Köpråd: Saab 99 Turbo (1980)

Tjenare! Nu är det så att jag är väldigt-lite-halvt-på G att köpa en Saab 99 Turbo och jag skulle vilja ha lite +/- med modellen helt enkelt. Vet inte om man får länka annonsen men isåfall få ni säga till: http://www.blocket.se/alvsborg/Saab_99_ . 15&w=2 hur är det med delar nu i konkursens tider?? Tacksam för svar!Svar på inlägget: Köpråd: Saab 99 Turbo (1980)En biltillverkare är inte tvungen att tillhandahålla reservdelar till en modell längre än 10 år efter att den sista tillverkade bilen i modellserien rullade av linjen, och det var väl 27-28 år sedan 99:an slutade att tillverkas? Om det finns delar hos Saab kan jag inte svara på, men om det inte finns har det alltså ingenting med konkursen att göra.


Skulle vilja säga, hittar du en 99 turbo är det bara handla. Är väldigt svåra att få tag på. Kolla så den även är äkta, och inte en vanlig 99:a som är turbo konverterad.


Delar kan jag svara för att det finns, men dock får man vända sig till privata personer som har samlat på sig delar genom åren, jag har en kontakt där jag handlar ALLT till min 99 av och han till och med fabriksnya h-motorer till salu,. så oroa dig inte för delarna! Sen kan jag rekommendera att bilsport hade för några nr sedan ett köpreportage om just saab 99 turbo, som du borde läsa!


Bara för en ordnings sak - så borde en MY 80 av 99 Turbo ha B-motor inte en H-sådan............


Egentligen skulle man nog börja med att fråga dig om vad du hade tänkt dig med bilen...... Skall det vara strikt orginal skick eller "finbil" ?? För vissa delar är det svårt med - ser på bilderna att turbo emblemen är borta och bara dom är inte lätta att hitta. Har för mig det för ett tag sedan fanns en uppsättning sånna helt nya på tradera,gick vist för lite över 3K


Jag pratade om min bil, som har h-motor och drog det som exempel bara....................................


Den är reggad som äkta turbo. Köp


KÖÖP!! Skit i skicket, rost går att laga och delar har inte funnits hos saab ändå på 15 år... De mesta finns att skaffa och alla karossdelar är samma som till vanliga 99:an Maskinen är skottsäker och växellådan är som den är, men det är samma låda på sugisarna så bara flytta primärväxeln. Spindelleder, dörrar m.m passar från OG900 om det är kass, även bakluckan man du får svetsa igen två hål för lysen.


Knappast bakluckan. Detta är en 99 sedan.


Ja de va de... Men bakluckan passar från alla andra 99 sedaner, så det finns ändå gott om dom Bilen ser i vart fall riktigt bra ut!


http://www.findit.fi/sve/search/273118.htm Dra hem den istället aå får du en riktig blickfångare! haha


Tack för alla svaren! J*vligt sugen på att köpa den...


Jadu.. köper jag den så är det tänkt som "den-roliga-hobbybilen-som-är-i-ganska-hyfsat-skick"


http://www.blocket.se/alvsborg/Saab_99_ . 15&w=3 detta är modellen du ska ha av saab 99 turbo... mer rätt peng också


det är bara att köpa utan tvekan dessa bilar är väldigt ovanliga ingen saab fantast men gillar man saab är det dessa man ska köpa


Sugen nu när "Grewen" kom på förstasidan med sin 99a nu?


Nej. Modellen som TS tänker köpa är betydligt mera sällsynt. Tillverkades bara något hundratal sådana.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka