Köpråd: Bästa automatväxlade bil för 20-30 tkr. Med kräm i!

Jag vet... Mycket köpråd från mig nu! Men jag ska i april köpa en bil som ska ersätta Hyndan. Ungarna är inte så rädda om mina bilar så en fin och trevlig kälke som kan vara en ersättning för 300C även under längre sträckor. Följande alternativ har jag just nu: - MB E420 -97, Den lådan litar jag på rakt av. - Volvo S80 T6 (Den håller sådär har jag förstått) - Saab 9-5 fulltryckare. Kombi kostar mer och det behöver jag inte. Vet att Sedan är i princip osäljbara. Fynda? - Renault Laguna -02 V6 206 Hk (jag vet, elfel...) - BMW 523iA -98 ca. 5-stegslåda med manuell option. Eller 528. Dock rostfri! - Citroen C5 2.0 eller 3.0. MKI eller MKII, bilen känner jag till men har bara kört en automat en gång! - Volvo S/V40 Fas2 T4. Leksaksbil, jag vet! Men billig... - BMW, övriga modeller Osv. Kom med förslag eller gnäll! Ingen V70 eller S70. Då skjuter jag mig hellre i foten. Cherokee och liknande är för dyra i drift. Den bör klara sig på runt en liter/mil. Eftersom jag bor på "landet" räknar jag enbart landsvägskörning och farthållaren på 100 km/h på motorväg. Jag köper inte en bil där AC "behöver fyllas" Vi vet alla att det betyder att den är skrot då... Den ska kyla! Ett krav! Inte heller köper jag en GDi då dessa suger.



Svar på inlägget: Köpråd: Bästa automatväxlade bil för 20-30 tkr. Med kräm i!



525iA E34 har jag och jag tycker den är helt okej för att vara automatare. Tycker dock att min är lite seg men det är för att man kört piggare bilar innan Visst har det dykt upp Getribeprogrammen som felkod men det har varit självförvållat Edit: Och jag kör den på runt litern blandad och runt 0.82 landsväg


Du vet vad jag tycker


För gammal. Har själv haft flera BMW. Möjligen kan en E38 vara av intresse men min 750 brann upp så kanske 728 eller 740? Lite kebabvarning på dessa dock... Bättre med MB S-klass eller E-klass då. Hmm... W140? Går de att framföra på ett ekonomiskt sätt?


Min XJR krånglade inte ett smack så visst är det en intressant tanke jag inte tänkt på!


mercedes E320cdi !


Går bra som fan men det finns ingen 320 i bra skick för 30k. Sedan borde skatten räknas som ett rån...


Varför inte en BMW 740? En på jobbet köpte en igår. Den hade allt som en ny bil har och gick som en dröm. Helt knäpptyst i bilen. Morrade lite ur V8an bara när man gasade på. Han gav 25tkr med vinterhjul. Inte en skråma på bilen. Åker som en kung Mer bil får du aldrig för pengarna!


en BMW 750, 326Hk, automat. Finns en hel del billiga med årsm runt -96


Jo, jag har haft flera. Men som 39-åring känns det lite fel bara.






en vanlig s80 med en 2,9 liters 6 a då? jag har en och är nöjd växlar fint och finns lite kraft i motorn med


Då är 740in säkrare. V12an är inte gratis att mätta Förresten, vad menar du med att det känns fel som 39-åring? Att bilen är för gubbig?


haha vilken tur att 750in har större bränsletank då så du slipper tanka lika ofta :-)


De som rullar i mina trakter är rätt sunkiga. Dessutom har den lokala byfånen en vilket inte hjälper...


Haha då förstår jag


Blev lite halvpanik idag. Farsgubben behöver också en ny bil och fick idag och tills vidare låna min fina Hyundai då jag rullade hem 300:an imorse. Det tog 2 timmar innan han ringde och sa: Bil. Stor. Monstermaskin. Automat. Nu. Så vi ska åka och kolla på en E420 imorgon. Enligt farsan så "hugger vi den och så kan du få den sen om jag tycker den känns för gammal" Låter ju bra... Han vägrar åka Elantra...


Se upp med den vidriga rosten då bara! En liten fläck blir snart stor. I Mercedes fall: VÄLDIGT snart!


Nu har jag tittat på en E-klass och den var färdig för skroten! Dessutom känns modellen gammal. Den är inte aktuell längre. Inte heller BMW E39 är aktuell då jag tittat på flera och dessa har rost eller nåt annat roligt fel. Går bort. Japaner? Stora. Aut. Gärna 6:a och uppåt men allt kan diskuteras.


Leta vidare. Finns många fina runt 30k. Fast dom går nog åt ganska fort nu när det närmar sig glidar-väder 540 är ju också ett alternativ, dock ligger dom lite dyrare om man ska ha vettigt skick


Jag kollar på blocket flera gånger om dagen nu och är beredd att rycka ut med pengar i näven! Var och tittade på en E39 528 Touring idag. Skulle ni köpt en bil som är helt snustorr i behållaren för kylarvätska? Tror inte det... Dessutom var säljaren beredd att mer eller mindre skänka bort den. Fast det var bra värme och stadig temp. Men: yttertemp ur funktion, repig bakskärm, kunde inte prova ordentligt pga soppatorsk, kassettbandspelare.., blinkers som blinkade toksnabbt åt vänster, sliten förarstol... Nej!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka