Snabb hjälp,säljare påstår att man ska lägga i back för att köra framåt AUTOMAT PEUGEOT

Hej, jag har tittat på en Peugeot 607 04 med Automat och tiptronic 15k mil säljare påstår att det är så att man måste lägga in i backen R och sedan D (drive) för att köra? standard på dessa tydligen? någon sorts startspärr?



Svar på inlägget: Snabb hjälp,säljare påstår att man ska lägga i back för att köra framåt AUTOMAT PEUGEOT



Uhm..R ligger ju för D i ordningen normalt sett? Eller hur menar du? Vad är problemet?


Han menade att man skulle lägga i R först sedan i D helt enkelt, för att åka . han sa att det är så på dessa modeller? Har aldrig tidigare haft Automat så jag vet inte hur det är.


Så är det väl på alla automatbilar..? (i stort sett alltså)


Ja det kanske det är. Tack för svar! ska åka och ta en titt på bilen nu.


Observera att jag inte är någon expert på Peugeot, men jag tror inte det är nåt konstigt med det säljaren säger i alla fall.


Växellägena brukar ju vara P-R-N-D (plus några eventuella ytterligare lägen efter "D") på en automat så att lägga i driven utan att ha lagt i backen först är tämligen omöjligt...


"Lägga i o lägga i". Men visst, du måste ju "passera" R iaf (på alla? -Ingen aning)


Som ovan säger. Passera R. Behöver du lägga i R och vänta till bilen går i växel bakåt och sedan lägga i D för att den ska greppa framåt är det fel någonstans. Är det ett elfel någonstans på en Peugeot så springer man åt ett annat håll. Fort & långt.


Oavsett bil med automat vlåda så har JAG aldrig lagt i backen före drive,, men däremot passerar man ju R innan D.. men det va ju en annan sak






Köpte inte bilen. Det var fel på lådan och motorlampan tändes under provkörning. man var tvungen att lägga i backen, backa lite sen läggai D för att kunna köra framåt. fanns en hel del dolda fel ochså. Stort tack för alla svar.


I så fall gjorde du nog ett bra val. Man ska ju inte behöva lägga i R för att få i D, men som sagt. Man passerar ju R på vägen till D. Är ju som lite skillnad.


På gamla franska bilar krånglar gärna automatens elektronik. Och en bil från 2004 är att betrakta som gammal i detta fallet. Även bilar från 2006-2007 har samma problem. Gör ett köpråd om "Bil max XX tusen kronor, automatlåda" så får du gott om svar!


Mjo, min svärfar har en Renault..vaddomnuheter..en stor minibussliknande sak, av lite nyare modell, och han har väldiga problem med sin, just med elen. Och alla Renault-postbilar lös upp som julgranar på instrumentpanelen minns jag då jag var brevbärare..så. Been there, done that.


Vet om en Megane II -07 som rullat ca 6500 mil med just låd-fel... Usch! Sagt det förr och säger igen: Elfelens moderskepp!


bra val faktiskt, bl.a så påstod ägaren att han ägt bilen sedan den va ny. slog upp den på mobilen så hade han 6 ägare, där tvekade jag på att provköra till och med! men men gjort är gjort var inte långt 10min resa så! Franska bilar verkar ha en tendens att krångla i växellådarna. sett en del på blocket med detta problem


Jobbigt om man backat in i en parkering och inte kan köra fram, utan man får backa bak i bilen bakom och sen köra



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka