Köpråd! Ca 300hk, 4-dörrar, manuell låda.

Dags att byta bil igen. Jag har haft flera stycken Bmw 540, både e34 och e39. Tycker att dom är lagom stora, lagom med effekt enligt mig. Men jag vill inte ha mindre effekt än så. E39orna är jag löjligt förtjust i, bra komfort, dom flesta är välutrustade, ofta bättre utrustade än "nya" bilar. Nu när det är dags att köpa en "hobby" bil igen så är jag såklart inne på en välvårdad manuell 540 e39 med mycket utrustning, tv, navigator osv. Men samtidigt så är jag sugen på att prova något nytt:) Vill som sagt gärna ha fyra dörrar, helst sedan men rätt kombi funkar. Ca 300hk, V8 eller turbo motor spelar ingen roll. Den bör vara i samma storlek som 5-serien, eventuellt 3-serien, hatar små bilar. Den ska ha bra komfort och kvalitets känsla, modern utrustning som regnsensor, parkerings sensor, gärna tv/navigator och lite sånt godis. Budgeten är max 75.000kr. Några tips?



Svar på inlägget: Köpråd! Ca 300hk, 4-dörrar, manuell låda.



När jag endast såg rubriken så tänkte jag säga BMW 540 på direkten. Men nu när jag läser så ser jag ju att du haft flertalet. Men å andra sidan sä är det väl de bästa valet. Alternativt Audi S6, passat W8, A8, mfl eftersom du anspråkar att bilen ska ha god kvalitétskänsla samt komfort så får du gå på tyska bilar


Ja de är väl bara tyskar som klarar kraven. Jag har haft en Audi s4 b4, men den va alldeles för omodern och plastig invändigt. Men en s4 b5 kanske är bättre? A8 känns som att de blir lite väl mycket "lyx skepp". Typ som 7-serien. Men den är ju absolut värd att titta på:) S6an så måste man väl också upp på b5, men den modellen tycker jag ser så tråkig ut. Passaten känns lite trist, visst den är ju allt annat än en vanlig 1,8t men den ser ju inte mycket mer ut.


Tog bort mina förslag då jag såg att du ville ha manuellt. I så fall är det väl BMW det enda alternativet. Annars tänkte jag föreslå Mercedes E50 eller någon större modell från Lexus.


Okej, finns inte som med manuella lådor?


Ja tror en Volvo V70 vore ultimata bilen för dig


Både du och jag vet att de aldrig kommer inträffa:)


Vad jag känner till tillverkades E50 AMG samt de övriga "herrejösses-versionerna" i Mercedes flotta enbart med automatlådor. Någon får korrigera mig om jag har fel. Jag skulle tro att det är likadant med Lexus och deras motsvarigheter. Kanske en BMW E34 M5 kan vara något? (om du nu inte redan haft en sådan). Förvisso är det en äldre konstruktion, och givetvis inte lika modern som E39 540, men en BMW M är alltid en BMW M med allt vad det inkluderar


Du har rätt, AMG har haft som filosofi att man inte skall behöva växla själv och Lexus har ingen modell som stämmer in på kraven i övrigt heller då jag antar att IS200 Sport inte är pigg nog?


Audi s4 b5 ligger i din prisklass, dock 265hk.






Köp dig ännu en 540 vad kan gå fel!


Har absolut kollat efter e34 m5, en pojkdröm:) Men det är tunt med m5or på blocket tyvärr, ibland kommer det ut någon rishög för 50k som är rostig och jävlig:/


Ja vi nämnde dom, helt klart ett alternativ:)


Haha sant:) Jag gillar ju dom, och jag är uppväxt med olika e39or, och jag har ägt många själv. Det är ju ett säkert kort och man vet allt om dom:)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka