Köpråd: BMW 118D vs 120D -08

tjena! som sagt är sjukt sugen på en bmw 1 serie så nu kommer stora frågan, 118D eller 120D? Det kommer vara en -08+ så det blir nya motorn..Kör ju mycket stadskörning så tänkte att 118 vore ju lite mer optimal plus att den är ju skattefri.. Några synpunkter? Fördelar & Nackdelar? MVHSvar på inlägget: Köpråd: BMW 118D vs 120D -08Det skiljer egentligen inget nämnvärt, 120d är lite starkare och 118d lite billigare men i övrigt är det i princip samma bil och dem upplevs likadant. I stadstrafik har du redan med 118d mer kraft än vad som rimligtvis behövs, så leta efter bägge modellerna och inhandla det exemplar du fastnar mest för är mitt tips. Personligen tycker jag att automatlåda är det klart vettigaste om man kör mest i stan, och en 118d automat är tyvärr inte miljöbilsklassad. Men om du räknar på vad en bil kostar att äga över ett år så är inte årsskatten den största utgiften direkt, det kan kanske vara värt ~2000:-/år för att kunna köra 120d automat istället för en manuell 118d och behöva växla hela tiden?


Är inte dessutom en automatväxlad bmw otroligt kall på beg marknaden? Vet polaren hade stora problem att få sin aut bmw såld pga lådan. BMW köpare och automatlådor hör inte riktigt ihop..


Beror nog på modell, en nyare 5-serie med manuell låda genererar inga överbelastade telefonnät men en liten stadsbil som 1-serie som dessutom oftast såldes med manuell låda: Jag skulle tro att det finns fler som är ute efter automatväxlad 1-serie än det finns bilar till salu.


Ja det kanske är så. Det var en 330ci automat polaren försökte sälja, det gick inget vidare.


Ok, roliga 330Ci verkar vara klart mest populär med manuell låda. Och jag förstår varför, den modellen är inte samma sak om man inte får växla själv!


det lutar helt klart mot en 118D men dock finns det inte många med hela M-paketet..vill ju ha exteriören + interiören.. Ännu större fråga, 3 dörrars eller 5 dörraras? Förslag?


M-sport är ett måste för mig. 118d och 120d är ingen enorm skillnad. Automat är klart skönare i stan och jag själv vill bara ha automat på en bil som inte är en "sportbil" 5 dörras alla dagar i veckan. Vad är det för exteriören + interiören har ska ha då? Prisklass som du vill lägga då? förslag http://www.molinbil.bmw.se/se/molinbil/ . _list.html


hur är bagaget gentemot en hund i 30kgs klassen. om man får hoppa in lite snabbt


En femdörrars 1-serie är mer praktisk och verkar hålla värdet bättre än en tredörrars, skall man ha en opraktisk etta finns coupé och cabriolet och så verkar dom flesta tänka. Varför tre dörrar ens finns vet jag inte, förmodligen för att konkurrenterna erbjuder dessa och det är billigt att utveckla när bilen med bakdörrar redan finns? Angående M-paket är det trevligt, men det finns ingenting i detta som jag ser som ett måste. Utan för och nackdelar väger lika tungt, visst med M-paket får du styvare fjädring men också marginellt sämre komfort. Du får större hjul men större hjul innebär marginellt högre förbrukning, och en bil med M-paket är dyrare i inköp men det mesta av den skillnaden får du igen när du säljer den: Och så vidare. Hitta en riktigt fin etta istället för att hänga upp dig på M-paketet är mitt tips! Seth: När jag funderade på en etta kunde jag ha mina två hundar (Collie, 20kg styck cirka) i bagaget men då satt dom trångt. En hund bör få plats, men på långresa hade jag personligen fällt hela eller ena halvan av baksätet och gett dem mer plats om jag vore dig.


Har hittat en vit 120D 5d, -08 gått 14000mil för 159k:- Känns ju lite som ett överpris med tanke på milantalet? Rimligt pris? Btw hur "känsligt" är det med milantal när det kommer till diesel bilar, har hört att diesel tål lite fler mil innan dom börjar "ge upp", självklart är den servad enl. bok.. MVH


En BMW rullar 14.000mil utan att blinka oavsett vilken typ av bränsle så det behöver du inte oroa dig över, har bara service skötts någorlunda som sig bör rullar den mycket längre än så utan problem. Däremot så känns den dyr, 1-serie och särskilt en miljöklassad sådan är eftertraktad och står högt i värde men jag tycker att 140.000:- känns mer rätt...


Ja man har ju hört att BMW verkligen är longlasting.. Ja för värderar man den på kvd.se så blir det ca 138-148 på firma.. du som verkar insatt i BMW, något man ska tänka på? Något känd fel? MVH


Nej BMW E87 verkar hålla ihop väl, allt jag hört har varit småfel förutom att något som styr stabilitetskontrollen (Antisladdsystem etc.) verkar ha gett upp på en del bilar av tidig årsmodell (1-serie kom 2004). Egentligen är det inget dyrt fel i sig, men eftersom en del verkstäder inte haft någon erfarenhet av felet har de bara bytt hela enheten för höga (~10.000:-) belopp; Idag när garantin gått ut har dels BMW kommit fram med ett reparationskit för mindre pengar dels menar många att det räcker att byta givare-sidan för knappt 2000:-. Det har uppenbarligen fungerat för dem, och jag har aldrig hört eller läst om någon nyare E87 som en årsmodell 2008 drabbas så frågan är om detta fel är aktuellt för dig? Vill du få dig en liten bild av vad andra upplevt med sina 1-serie kan du alltid gå in på www.autopower.se och läsa i forumet under 1-serie´s avdelning om E87!


Har du köpt någon bmw? Jag har en bmw 120d -07 som jag har haft i lite över 1 år nu.. Har inte haft några som helst problem med den under min ägo.. Kan rekommendera en 120d jämfört med en 118d. Men det beror på vad man vill ha.. Vill man ha lite roligare så är 120:n att föredra.. Drygt 30 hästar mer. LIte starkare vridmoment vilket känns.. Även om 118d med sina 143 hk går bra också.. M-paketet är att rekommendera. Blir lite snyggare exteriört och interiört och bättre väghållning.. Sen är BMW 1-serien tätstegad i växellådan, vilket innebär att man behöver växla ofta i lägre hastigheter. I högre hastigheter behöver man inte växla vid omkörningar osv.. Jag är supernöjd med min BMW!


Håller med som han ovan skriver Bmw är riktigt schysst och jag åker just en Bmw 120d med automat, tycker de är guld värt i stadstrafik då man bara flyter med i trafiken . Förbrukningen är riktigt snål den med . Men M paketet är att föredra då den blir mycke snyggare ut&invändigt och för mig så känns en bil med M paket lättare att sälja än med en utan . Go for it! Köp en 120d och kom med i klubben


Har en Bmw 118D -08, 6000mil på mätaren..Nöjd som aldrig förr, tro det eller ej..Var lite nervös inför endast 143hk men måste säga att vridet levererar ändå. Mycket härlig bil! Saknar dock Ep3:ans ljud(förra bilen).. Har nu en annan fråga om någon vet en bra sida där man kan beställa svarta njurar? Vet att det finns på Schnneidermann(stavning)..Men tänkte bara se om det finns fler alternativ. Tack för hjälpen med bil valet!


Prova salesafter.eu en tysk sida som säljer lite BMW prylar


Ok, ska kolla in..Tack!


Ursäkta att jag lånar tråden. Står själv i köptankar om en 1serie. Men läste om att de har filt i hjulhusen som kunde öka risken för rost. Någon med erfarenhet om detta? Eller det är bara att hålla efter den lite extra noga. MVH ChristofferKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka