Köpråd: Volvo S80 -99 Automat! Höga mil!

En är sådan är redan inköpt men med under 23000 mil på mätaren. En till ska nog inhandlas av olika orsaker. Nu börjar ju plånboken tömmas så så frågan är om man vågar köpa en med 32-34000+ på mätaren? Det rör sig om en 2.9 utan turbo troligen. En T6 är inte aktuellt så som jag ser det. Men vill gärna ha sexan under huven igen. Hur är det med Automaten? Vad tål den? Givetvis kommer det att stämplas fullt nån gång ibland. Annars rullar jag på ca 100 Km/h mesta delen av tiden. Max. Men ungarna vill ju ha lite kul nån gång så buskörning kanske nån gång varannan månad. Är öppen för både 140 & 170 Hk men som sagt: Gärna 2.9. Några andra förslag är inte av intresse. Bestämt mig. Den _får_ inte krångla...Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S80 -99 Automat! Höga mil!Ska väl byta kamkedjan på dessa vid 20k mil, eller mindre?


KamREM på 2.9L som byts vid 16/32. Övriga modeller vet jag inte. Men bra fråga.


Hade en v70 2005 D5 automat som jag köpte med 32 000 mil på mätaren, lådan brakade vid 36 och då såg jag att den redan varit utbytt en gång tidigare. Så att köpa en med mer än 25 000 mil på mätaren vore dumt tycker jag om man inte får den för ett riktigt bra pris. En kompis hade en 05 med 185hk d6an, och hans låda rasade efter 6000 mil pga fabriksfel, men den gick knepigt även den nya lådan. Med min erfarenhet kommer jag inte våga köpa en volvo med automatlåda i fortsättningen i alla fall, varken en V70n eller nyare.


Följande bilar av intresse: http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_S8 . 6.htm?sa=1 (2.9 23000 mil, import) http://www.blocket.se/alvsborg/Volvo_s_ . 3.htm?sa=1 (2.9) 39000 mil. Låda ej bytt. Säljaren känns inte pålitlig. http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_S8 . 4.htm?sa=1 (För dyr men låda bytt. Tyvärr T6)


Jag tycker dom var dyra allihopa, lägg till 10 papp så får man en v70 2004 2005 d5 i samma skit med utrustning som en s80, och den är 5-6 år nyare. Skulle satsat på den sista, han vill ha 29 000 utan bling bling fälgarna och växellådan är bytt till en helt ny som han kan uppvisa kvitto på. Frågan är varför man väljer att köpa fälgar för 15 000 och byta växellåda för 32 000 + jobb om man skall sälja bilen 1000 mil senare. Känns weird, men är bilen i sig i bra skick så spelar det ju ingen större roll. Tvekar på att den är särskilt mycket törstigare än en 2.9 sug-sexa, kanske rent av mer ekonomisk i bränslet., någon som verkligen har en t6 som kan säga förbrukningen så vi kan få lite hum? Åk dit och kolla på den, erbjud 25, går han inte med på det så åk därifrån och vänta ett par dagar. Orustbor må va snåla, men också pengagiriga.


Jag skjuter mig hellre i foten än köper en V70 II. Den sista har jag jag pratat med ägaren om och han har haft den i 2 år och bytt lådan på verkstad. Kvitto med AO-nummer (ArbetsOrder) finns. Verkar vara i gott skick. Dessutom kanske Hyndan är såld redan så ny bil är extra intressant. Mina föräldrar tyckte den gått för långt men vad vet de? Om nu lådan är bytt kanske den rullar några mil till? Utrustningen var det inget fel på... Telefon, CD-växlare, Träpaneler, DTSC och givetvis rostfri. GPS så klart men ej uppdaterad sedan 2001. Mockastolar med halvskinn. Troligen går gränsen vid 26000:-


Skulle satsat på den sista om jag skulle köpa någon av dom, bilens största svaghet är mig veterligen lådan, min erfarenhet säger mig det i alla fall. Hellre en som gått 30 000 med bytt låda än en som gått 20-25 000 där den inte är bytt, så anser jag. Motorerna verkar hålla hur länge som helst, är väl turbona som slits då, men det beror mest på hur den är körd. Kan vara bra vid 30k mil eller rasade redan vid 10 liksom. Förmodligen har turbon ett högre andrahandsvärde även när tiden är kommen och du vill sälja den, hur som helst bör turbon vara mer lättsåld till ungdomar etc. Om något år är ju s80 en sån förstabil som en 740 en gång i tiden var för mig, och vad väljer ungdomar?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka