Köpråd: Golf II Manhattan

Tjena har i mina tankar att skaffa mig en Golf II Manhattan. Hade tänkt höra om där är någon kunnig här på forumet som vet mycket om dessa bilar. Hur ser det ut är där mycket som krånglar på bilarna? och isf hur ser det ut med reservdelar och dylikt? Är dem hyfsat bränslesnåla? Är den billiga att äga? Tacksam för annan info också! Nu till bilen: Dem vill ha 4000:- men kan säkert pruta ner den enkelt. Besiktigad till 26/7 2012 Skattad Mätarställning 265211 mil Sommardäck och dubbdäck Bilstereo med USB+minnesläsare och bra högtalare Taklucka Startar alltid och går bra ....................................... Defekter på dörrar Läcka på avgasrör ....................................... Har mailat och fått svar på problemen och det är att vänster dörr kan man inte öppna utifrån, och höger dörr och bagagelucka går inte att låsa. Plus liten läcka på avgasrör. Är det här lätta problem att fixa, fixade farsans baklucka på hans Renult Laguna för 1år sen för det gick inte att stänga eller låsa. Fixade det på typ 20min. Är det lika lätt på en Golf II från -90? Andra tips är också varmt välkomna!!



Svar på inlägget: Köpråd: Golf II Manhattan



Hejsan. Det du ska kolla på som jag vet är rost i golvet. Stötdämpre bak och hjullager bak. Inte svårt att byta men bra att pruta på. Bildelar finns i mängd och nya kostar inte mycket heller. Ägande delen är billig. Både skatt å försäkring. Brukar väll ligga runt 0,6-0,8 l per mil. Dörrar är om ja inte missminner mig ett stag som blir krökt. Allt går ju att fixa om man bara vill. Kanske räcker att olja upp låsen. Mvh Svärd


Tack för infon! Ser ljust ut för bilen nu må jag säga! Alltid kul att mecka lite hehe


Rost på framvagnsbalkarna är inte ovanligt, så kan vara lönt att kolla upp om balken är bytt eller reparerad. Risken är stor att det kan behövas göras en åtgärd där annars. Bild lånad från: http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 33#p477033


Ska absolut kolla upp detta! Tackar!!


Blev de någon golf?


Vad är det för skillnad på en Golf II och en Golf II Manhattan? /Benny


Manhattan är "bara" något utrustningspaket och ingen karossmodell. "CL", "GL" & "Manhattan" fanns väl till de vanliga bilarna årsmodell 90 eller så.


Okay.


Verkar vara utrustningspaket både på insidan och utsidan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka