Köpråd: Renault Grand Scénic 2.0 Aut -04

Sitter och tittar på en Renault Grand Scénic 2.0 Aut -04 7sitsig Är det något att hänga i julgranen? Bra och dåliga saker? När ska kamrem bytas? Priset ligger på 46000:-Svar på inlägget: Köpråd: Renault Grand Scénic 2.0 Aut -04Kamrem är fortfarande 5 år eller 12000 mil tror jag..


Den hade gått ca 11000 mil, men kamrem och vattenpump var bytt förra sommaren... Känns som om det skulle kunna vara ett bra köp, gått i Kiruna sen ny så ingen rost heller


Enda negativa är väl att det är elektronisk handbroms(tror jag)... Det är väl inte så lyckat...`??


Småfel (Hjullager med kort livslängd till exempel), mängder med potentiella elfel och dyrt kamremsbyte (Som på många andra moderna bilar) är det jag kan dra mig till minnes angående Scenic. Det är dock inte detsamma som att det är en dålig bil, om inget annat är den speciell i positiv bemärkelse: Den har en hel del karaktär!


Renault brukar ju ligga i botten på SBP´s statistik, ofta framvagnsdelar. Jag personligen skulle aldrig köpa franskt.


Framvagnsdelar är billigt och med lite mekvana byter man det mesta själv. SBPs statistik tar lite dåligt hänsyn till hur allvarliga fel det är tycker jag. Det är ju värre med genomrostade bärande delar än en sliten styrled som är lätt att byta. Har två franska bilar i hushållet (en citroen och en renåå) som rullar på finfint. Båda är från -01 och den ena har gått 17000 mil och den andra 22000. Det dyraste som pajat är att generatorn gav upp på Renåån (ca 2000kr inkl byte på verkstad - det var på resa så hade inte möjlighet o byta själv). Den fick även en ny bakre ljuddämpare (ca 1000kr för en ny, bytte själv). Båda bilarna behöver dock lite nya bussningar inom kort i framvagnarna Har också varit lite anti franska bilar innan, men är faktiskt positivt överraskad efter att ha testat.


Jupp samma här, morsan och farsan kör franskt (Renault och Peugeot från 01 och 04) och det ända dom har behövt byta är är ett hjullager på Renaulten och bakre ljuddämparen på Peugeoten (Förutom handbromsen på Peggan som krånglar då och då men inte är värre än att man spänner den), annars är det väl bara kamrem och olja som bytits ungefär. Sen är peggan faktiskt ganska skön o köra trots att det är en stor kombi på bara 115 häst.


Trevlig bil att köra och lite udda. Som nämnts ovan så räkna med elfel - såväl stora som små. Bilen kan gå utan att hicka i 5 år eller så börjar den krångla och slutar aldrig sen. Kvaliteten är mycket ojämn. Jag känner en handlare som har mycket Renault i lager då de får bilar från Volvo. Det rör sig om bilar i klassen 2001-2011. Säg att en av tre har problem inom garantitiden går ut. När jag jobbade som handlare fick vi inte byta in en Renault. Elhandbromsen brukar framkalla en hel del skratt (Från dina grannar). Jag brukar återkommande kalla Renault för "Elfelens moderskepp" och det brukar stämma bra. Men: Fungerar den hyfsat är de mycket trevliga bilar! Inget snack om den saken.


men är elfelen avancerade att fixa? elfel är ju alltid jobbiga, men tänkte om det är vanliga elfel som man vet om vad felet är


Det är väl däri problemet ligger lite: VAD är det som är fel. Oftast är det verkstad som gäller vid elfel. Liksom Citroen har dessa rätt mycket små smarta boxar jämnt utspridda i bilen som gör att ett fel orsakas att ett annat osv. Man gräver inte i kablaget själv på en nyare fransos. Tyvärr är detta inget som kan förutspås utom att kolla med tidigare ägare. Fast tidigare ägare kanske inte har lust att fronta med att bilen har varit en flitig besökare på verkstad för han vill ju ha sålt den! Att se över så all el fungerar är väl det man kan göra vid köp. Hittar du en sak som inte fungerar som den är tänkt att göra hade jag nog rekommenderat en annan bil. Vill du åka fransk är en C5 ett bättre om än inte ett idealisk val.


Farsan åker C5, han trodde att fransmännen lärt sig något på 100år men nej. Det är väl knappt något som funkar i den skitbilen, snart har den haft alla tänkbara elfel & sjunkande hydraulik vid två tillfällen. Renault har jag inte mycket erfarenhet av efter -99 men alla franska transportbilar är väl mer eller mindre skit iaf.


Okej, jag fr väl skicka iväg ett mail och fråga honomKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka