Köpråd Peugot vs Ford

Vi ska köpa "ny" bil... Tittar i prisklassen 40 000 och under 14000 mil. Vi hittar många Peugot 307 och ford focus. Vi vill nu ha lite tips från dig som kan något om dessa bilar. eller om du tom har ägt en. Vad bör man kolla extra noga på? Eller har du något annat tips för en bil i den prisklassen.



Svar på inlägget: Köpråd Peugot vs Ford



Jag har bara ägt en äldre peugeot men ja skulle säga ford av dem två utan tvekan


Peugeot 307 eller Ford Focus, det känns som ett val mellan Pest eller Kolera? Inget är särskilt trevligt, men obehandlat leder Pest nästan alltid till döden medan Kolera är chansen för överlevnad 50%. Det vill säga Ford är det bättre valet om det endast står mellan dessa modeller. Rost och alla möjliga fel är dock vanligt, särskilt Peugeot verkar vara det värre problembarnet, om jag endast skall nämna ett i svenskens ögon korrekt bilval som alternativ så kan du köpa en gammal Volvo V70 i bra skick för din budget. Det är en bil som är lite dyrare i drift där framför allt förbrukningen är hög, men varken franska bilar eller Ford har marknadens billigaste delar (Tvärt om, det lutar åt det dyra hållet) och frågan är om inte fler verkstadsbesök blir minst lika dyrt som Volvo´s högre förbrukning i längden? Utöver Volvo finns det sedan mängder av alternativ, men det är svårt att peka ut något om ni inte går in lite närmre på vad som sökes. Dela med er av lite erfarenhet! Har någon bekant en bil ni tyckt varit bekväm, kommer ni på några modeller eller märken som ni tyckt är snygga och så vidare?


Som Rquired säger... De finns även många bmw 5 serier i fint skick för dom pengarna, eventuellt nån merca, kanske golf?


Ahh... Som gammal handlare fick vi inte ens byta in Renault. Det säger väl en del? Har en kompis som är handlare i dagsläget och har får ofta in Renaulter då de köper från Volvohandlare och dessa vill absolut inte ha in skiten i hallen själva. Även det ger en liten indikation va? De han sålt har det mycket ofta varit reklamation på. En mycket ball pryl som du kommer att få mycket skoj med är den elektriska handbromsen! Även de som är utrustade med den nyckellösa varianten med ett "kreditkort" istället kommer framkalla en hel del PMS-besvär hos frugan din. Även du själv kan få sådana symptom. Focus ABS-enhet går ofta sönder. Dessa är ju samma som Volvo V50 då det är samma bil men Volvo byter sina som Goodwill men det gör som sagt inte Ford. Lyser ABS-lampan är det troligen enheten och inte en givare som tackat för sig. Hade nog inte köpt nån av dessa. Fördelen med fransosen är att de går att pruta hur mycket som helst. 40 lök räcker till en 2007 Megane med under 10 tmil på mätaren. EDIT: Blev fel där.. trodde det stod Renault... Men Pegan är "lika bra" som en R. så det gör det samma.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka