Köpråd: bil för mellan 20 000 - 30 000 kr

Hej! Efter att nyligen införskaffat mig ett körkort är jag sugen på att köpa min första bil. Krav Pris: 20 000 - 30 000 kr Hästkrafter: 140 + Max 15000 mil 5 dörrar sedan/halvkombi Uppskattas enormt om ni kommer med förslag och idéer, gärna blocket länkar! Tittat på MG ZR, Honda Civic m.fl.Svar på inlägget: Köpråd: bil för mellan 20 000 - 30 000 krLätt fråga. Mest bil för pengarna är en Saab 9-5, och alla bensinmotorer uppfyller dina krav. Den är dessutom den säkraste bilen för sina årsmodeller baserat på utfallet av verkliga olyckor enligt Folksam. Och jag anser att säkerheten ska man verkligen inte tumma på, det ångrar man nog den dag man smäller. Det kan ju avgöra om man går för egen maskin från en olycka eller blir handikappad för livet. Nackdelar: Turbon på lättrycksmodellerna (150/170/185 hk) är inte särskilt hållbar, ett definitivt plus om den är bytt. Man bör hålla sig till -04 eller nyare för att vara säker från de motorproblem som drabbat 4% av 9-5:ornas bensinmotorer med turbo tillverkade 98-03. Men det går absolut att få tag i en -04 2,0t 150 hk med de miltalen, sedan eller kombi för 30k! Den här kan man nog få för 35k om ett par veckor när hon tröttnar på att inte få den såld t ex: http://www.blocket.se/malmo/Saab_9_5_2_ . =9&w=3 9-5:orna ligger på Blocket väldigt länge eftersom priserna där inte stämmer alls med verkligheten. De som ligger rätt i pris försvinner fort.


MG ZR lider av motorproblem och bygger dessutom på en gammal Rover-modell från 90-talet som i sin tur byggde på en modell från 80-talet. En Civic eller annan konkurrent skulle jag tro är lika rolig och mycket mer driftsäker! Jag håller med Andromeda om att krocksäkerhet är något man bör lägga vikt vid, däremot håller jag inte med om att Folksam´s hopplösa statistik är något som är värt att lägga vikt vid. I denna statistik bedöms Mercedes E-klass W210, en hyfsat modern modell med ett omfattande säkerhetsarbete bakom som klarat alla typer av krocktester galant, som "Undvik". En Mitsubishi Colt från 1989, en typisk gammal burk till småbil där säkerhet inte var särskilt högt prioriterat, har däremot betyget "Bra säkerhet-Minst 20% bättre säkerhet än medelbilen". Jag vet inte om Folksam´s forskare är så dumma att dom verkligen tror på detta själva? Till ämnet, en liten Alfa Romeo hade kanske varit roligt? Gå bara inte på allt prat om att det är skitbilar, dom har några svagheter och är lite dyrare i drift än genomsnittsbilen men samtidigt har dom själ, körglädje och är billiga i inköp: http://www.blocket.se/stockholm/Alfa_Ro . 20&w=3 Kan man få en sådan bil för det priset är det kanske inte hela världen att det inte är världens "vettigaste" bil?


Återigen, jag förstår inte alls vad du menar. Man har analyserat verkliga olyckor längs våra vägar och utfallet av dessa. Olyckor och skador i verkligheten ljuger inte.


Ja, för en stor framhjulsdriven familjekombi med tveksam hållbarhet är världens roligaste förstabil.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka