Köpråd Rover 75 diesel 00

En kompis vän ska sälja sin Rover 75 på Blocket. Blev sugen, men hur är det med reservdelar och service? Dyrt och svårt? Är kammremsbytena en smärre förmögenhet även på dieseln? En rätt häftig bil annars och hyfsad förbrukning på dieseln. Men, någon ska ju kunna serva den också...



Svar på inlägget: Köpråd Rover 75 diesel 00



Dieselmotorn i Rover 75 är BMW´s egna tvålitersdiesel med lägre effekt det är jag nästan 100% säker på, och i så fall bör den ha en kamkedja som den har när den sitter i en BMW jag ser ingen anledning till att de skulle ändrat på det? I så fall bör åtminstone inte motorn ställa till besvär, BMW-delar och motorn har visat sig hålla ihop mycket väl. Hur det är med övriga delar som inte kan handlas hos BMW det vet jag tyvärr inte, eventuellt att det kan vara lite svårt att få tag på dem?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka