Köpråd: Peugeot 206 1,6 -06 eller annan småbil

Hej! Jag går i tankarna att införskaffa mig en Peugeot 206, årsmodell 2005-2006. Bilen kommer att gå 14mil dagligen Funderar då på vilket motoralternativ som skulle passa bäst? Sett till bränsleförbrukningen (landsväg,viss del motorväg kan förekomma) 1,4l 75hk eller 1,6l 108hk ? Undrar även i största allmänhet hur pålitliga och driftsäkra dom är och om det finns några kända fel eller annat som man borde ha koll på? Är även öppen för andra förslag på en småbil som är driftsäker och bränslesnål i samma prisklass runt 40-60k Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Peugeot 206 1,6 -06 eller annan småbil



*Bump*


Någon borde väl ligga inne på nån information?


köp inte en fransk bil om du inte gillar att mecka. peugeot är enligt mig det bästa franska märket vad gäller tillförlitlighet men det säger inte mycket. Elproblem är väldigt vanligt. Satsa på en tysk eller japansk bil istället. Toyota Yaris Polo Golf Nissan Micra eller kanske Skoda Fabia (inte tysk men VW delar i) Mitsubishi Colt


Jo informationen borde finnas här, rent spontant känns det dock som ett lite knepigt bilval. Peugeot och 206 inkluderat är inte kända för att vara driftsäkra, utan brukar tvärt om kunna krångla på ibland förundrande vis. Dessutom är det inte direkt en pendlarbil heller, de små motorerna behöver nog arbeta en hel del i högre landsvägs eller motorvägsfart och utväxlingen är låg vilket gör varvtalet (och därmed ljudnivån) hög. Vad tror du om en liten dieselbil istället? http://www.blocket.se/boden/MB_A_170_CD . 20&w=3 Nu verkar just ovanstående lite skum eftersom den nyligen blivit importerad och aldrig varit i trafik i Sverige, men som ett exempel dög annonsen tyckte jag. Skatten är visserligen dyr på 4000:-, men om vi antar att du kör 4000mil/år och dieselbilen dricker 2dl/mil mindre kan du spara drygt 12.000:- i bränslekostnader per år. Och jag tror skillnaden i förbrukning blir mycket större än 2dl/mil, vid 3dl/mil i skillnad blir besparingen nästan 20.000:- istället och så vidare. Små bensinmotorer med låg utväxling dricker mycket bränsle i högre farter, det brukar en stark diesel med hög utväxling tvärt om inte göra.


Rquired:Jag märkte som sagt det att utväxlingen på 206 1,6:an var för låg när jag provkörde den på motorväg, landsväg var dock inga problem. Är som sagt inte bara billiga bränslekostnader som jag är ute efter (även om det är det mest väsentliga) Utan skatt o försäkring är även det viktiga bitar, likaså driftsäkerhet.


Är det någon som har koll på vad ett kamremsbyte på en 206 1,6:a årsmodell 05-06 går på?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka