Köpråd/hjälp med bil val

Hej! jag är sugen på en bil, den har vissa krav: *vara lättskruvad. *gå inte dricka för mycket bensin/diesel. *va lätt att köra, helst servo.. * inte allt för stor å inte allt för liten - allt mellan fiat uno å skåpbil är perfekt * ligga runt 10tusen klassen. Jag har haft tankarna mot en 740/940 men har hört att dom dricker ganska mycket bensin, någon som vet vad en 740/940 ligger på i blandad körning? Och någon som ägt/äger en sierra? runt årsmodell 1991, som kan berätta om den är lätt att köra, går billigt osv. Hur är mercedes 190E/200E/300E? mercedes kanske dricker ganska mycket.. Vet inte jag. (när ni ger förslag får ni gärna säga vad som kan vara vanliga fel på just den bilen ni förestår. Och vad jag ska kolla extra på)Svar på inlägget: Köpråd/hjälp med bil valRent spontant tycker jag att en audi 80 1,8 eller 2,0E skulle passa dig perfekt. Dessa är billig att äga, dricker lite, hyffsat liten bil men ändå komfortabel, och du får en jävligt fin för 10k. En sierra skulle jag undvika då ford har väldigt mycket standardfel. Ang mera så ska du satsa på en 190e 2,0 alt 2,3 eller så finns 200e också. Jag föredrar dock 190e 2,3 eftersom du har en lågvarvig 136hk med insprutning som går riktigt bra men ändå snålt. En 300e drar mycket soppa men man åker rätt så skönt. Edit: Audin har sköra framvagnar och mercan tycker om att rosta (dock inte underredet)


ska det va riktigt billigt, så säger jag golf 2 billiga reservdelar,lätt skruvat, dricker lite , runt 1000 lappen i skatt, låg försäkring finns med servo 740/940 ligger på runt litern blandat, golf 2an ligger på runt 0,7 vi hade en 300te 24v innan ... gick riktigt bra !! men drack där efterKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka