(köpråd) Audi A4 2.0ts

Hej! Funderar på byta bil ännu en gång, denna gång är siktet inställt på en Audi A4 2.0ts.. Sååå, pumpa på med info om bilen, både positivt o negativt! För o nackdelar med bilen? Att tänka på vid köp? Någon annan bil ni rekomenderar istället? Ös på bara! mvh Adde



Svar på inlägget: (köpråd) Audi A4 2.0ts



Inte gått över 2500mil mellan service, helst max 2000mil. Kolla historiken så den fått ny dumpventil,tändspolar osv från Audi. Är mest motorn det är problem med annars riktigt schysta bilar! Men tyvärr är väldigt många missskötta och det rasar maskiner på löpande band. Senast i veckan då en polares kammkedja gick av vid 17xxx mil...


bilen i fråga är en -07 som gått drygt 7500 mil..


Som sagt service historiken! Många som är brutalt misskötta. Tändspolar och dump lär behöva bytas om det inte är bytt.


okej, hur vet man om det är bytt?


Ringer audi och pratar med ägaren förslagsvis?:p Tändspolarna har fått nått nytt artikelnr som du kan kolla upp med audi. Ett hett tips är att söka på NA finns massa köptrådar där.


Tändspolarna bytte de tidigare gratis i samband med service, men kolla att det är fixat innan du köper den. På min var det "rätt" tändspolar från början och det är en sen 07 som är uttagen 08. 2,0T och 2,0Ts är samma motor på de sista årsmodellerna, enbart effekten som skiljer. Däremot har Ts annan utväxlning och varvar därför lite mer. Dock är 2,0T nästan galet högt växlad, 100km/h vid ganska exakt 2000 varv. Utrustningsmässigt så brukar 2,0Ts vara bättre även om man då är "påtvingad" s-line-chassit som vissa kan uppleva som lite väl hårt. Erfarenheter hittills på runt 500 mil och ett halvår. Fel och problem - inget värt att nämna. Min har dock gått straxt över 4000 mil så den är i stort sett som ny. Tanka - 0,8 liter milen blandad körning med större delen på landsväg. RIktigt törstig om man kör korta sträckor men i övrigt förvånansvärt snål med tanke på storlek, effekt och quattro. Köra - trevlig bekantskap. Inte nån gocart men stabil och säker på vägen och ganska kul, effekten kompenserar för det jag förlorade i kurvorna från A3an jag hade innan. Utrymmen - baksätet är inte gjort för vuxna och bagaget är inte enormt. En A4 B8 är en bra mycket större bil invändigt. Fram sitter man kanonbra, speciellt i sportstolarna. Totaluplevelse - Varför köpte jag inte en A4 från början? Ta även en titt på Nordicaudi.com, det finns en hel del matnyttigt att läsa i forumet där.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka