkar vara en schysst bil till ett rimligt pris Vart kan man ta reda på storlek, bredd osv. Vill veta ifall den får plats i garaget, det enda jag kan hjälpa med är att en volkswagen sharan lyckas ta sig in o ut.Svar på inlägget: Köpråd: Audi S8ang mått kan du ju bara slå på valfritt regnr från blocket etc på transportstyrelsen för att sedan jämnföra med måttet på en Sharan.


Tack! Något annat man bör veta? Kända fel, dolda fel osv?


Jag tar för givet att det gäller första generations Audi S8? De mått som bör vara intressanta för garagefrågan är väl längd och bredd, men du får höjdmått också:Längd: 503 cm Bredd: 188 cm Höjd: 144 cm Aluminium är bra, men om karossen varit med om någon skada kräver det en seriös reparation. Kontrollera att växellådan fungerar som den ska, att det inte läcker olja från varken motor eller växellåda, att bilen går som den ska, att inga fel/varningssignaler uppkommer (felsökning på en S8 kan lätt dra iväg till ett kostsamt äventyr) och att alla elfunktioner fungerar som de ska. Finns mycket elektronik i en S8, inte bara självklara saker som elhissar osv utan även elektronisk bromskraftfördelning (EBV), elektronisk diffspärr och så fyrhjulsdriften förstås. Läckage, ryck, ojämna växlingar och/eller klonkande ljud är aldrig bra. Jag skulle rekommendera dig att kika mer på bilens unika skick snarare än mätarställning. Detta är idag rätt gamla bilar och de har i regel gått långt oavsett. Dessutom är det fortfarande att anse som lyxbilar (reservdelspriserna ligger åtminstone i en fortsatt hög klass), men de är billiga att köpa. En farlig kombination som alltför ofta lockar till sig fel ägare som slarvar med underhåll. Det viktiga är att de är skötta och dessutom skötta med rätt delar utan att ha försummats vad gäller service och underhåll. Stämmer det, då spelar det ingen roll om de gått 20.000 mil eller 30.000 mil ... Och extra viktigt att veta när kamremmen byttes senast! Om du inte vet det, se till att byta den omgående! Annars riktigt trevliga bilar. Inte riktigt BMW M5 E39-nivå i detaljfinish kan jag tycka, men fortfarande en grymt bra bil om den bara är skött. Vad du än gör: Gå inte på den billigaste om det innebär någon form av kompromisser ifråga om service/underhåll. Lägg hellre till lite för en välskött bil med servicebok och tydlig dokumentation så du vet vad som är gjort och när det är gjort. För händer något med en S8 är det nästan dömt att bli dyrt. Snålheten kan mycket lätt bedra visheten. Och i slutändan blir det din plånbok som får blöda kraftigt om du väljer fel exemplar.


Tack för en utförligt skriven förklaring! Det gäller S8 från 07-08, hade tänkt köpa under 10 000 mil! Kommer använda mig av dina råd vilken bil det nu än blir!


http://www.cars-data.com/en/audi-s8-sed . odels.html http://www.bilstart.se/bilfakta/audi/s8 . tro/319405 http://www.carsdatas.com/Audi/S8_(D3)/5.2_V10_FSI_quattro_(450_Hp).htmlKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka