Köpråd: Förstabil, Volvo 740, Mercedes 190, Audi 80?

Har svårt att bestämma mig för vilken som skall bli första bilen då 740´n är vanligast men jämfört med Mercan kanske inte lika bra(?) Audi har farsan haft innan, import från Tyskland å den var det inga problem med, bekväm å bra. Tänkte höra med er lite mer erfarna, eller om ni har andra råd på första bil, helst hade jag ju då föredragit bakhjulsdrift, men är öppen för förslag!Svar på inlägget: Köpråd: Förstabil, Volvo 740, Mercedes 190, Audi 80?Skall det vara en bil som är billiga att äga och använda så kan jag rekommendera audi om det nu skall stå mellan dom 3 uppräknade märkena annar bakhjulsdrivet som är poppis men inte volvo är t.ex bmw e30 eller ford sierra..


Jag påstår att Audi för dessa pengar inte är ett bra köp. Volvo är ju som sagt bra men som gammal MB-förare så har jag haft många och en 190E är trevlig sak och går billigare än 740:n. Ska du ha en riktigt bra bil för 8-10 tkr är väl en japan att fundera på. Fast det var ju det där med fwd då... En sån apful Hynda som jag har som slit-å-slängbil brukar gå som en symaskin.


Mattias_Vejdeland: BMW har varit ett alternativ ex.318 men har alltid varit sugen på nån av de tre bilarna i fråga! Tack för tipset dock! Dieselsmurfen: Farsans bil är ju en Nissan Primera (skitbil) och en 190E har jag varit mest sugen på, dock känns det som om att Volvon blir billigare ex.vid rep å trim(?) Har kollat lite på Blocket å där kan man ju få en rätt så"okej" 190 för just 8-10 000 kr.


190:an har mer problem än Volvo med rost. Brustna fjädrar är vanligt. en slamrande vindrutetorkare likaså. Många har taklucka som brukar fungera men kan läcka. Hittar du en fin W124 200E drar denna marginellt mer och är mycket större inuti!


Jag håller inte med dig där i ditt påstående Dieselsmurfen.. Köpte själv en audi 80 1.8s -88 för småpengar, Nu när den är nyskattad och nybesiktad med nya däck och nya lysen har den kostat mig ca 7000:- rostfri är den med 180:- i månaden i försäkring och en bensinförbrukning på ca 0.6 liter/mil är ju riktigt ekonomiskt. reservdelar finns i massor för småpengar.. Enda nackdelen då är just att den driver där fram


Bra billiga bilar när de fungerar men när jag jobbade som handlare för ett antal år sedan hade vi ständiga bekymmer med dessa. Elfel, kokning eller hjullager. Men håller absolut med dig! Går de utan bekymmer så är de bra bilar!


Det är ju såna fel som är rätt vanliga på äldre bilar, ungefär som sockerbitar och strömtjuvar på en cheva från 80-talet


Hehe... Eller blåsta toppar på en E36... Fast 740 brukar ju klara sig... Frågan till TS är om det finns om det finns någon gräns för hur mycket rövfraktaren får gurgla i sig?


Fel på bilarna åtgärdar jag förhoppningsvis själv då jag går bilmek utbildning i Gbg, och ja, rövfraktaren får la dricka en del då det inte kommer köras särskilt sparsamt :p dock ska priset ligga runt 10.000 kr då jag inte vill lägga större summa pengar på första bilen + att som student är det svårare att spara ihop mera pengar till en bil...


ju mindre den dricker desto mer sparar du skall du bara frakta "röven" mellan punkt a och b så är det ju bäst med en liten billig bil


volvo 850 då? det går hitta dugliga för 10.000. 740 är ju extremt trötta och svajiga...


Haha jo, Opel Corsa finns ju som billig liten bil...dock ska man ju ha lite roligt också med nått bakhjulsdrivet!


850 finns ju väl med bakhjulsdrift, har för mig att det finns AWD å FWD endast...


gammal opel ascona b/kadett c skattebefriat och bakhjulsdrivet


Kan man stå ut med att den gurglar i sig 1.3 till 1.6 liter/mil så är svaret självskrivet: http://www.blocket.se/goteborg/Jeep_Gra . 15&w=2 Fetare släde för den pengen finns inte! Plus att man känner sig som en kung på vägen. Eventuella damer som vill ha skjuts väljer nog denna istället för en 740... Krånglar mycket sällan. För de som vet så hade jag en sådan aug11 till nov11 och den saknar jag! Men liiite törstig som sagt. Ett jävla drag i sexan dock. Se mina gamla bilar.


Hahaha ååfan, hade inte ens tänkt den tanken, verkar rätt så värt!


Såg ditt video klipp du la upp för ett tag sedan om Jeepen! finns så jä*la måna bilar... Tack för tipsen allihopa! Lutar dock fortfarande åt Merca hållet, men får se vad det blir!


Jag tycker Mercedes är ett bättre val än Volvo 740, tysken är en minst lika pålitlig bil som är bättre sammansatt, är billigare i drift, har bättre komfort och har riktigt vass väghållning jämfört med Volvo som är svag på detta området och uppträder opålitligt. En BMW hade jag varit tveksam till, det är riktigt bra bilar men i de lägre prisklasserna finns många slutkörda exemplar och det kan ta tid att hitta ett fräscht exemplar. Hittar du ett fint exemplar har du å andra sidan en riktigt rolig och pålitlig kamrat... Audi 80? Det är nog en modell jag undvikit, den är inte rolig och den är varken billig eller driftsäker jämfört med till exempel japanska alternativ. Nu nämnde du visserligen Primera med hårda ord i tidigare inlägg, och jag håller med det är inte världens roligaste bil, men väghållningen är bra och på övriga punkter upplever jag att bilen håller en fullt godkänd nivå vilket gör det till mycket bil för pengarna. Hellre den än 80 i alla fall!


Vilket förvånade mig. Den brukar verkligen rulla på. Kör du hårt med en bil så är en 80 det absolut sämsta alternativet! Till och med en Fiat tål att straffas lika mycket! Har du varit på vägarna i Italien så vet du vad jag menar... Rosten tar dessa.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka