Köpråd: Volvo v60 vs Honda Civic Executive

som rubriken lyder förutsatt jag stavat rätt. sugen på en ny bil frammot sommaren. fastnat för dessa 2 . va hade ni valt?. vill höra lite åsikter då de ligger i samma pris klass som spritt nya. är inte spec intresserad av "de värre motorvalen till dom" då man har bmw v8 som glidar / lekbil. och denna bil som ska köpas vilken de nu blir kommer agera bruksbil / dragbil"om man väljer löstagbart drag".Svar på inlägget: Köpråd: Volvo v60 vs Honda Civic ExecutiveJag skulle ha valt V60. Föredrar Volvo framför Honda. V60 är mycket snyggare än Civic också.


nja tycker den nya civic modellen som nyss släptes i helgen är så mkt snyggare. men volvon värkar gå biligare för och vara en större bil.


Jag tycker de verkar vara 2 väldigt olika alternativ. Men tänk så här, en volvo kombi i sverige har alltid vatt ett bra köp, andrahandsvärdet bör väl vara bättre än civicens! Och jag tror komfortmässigt etc, så får hondan stryk!


Vacker är V60 absolut inte i mina ögon, men frågan är om det inte är mycket mer bil än en Civic? Tidigare Civic har visserligen varit körglada, men V60 verkar inte vara lika hopplös som tidigare Volvo-modeller på den punkten så frågan är om det är så mycket fördelar med den lilla japanen?


Hehe, ok. Ja, alla tycker ju olika, men T-gul har en bra poäng där med andrahandsvärdet. Borde också vara lättare att få tag i reservdelar till Volvo tycker jag... Men har du provkört? Man kan ju helt ändra åsikt när man väl kört bilen...


Få tag på reservdelar till en helt ny bil bör inte vara något problem, dock vet jag att om jag beställer på volvo innan kl 12 här i stan, kan jag hämta ut de flesta delar samma dag! de tror jag inte Honda fixar! Men mitt tips, läs så många biltester de går på nätet, läs igenom fakta förbrukningarna är ju beroedne på motor, och efter du gjort allt detta åker du till respektive handlare och provkör! Bilköps görs med två aspekter, hjärnan och hjärtat!


Nä, inte om man köper delarna nya, men..tänkte mer om ett par år, på skrotarna.


civicen har jag själv inte kört men har kört några hundra mil i v60 160hk diesel och jag tycker dom går riktigt fint faktiskt och billigt. . med alla elektroniska hjälpmedel, adaptiv farhållare, bromsassistans, filbytesvarnare osv så blir man en jävligt bra chaufför i just den bilen :p jag gillar dom väldigt mycket i alla fall och andrahandsvärdet bör vara bättre än japanens.


Helt klart, me bilarna har några års nybilsgarantier också! Beror ju på hur länga man ska ha bilen.


ungefär så jag funderat hitils.


Det har du förstås helt rätt i...


Ingen aning om hur stor skillnad det är, men kan ju vara en hel del? Visst har de samma motorer, men är chassit det samma? Kan ju bli rätt stor skillnad. Dessutom är det ju aerodynamiska skillnader också, för de har ju olika utformning... Nåja, du borde väl provköra både V60 och Civicen, så känner du nog rätt fort vilken av dem du vill ha. Huvudsaken är ju att just DU är nöjd med bilen!


precis kommer dit med tids nog. har bara fått nått infall med vad jag vill ha efter en helgs blocket surfande. och ville höra folks åsikterKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka