Köpråd: Ford Focus

Nu har Saaben gått in på sitt 14:de år och det börjar bli dags att byta upp sig. Har 3 krav som är guidelinjer. 1. Inte äldre än 2008 2. Inte rullat mer än 5000 mil 3. Maxpris = 90.000:- (ni kan ju självklart rekommendera andra prisklasser!) Dessa 3 krav går självklart att tumma på, förutom miltalet! När det gäller bilen i sig så är det nog något i Golf-klassen jag är ute efter. Har kikat lite på Kia Ceed CRDi men vet ju inte hur det är med begagnade Kias. Utrustningsmässigt så är det väl AC, USB-stereo, elhissar och löstagbar dragkrok som är måsten... Tacksam för alla tips och råd som ligger inom mina ramar, även vissa som avviker lite lätt. Kom bara ihåg att det är en bil som du verkligen vill rekommendera, inte bara ta första bästa Blocket-annons. EDIT1:Kia Ceed har jag tyvärr inte hunnit provköra ännu så vet inget om körglädjen där, men det är den typen av bil jag är ute efter. När det gäller Saab så vet jag inte riktigt vart jag står någonstans, har ju haft min og9-3 i 3 år nu och den har ju gått bra men när det väl strular så är det inte lätt att fixa, trots att det är en "gammal" bil. Både Skoda Oktavia och Ford Focus är bilar som intressanta, och i det fallet leder det mest åt Focus hållet eftersom den designen tilltalar mig mer. När det gäller vad bilen ska användas till så är det allt. Kommer pendla med den till och från jobbet (2 mil ToR), åka och handla, någon roadtrip, lite buskörning om humör och väder tillåter. Brukar köra runt 2000 mil om året. EDIT2: Snöat in mer och mer på Ford Focus (inte kombin) och fastnat för den. Tyvärr ligger den ju lite dyrare med mina krav, men vad anser ni om den?



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Focus



Skulle vara bra att veta vad du ska använda bilen till. Dvs. har du några krav på bilen, tex. måste ha vara kombi, måste vara stort bagageutrymme mm?


Kia Ceed eller Hyundai i30 CRDi är samma bil. Haft en 2008. Tog ut denna ny. Kändes hur bra som helst och drog exakt 0.5 l/mil. Gick utmärkt på motorvägen. Skatten på en 90Hk är under 2000:- per år. Provkör en. Jag gillade den.


Jag är hel nöjd med min Ceed, om du vill ha en lite piggare finns ju den "gamla" Pro_Ceeden på 140 diesel hästar


Rekomenderar en, väljer du en -09 så har du ju dessutom nybilsgaranti i 4 år till, och där gäller det mesta förutom förslitningsdelar, tycker dom går fint, dock lite högt vägljud med dubbdäck. Servicar verkar inte vara så dyra (Inte på verkstaden jag jobbar iaf) och dom går billigt och är billiga att äga.


Det är ingen som vet något bra alternativ i samma klass ungefär?


Ford Focus pga:Inredningen sitter fast (Börjar lossna med tiden på Kia, men det anses vara egenskap) Du kan göra saker själv med bilen utan att garantin försvinner (Finns ju gränser, men minsta lilla på Kia och allt är borta. *även rostskydd*) Bra rostskydd på det nya bilarna (Om du missar en kontroll kan du få rostskydd igen, ifall den godkänns) Var beredd på att byta framlampor på Cee'den är ett helvete.. verkstäder tar ett mindre roligt pris ifall du inte klarar av det själv. Serviceboken MÅSTE vara HELT komplett; minsta lilla och all garanti försvinner.


Har kollat en del på Focus också men har hört av folk (som visserligen inte ägt något annat än Volvo) att Kian är bättre än en Focus, men betvivlar detta. En Focus är ju riktigt snygg också... Får nog kika lite på en sådan lite mera, spanar även efter en Golf


Focusen har inga större problem, förutsatt att etanol inte körs med i korta sträckor. Typiska Flexifuel fel: När batteriet blivit dåligt = Bilen går dåligt pga inprogrammerade värden blir fel. Dålig/ingen tomgång = Måste omprogrammeras, rengöra gasspjäll och nolla bränsleminnet Misständer = Samma svar som ovan. Dieselmotorerna har jag aldrig varit med om större problem, dock finns ju alltid skräck exempel som alla märken råkar ut för. Vinter argument för Ford jämt emot Kia = Eluppvärmda framrutor


Opel Astra? trevliga bilar, bra med utrustning till bra pris funkar kanon! säger jag av egen erfarenhet. http://www.blocket.se/varmland/Opel_Ast . =7&w=1 just denna har gått 10k mil men ett exempel iaf!






Jag vet inte när problemet försvann men: På en Focus av äldre snitt så flippar gärna ABS-enheten ut. Du kan glömma och få tag på en beg dessutom. Värt att googla det!


Gäller mest 04-07 modellerna


Så en Focus från 08 och framåt har alltså mindre fabrikssjukdomar då eller?


Ja..har inte märkt av på faceliften i verkstaden i alla fall.


Det låter ju bra det. Har kollat lit epå de på Blocket och det enda jag kan se som estetisk nackdel i nuläget är inredningen runt mittkonsolen...


Körde focus från sundsvall till elmia nu i helgen och det var ingen trevlig upplevelse! Jag är 180 och fick inte plats i baksätet sådär jättebra och körställningen ska vi inte snacka om. Men har man överseende med detta så är det en helt okej bil som gick någorlunda billigt (0,63 långkörning för oss), hyffsat låg ljudnivå osv.


Jag är 193, baksätet är väl SÅDÄR och körställningen är det inget fel på, ifall man inte ha någon bakom


Mitt knä dog efter 50mil iaf xD Så vitt jag vet så gick det inte att ställa höjden på stolen och det var därför som mitt knä ville ta självmord.


Baksätet sitter jag aldrig själv i, är själv 196 så bakom mig finns inte mycket utrymme i SAABen heller. KIA hade däremot gigantiskt benutrymme i baksätet. Tänkte leta upp en Focus att provköra till nästa helg så man kan känna lite mera på det.


Går du från saab till ford blir du besviken. Har jobbat på fordverkstad och kört en del focusar och dom känns gammla på nått sätt. Visst dom funkar och tar dej från a-b men det är ju inget roligt å köra dom, om du inte tar en ST eller RS förstås, men då stiger ju kostnaderna lite me. Men provkör och känn efter själv å skaffa en egen uppfatning, det är det bästa.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka