Köpråd: Audi A6 2.8Q 1998 17Kmil. Endast negativa inlägg tack.

Funderar på att införskaffa mig en sådan, vill inte sladda med 945 turbon när jag har bilen full av ungar, o kärringar har väl aldrig kunnat köra bil oavsett väglag så quattro kan inte va annat än ett +? Vill ha så mycket negativ feedback och gärna uppbackad fakta om bilen. Tex: Är länkarmarna så dyra som det sägs? Hittade förstärkta från företag för 1700:- till hela framvagnen men är det bara shit? Hur är motorn? Har hört rykten om att kamnockarana slits ut lätt etc. Negativa saker om drivlinan, låda, fördelningslåda, drivaxlar etc.? Men klanka inte ner bara för att ni avskyr märket men jättegärna av erfarenhet. Så sätt igång alla pessimister, gör er röst hörda!Svar på inlägget: Köpråd: Audi A6 2.8Q 1998 17Kmil. Endast negativa inlägg tack.Ingen som är sugen på att gnälla? Så jävla bra kan väl inte bilen vara?


Jag glömde visst nämna att det är 30v motorn och manuell låda.


Framvagnen är skit på Audi, och kostar fläsk att byta. Lacksläpp ser man ofta (dem hade visst problem med att få lacken att fästa ordentligt på galvaniserad plåt). Drar en del olja...


Var beredd på att motorn kan dricka olja. Inte den bästa audimotorn direkt fast den går riktigt skönt. Sköter man den så ska den klara sig hyfsat. Farsans -98 2,8Q är uppe på 27 000mil. Stolsvärmen kan ge sig. Händer lätt att slingorna går av i sitsen. Är man händig kan man demontera sätet o byta eller löda slingorna. Annars är det som sagts att framvagnen är en svag punkt. Fast förstärkningssatserna är väl hyfsat billiga i dagsläget.


Så billiga framvagnsdelarna är ok ändå... Brorsan är billackare så lacksläpp bekymrar jag mig inte över... Drar olja, inte bra men som rödblocksägare är jag van med att fylla på olja. Nån som kan ge mig klarhet ang. kamarna? Slits dom ut ovanligt snabbt? Byggt några smallblocks o en drös med rödblockare men femventilsteknik o dohc system känns inte så erotiskt att börja riva i när det gäller brukisen. Fast jag är barnsligt förtjust i att riva isär motorer för att se hur dom ser ut:-) Fler klagomål om bilen i fråga då? Drivlinan, bra eller anus?


Nu kanske det bara är jag som är retarderad men jag förstår inte vad du menar... Vänligen förklara...


Drivlinan har jag inte hört så mycket negativt om, fast har hört att det kan uppstå läckage i packpoxarna i lådan, men det är väl inte så märkligt på en så pass gammal bil. Har inte hört något om dåliga kamaxlar...


Ni får gärna förealå motsvarande bättre bil glömde jag påpeka. Har två småungar, kör lite, 1000 mil/år. Då oftast långresor då jag bor mitt i stan och jobbar på sjön. Om nån har erfarenhet av att meka med motor och framförallt drivlinan med dessa så får ni gärna dela med er av hur ni upplevde det. Är 17,5tusen mil med full servicebok mycke eller lagom för en sån här bil förresten?


Alla bilmärken har sina skämt i folkmun, i fallet Audi brukar man säga att "Dom har kolvringarna i grillen" eftersom Audi´s emblem består av fyra ringar och troligen till viss del på grund av att dom kan dricka olja dessutom. A6 2.8 är en bra vagn, och problemen med slitna kamaxlar kommer väl på 2.5TDI och inte bensinmotorerna? Däremot tar 2.4/2.8 V6 gärna en hel del olja som nämnts men Audi brukar kunna gå långt och 17.500mil bör inte vara några problem!


Ok tack, anade att det hade nåt med emblemet att göra:-) Måste nog ta o kika på bilen iaf. eftersom det trillar in så lite negativ feedback...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka