Audi Rs4 Bilprovning / Köpråd

Hej ! Jag ska eventuellt köpa en ny bil det är en Audi RS4 årsmodell 01 som gått 15900. Den är skattad och besiktigad. Den är mappad hos Dalbäck 2006 plomberingen på databoxen är kvar. två st nya turbos sitter på kvitto från Toveksbil finns! Förövrigt är bilen fin och går sjukt bra. Nu till det ja undrar . Jag fick se papper från bilprovningen och det var blanka . Men på avgasvärden / Bromsvärden stod det såhär. CO 0,0 (0,5) CO 2500 0,0 (0,3) HC 049 (100) LAMBDA 1,03 (0,97-1,03) VÄNSTER FRAM 2,6 VÄNSTER BAK 2,2 HÖGER FRAM 2,6 HÖGER BAK 2,3 kan även tillägga att kamremmen är bytt vid 12 mil. Servicebok från Tyskland finns. Bien har varit inne på felsökning och den visade inga felkoder. alla oljor i bilen är bytta. 2 st ny dumpventiler är det på. Papper / kvitto finns. Sen har ja även sett allt med egna ögon. 6 Ägare på den varav 2 st är inom hans familj. Och en bilhandlare. Säljaren är en bekant till mig så tror inte heller han lurar mig. Nu undrar ja om man kan från dessa resultat kan se om dessa saker är i god skick ? eller om något börja / är slitet.Svar på inlägget: Audi Rs4 Bilprovning / KöprådDet går inte att dra några slutsatser ur detta. Allt verkar va i sin ordning. Känns bilen tajt i vxllådan, o drivningen? Motorn drar jämt o fint? Slitna bromsar? Kostar som fan. Det finns en grej du kan testa, det borde du få göra om du känner säljaren. Du ska låta bilen stå i ett par dagar. Sedan ska du starta den helt kall ( inga smyg starter där imellan). Den ska starta mjukt o fint, inget tickande eller rassel vid start ögonblicket. Om den gör det så kan det tyda på att avgaskammarna o topparna har börjat ta stryk. Mkt dyrt! Vilken bil är det förresten? Finns den på blocket?


Åk till Audi och kolla upp bilen, servicebok är ingen garanti. I övrigt så bör du kolla så kopplingen är frisk, kör typ 60 på 3:an, koppla ur, varva 5000 och kliv av kopplingen, då ska de dra gött och inte slira. Hoppas du har hittat en fin RS4a och att du köper en bra bil till ett bra pris, absolut en av dom bästa bilar jag haft (båda 2) dom är ruskigt roliga...


Lambdavärdet ligger lite högt så den går lite magert. Kanske bara nåt litet läckage i avgassystemet.


Visst, det e gränsfall. Fast detta kan bero på chippet eller att den inte varmkördes ordentligt innan mätningen. Så länge den e inom ramarna så är det grönt.


Du har gett dig in i ett träsk nu kan jag säga.. gör ett M-test på bilen... sen kan du avgöra om det är värt att lägga ner pengar på bilen. testet kanske kostar några tusen. men det är billigt om man jämför med vad som kan hända om topparna börjar ge upp.. eller drivlina. kopplingen lär säkert behövas bytas snart. om den är trimmad osv på dahlbäck. eftersom du inte skriver något om ny koppling så antar jag att originalkopplingen från när bilen var ny sitter kvar. Sen beror det ju på vad du ska ge för bilen. Det är lite av en chansning vid köp av dessa bilar. På nordicaudi forumet så var det någon som sa: om man kollar på alla rs4 som ligger på blocket. så är det 1 eller ev 2. som är felfria i motor o drivlina.. Och det var en bil som stertman hade gått igenom. och någon annan bil. MEN, det är fina bilar. Och funkar allt bra så är det ju kul! HeheKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka