Köpråd: Fiesta ST150 MK5 eller Colt CZT 1.5T

Hej! Några utav er känner säkert igen mig från min förra tråd då jag letade större turbo bil med rwd. Börjar prioritera om och insett att någon sådan bil blir det inte förrän jag är över 25. Inte bara för försäkrings skull utan även förbrukningen. Har istället börjat titta på två andra bilar och dessa är: Ford Fiesta ST150 MK5 Mitsubishi Colt CZT 1.5T Båda har lika mycket hästar, lika mycket mil, ungefär lika gamla osv osv. Men vilken är bäst? Just nu lutar det åt Colten. Men har även funderat på Fiestan då den verkar roligare att köra. Vilken skulle ni valt och varför? /Rubrik redigerad. Mvh Dieselsmurfen



Svar på inlägget: Köpråd: Fiesta ST150 MK5 eller Colt CZT 1.5T



Colten, mitsu gör bra motorer (om man bortser från 2000talets GDI). Ford har jag fått avsmak ifrån på grund av att min mamma har en ford mondeo samt att en del jag känner har mycket problem med sina ford bilar (upp till 2007) dock vet jag inget om fiestan, har väl hört att nya (väldigt nya) ford skall vara på rätt väg. om inte jag minns fel har Ford mondeo 2008 eller om det är nyare varit utsedd till åretsbil, dock vet jag ej om det var sveriges åretsbil men ändå. någon som vet mer? snälla svara, själv vill jag veta mer


Fiestan för sig är helt okej bil..framfjädrarna går av dock. (Orkar ca~ 8-10 år. Beroende på saltmängden den gått i) Mitsubishi hade underredsbehandling standard Carismorna men den behandlingen var rätt snik ändå.. Tveksam om Colten fick någon behandling! Fiesten har inte, Ford började med standard först sena 2010 modeller. Fiestan är bekvämare och känns stabilare. Colten känns så..plastig.


Känner en som har en Ford fiesta till ett völdigt billigt pris tror jag.. men det tråkiga är att den bara gå på 1,2 i växellådan..


Vad sägs om en Honda Del Sol V-Tec? Som typ denna: http://www.blocket.se/ystad/Honda_CRX_D . 14&w=3 Dom går riktigt bra En polare har en sån och den låg jämnt med min gamla S6!! Den är inte speciellt dyr att äga heller och drar inte mycket soppa //Danne


inte för att vara sån, men sunny GTI-R, spöar skiten ur dom andra


Inte precis samma liga den spelar i kostnadsmässigt och att den har fyrhjulsdrift


Har du funderat på en Mini Cooper? Modellen är i princip byggd för att vara rolig att köra och dom har visat sig hålla bra, en vanlig Cooper bör rymmas inom budget men har inte samma effekt som dina alternativ. Cooper S med kompressor och 163hk står sig nog bättre men verkar börja vid 70.000:-, eftersom du inte skrivit ett prisintervall så lägger jag fram förslaget ändå?


Kör själv en Fiesta ST väldigt trevlig bil men lite tråkig när den är orginal då den är så strypt, väldigt lätttrimmad för att vara en sugmotor dock, den blir väldigt rolig med små billiga mods. Chassit är riktigt stabilt och trevligt och styrningen är grymt exakt. dock rätt törstig för den effekt den har. colten kan jag inte säga nåt om förutom att dom verkar gå rätt hårt rakt fram med enkla mods. EDIT: Dock värt att tänka på är att Fiestan är högljudd och varvar rätt mycket i motorvägsfart, där ligger nog colten bättre till. alla annonser du läser om Fiesta där ägarna säger att dom drar 0.7 blandad, glöm det räkna på 0.9 så är du närmare sanningen..har fått ner min på 0.6 på långfärd strikt 80-90km/h annars ligger den runt 0.85-0.9 blandad körning, litern vid hård körning.


Jag har haft min i lite över ett år och är supernöjd! Just som "Ejan" skriver så behöver fiestan att man byter ett flexrör och tar bort luftburken och sätter dit ett k&n filter för att få den där riktiga bus känslan. Gör man det så får motorn en skön karaktär och ljud plus en ca 10 hp till. Du får en massa busbil för pengarna. Den är bullrig och törstig ja, men otroligt rolig att köra. Kan inte säga nåt om colten men kolla den här länken: http://www.youtube.com/watch?v=PSdJxxOElWY Mvh Robban






Idag ligger min S60 T5 på 0.98l/milen, så jag ska inte räkna med att spara pengar i bensin kostnader? Om man tittar på Fården. Mitsubishin drar betydligt mindre på pappret i alla fall. Försäkringen är nästan snuskigt billig på Fiestan och nästan 2k dyrare på Colten. Så kanske sparar jag in det drar? Mini Cooper/S och Sunny har jag tittat på, dock så drar dom alldeles för mycket soppa båda två och försäkringen skjuter i toppen. Vi har haft en Mini Cooper cab en gång i tiden och den var allt förutom snål. Men om man ska tro på det ni säger så är Fiestan mest bang for the buck?


spela roll vilken bil du köper, kör man busigt dricker det soppa!


Fiestan är törstig och det är väl också enda nackdelen med den..saken är dock att den sällan går över 1.1 oavsett hur du kör :-) förbrukningen vill ligga runt 0.9 om du inte strikt kör lugn fin långkörning då den går väldigt snålt istället. Är du ute efter en nyare bil med busbilskänsla så är Fiestan ett bra val men du bör som "kviborg" skrev byta Flexröret och till ett K&N filter för att den ska bli riktigt rolig....orginal är den bara kul inget mer. försök provköra båda så märker du rätt snabbt att Fiestan är den mer potenta lekbilen av dom två..kanske inte snabbast men dom helhet mycket mer "race"


Ja men busigt kör man inte hela tiden, iaf inte jag. Och det är då det är "viktigt" för mig att den går att få ner förbrukningen. Okej! S60n går lätt över 1.1 bara vid lite tyngre högerfot. Jo det har jag nästan förstått, även tittat på grenrör ända bak till ändröret. Ja jag ska försöka provköra båda, antagligen testa en Fiesta senare i veckan eller nästa vecka.


Jag tycker att det pratas mycket Fiesta nu, måste lägga till något om Colten för att balansera lite Fiestan som ni säger kan man trimma upp en ca 10hk rätt enkelt. Viktigt att tänka om Colten är ju att det är en turbo bil vilket oftast innebär att den är rätt billig att trimma (i avseende på kr/häst). Kollade lite på blocket om chip alternativ till colten och hittade den här sidan: http://www.tuningwizard.co.uk/index.php . ts_id=1856 de påstår sig ge +40hk. De referenser jag har sett bland andra tillverkare och Gorg medlemmar genom de senaste året ligger någonstans mellan 180-200hk (30-50+) samt en hyffsad boost av vridmomentet. Kanske något att väga in vid valet?


Här är en till st ägare, stn är faktiskt en trevlig bil, mycket rolig att köra särskilt på lite krokigare vägar ett + om man sänkt den för ännu bättre gocart känsla. ganska lätt meckat med för att vara en hyffat ny bil. Jag tycket att man åker bra i den med sina sport aktiga säten med halvskin (finns även med hel) stn är lite mer rally, race tycker jag:p Den andra har inte inga erfarenheter om alls, mvh CJ


Det är ungefär så jag också tänkt. En turbobil är ju lätt trimmad. Ska jag få 40 extra hästar i Fiestan går kostnaderna lätt över 10k. Men det jag också läst om Colt är att den är bullrig och inte särskilt stabil. Ack vilken beslutsångest jag har!


Där har du din ångest i ett nötskal. Fiestan har bättre chassi och väghållning men har sugmotor. Colten har ju turbo och är därför lätt trimmad. För 10k får du upp fiestan i ca 170hk för 40hk till får du räkna med det här http://pumaspeed.co.uk/product-Fiesta-S . 90_239.jsp + monterings kostnader ( om du inte kan själv). Köp en st, på colten kan man inte ens stänga av antisladd


I den budgeten får du annars en Civic Type-R vilken är betydligt piggare än den slöa Fiestan och antagligen byggd bättre än Colten. Ingen stor skillnad i förbrukning eller försäkring heller.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka