Köpråd: BMW 328i Touring 1998

Kan inte riktigt hålla med, om TS köper en bil med ASC (Antispinnsystem) kan han gå ner i tvåan och ge full gas mitt i en sväng vintertid utan att bilen hittar på några dumheter och E36 är lite lugnare i uppträdandet och inte alls lika lömsk som äldre modeller kunde vara. Dessutom, om du växlar ner och ger full gas i en fram eller fyrhjulsdriven bil utan antispinn blir dessa lika yviga som en bakhjulsdriven så vart är nackdelen? Klart en bil kräver att man anpassar sig efter i vilka hjul som driver, oavsett vilka hjul som driver. När det gäller framkomlighet är jag inte annat än imponerad över hur bra bakhjulsdrivna BMW´s tar sig fram, jag har aldrig kört fast med en BMW trots djup snö med eller utan släp. En bekant bor uppe på åsen med en lång grusväg (300m ungefär) som "uppfart", där klättrade en 328i Touring upp utan problem även i 20cm nysnö och senast det kom så mycket snö var bilen även lätt sänkt. Då är jag visserligen van vid bakhjulsdrivna bilar, men bättre vinterbil (bortsett från nuvarande 4WD) än bakhjulsdrivna BMW har jag aldrig haft inklusive en Vitara med inkopplingsbar 4WD.Svar på inlägget: Köpråd: BMW 328i Touring 1998Håller med där och visst är dessa snällare mot föraren vintertid men på motorväg osv hävdar jag att om de börjar vandra lite så ska man veta vad man gör. Nyare bilar med ESP är väl en annan sak.


Okej, ja de va bra och veta! Men hur upplevde du förbrukning och körsätt allmänt? Nackdel med touring? Annorlunda delar till den jämfört med sedanen eller coupé? För i vintras var jag kalasnöjd med Saaben med kalas vinteregenskaper ! Dock spännande med bakhjulsdrift. Tittade på BMW innan Saaben men va väldigt osäker på vad för saker BMWn kunde dra med sig Jag vill ju gärna piffa till BMW kanske ifall man skaffar en sådan med lite lätta saker bara. Men hur är det med delar till just Touring? Årsmodell 98 va de också


Det finns samma utbud av delar till Touring som till övriga karosser, när det gäller så kallad styling har jag sett allt från kjolpaket till lyktor så vill du ändra på lite detaljer bör du hitta delar. Skillnaden mellan en tidig Touring (1995) och en av sista årsmodellen 2000 är inte särskilt stor, i stora drag andra sidoblinkers och lite annorlunda stuk på njurarna (Grillen); Men delarna från en ansiktslyft E36 passar även rakt på en tidig. Lyftet kom 1997 om du undrar. Jag blev osäker på vad du menar med körsätt och förbrukning? Men som en liten gissning, min bil drack som nämnt 0.89L/mil blandad körning, med mer tung stadskörning än Halmstad bjuder på steg förbrukningen vid blandad körning upp till 0.95L/mil eller som värst 1L/mil (Tingstadstunneln är hopplös!) när jag körde en del i Göteborg. Runt 0.65L/mil i 130km/h ville den också ha.


Okej 0.65 i 130 är perfekt Ja de va så jag menade. Okej, för denna är en 98 står det tyskimport 2004 !Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka