Köpråd: Bil med helt ok prestanda!

Hej! Är ute efter en bil mellan 50k-70k som ska vara pigg & rolig, relativt bensinsnål (alltså inte vara några problem att ligga under 1l/m). Helst inte äldre än -00. Framhjulsdrivet skulle jag helst vilja slippa, men ta det ni kommer på! Har kollat lite på Audi 1,8t och Bmw 3-serie men har inte så mycket underlag för att kunna säga hur dem är att äga, köra etc.. Tack på förhand! Mvh/ErikSvar på inlägget: Köpråd: Bil med helt ok prestanda!Lö Bump!


en impreza gt... lär ju va klockrent för dig som bor i Åre ! hur kul som helst på vintern !!!


3-serie E46 är billig i drift och håller väl, sedan är jag personligen väldigt förtjust i den härliga sexan. Särskilt 330i är helt underbart explosiv till karaktären och är inga problem att köra under 1L/mil eller ens på 0.9L/mil, något sådant hade jag personligen siktat efter!


Nja har en känsla av att boxern är duktig på att dricka, lite för duktig alltså 330i tror jag också på, ännu mer nu isåfall Måste också fråga: Ford st220? Kanon/Kalkon? Dem ser väldigt inbjudande ut ialf! Kom gärna med fler förslag!


kör man vanligt är den nog inte allt för törstig... men under lek så kan det ju såklart hinka i sig en del ! men det gör ju allt


ST220 har en 3liters V6a som dricker 0.8-0.9 motorväg, Service är mycket viktigt då motorerna är extremt känsliga för låg oljenivå. Äckligt roligt bottendrag då man kan lägga i 6an i 30, hamna i tomgångs varv och kunna flytta på sig hyfsat snabbt. FWD för övrigt men kombin har stor lastutrymme, en säng är inga problem. Alfor finns om du törs.. helgalvade karosser på 147, 156 och GTn. Finns både med V6or eller Twinspark 4er, eller direkt insprutad


Bmw 850?


...är extremt dyra om något går sönder. Köper man en sådan bör man känna till att reparations och underhålls-kostnaderna är i lyxbilsklassen.


sant, sen såg ja att årsmodell spannet blir svårt med priset men så frän bil


sen är dom extremt svåra o få o gå på under en liter om nån ens lyckats :p


BMW m3 e36. Går att köra under liten.. Men man kanske inte gör de så ofta!


http://www.blocket.se/ostergotland/Audi . =7&w=3 Kikat på nått sådant? Kör man inte full gas hela tiden så kör du den under litern utan bekymmer.


Jo, har sett på blocket lite då & då att man vräker iväg dem för skit och ingenting men då också att vevhuslagren har gett upp! Om man då ska jämföra en st220 med en 330i e46?? Det jag har hört om Alforna: Sjukt mycket körgladje, väldigt lite kvalité... Om jag hade hade pengarna, motivationen, och aldrig behövt titta så mycket på bensinnotan så skulle jag kanske köpa en Bmw 850


Intressant när ägaren själv i annonsen påstår att den vill ha 1.2L/mil.


Hade kollat på den här: http://www.blocket.se/malmo/Mercedes_CL . amp;last=1 Jag kör min 320 på 0,9 l/m blandad förbrukning så 230 torde ligga en bit under det. Finns även en fin 320 på annons (http://www.blocket.se/sodermanland/Merc . 15&w=3 ) men kör man inte lika jämt fördelat i stad/motorväg som mig så kan jag tänka mig att förbrukningen går över litern.


Merca= Gubbebil! Ta inte illa upp Hade inte Mercedes stora problem med rosten runt dessa år? Annars så var 230 ganska snygg, är inte så k*t på att ha automat..tycker körglädjen försvinner drastiskt. Har funderat mycket på Audi också, deras 1,8t motorer är väl helt ok? (dvs säga om man skulle chippa upp dem) 2,7t har jag innan inte kikat på, möjligtvis pga att jag förmodade att dem slukar lite mycket soppa..


Om vi förutsätter att 330i, ST220, Impreza GT och Alfa V6 har satt standarden hittills i denna tråd är 1.8t en väldigt träig och trist motor vid en jämförelse, men visst den tar en mellan A-B och har "ok" prestanda... Det svåra med Audi är att hitta ett alternativ, deras sexor (2.4 och 3.0) är trevliga maskiner men relativt törstiga och karaktären är mer stark och tillbakalutad än sportig/pigg. Ersättaren 2.0TFSI är lite roligare, frågan är om man kan hitta t.ex en A4 inom budget med den maskinen istället för en 1.8t?


lätt val bmw 540 e39 med manuell låda utan minsta tvekan..riktigt nice glidarbil med klös möjligen en merca c36 amg eller liknande dom är dock förjävla otäcka att köra på något sjukt sätt men dom är snygga liksom e39:an och går tillräckligt bra och är rwd


Eftersom Mondeo ST220 nämndes så måste jag "smacka" in lite inspiration: Från start fram till ungefär 2:00. Om Jeremy Clarkson gillar en framhjulsdriven bil så är den nog inte helt illaKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka