Köpråd: Förhållandevis pigg pendlarbil som går att köra snålt. 150K.

Jag är på jakt efter en driftsäker bil som är bränslesnål i förhållande till dess maxeffekt. Det är så vansinnigt trist att pendla med en tämligen trött bil som slukar onödigt mycket soppa. Ineffektivitet är något som irriterar mig och jag har därför blivit sugen på att prova något helt annat. Bilen jag är ute efter behöver inte vara speciellt praktisk och den bör kosta max cirka 150 000kr. Ett tag var jag inne på en liten tvåsitsig cab, typ en Honda S2000 eller en BMW Z4. Jag skulle dock inte stå ut med instrumenteringen i hondan och en Z4 ligger lite högre i pris än vad jag tänkt mig, jag vill inte gärna låna pengar för att köpa en bil. Jag har sneglat en del på Mazda 3 MPS, då dessa verkar vara förmånligt prissatta och ganska generöst utrustade. Hur är sådana att pendla 4 mil om dagen med? En annan tanke jag fick häromdagen var att jag kanske ska satsa på en diesel-BMW, exempelvis en 118d eller 120d. Vad jag förstått kan man köra sådana väldigt snålt, vilket väger upp avsaknaden av hög effekt. Jag har starkt förtroende för japanska bilar och även för BMW. Alla franska och "svenska" bilar går bort. Bakhjulsdrift är förstås ett stort plus, men jag är öppen för kompromisser. Bilen behöver inte ge en sportig uppsyn, men den bör se respektabel ut. Ej äldre än 10 år och helst inte mer än 10 000 mil på mätaren. Jag ska köra den till och från jobbet varje dag, till affären när det behövs och eventuellt till västkusten ett par gånger per år. Det var mina tämligen specifika önskemål. Jag blir mycket tacksam om någon kan guida mig i rätt riktning.



Svar på inlägget: Köpråd: Förhållandevis pigg pendlarbil som går att köra snålt. 150K.



den gamla Mazda 3 MPS går fruktansvärt fint.. speciellt efter behandling av någon trimfirma. Man sitter skönt tycker jag personligen i de lite skålade stolarna och man kan få de riktigt snygga med små medel..


Det första jag tänker på är en BMW diesel. Tror knappt något märke får ut mer effekt i förhållande till bränsletörsten.


Säger som Erick: BMW diesel!! Hade inte tvekat en sekund om jag hade lagt ut dom pengarna på en bil, oavsett om de e pendling eller icke! BMW diesel!


Jag hade också funderar på en BMW diesel i din situation, och visst går 118d väldigt snålt men som bilintresserad är det enkelt att börja tänka; Steget upp till 120d är väldigt litet, steget mellan 120d och 320d är obefintligt och steget mellan en 320d och en 325/330d är väldigt litet. Framför allt i högre farter då dricker fyran och sexan i princip lika mycket, det är kortkörningar och stadstrafik som drar upp förbrukningen. Steget mellan motorn i 320d 177hk och 325d 197hk är enormt, dieselsexan uppför sig mycket mer kultiverat och låter inte alls lika tråkigt som fyran. Dessutom tycker jag karaktären blir trevligare, det märks mycket tydligare på en 20d om man är under eller över de varvtal där turbon jobbar och motorn trivs. Vill du ha en bensinmotor är den nyare 325i med 3-liters N53 en klassisk rak BMW-sexa och nästan löjligt rolig, den skall också vara snål med 0.72L/mil blandad körning och många ägare vittnar om en förbrukning under 0.6L/mil på långkörningar. Smolket i bägaren är dock att den verkar kunna krångla en del, den är nog för snåloptimerad för sitt eget bästa och bränslepumpar, spridare, programvara med mera har många fått byta. Är det en IS200 du kör med idag? Det hade varit intressant att veta vad den dricker, jag funderade själv en gång i tiden på en sådan men just det du beskriver om hög förbrukning och relativt trött maskin fick mig att fundera om, lycka till med biljakten!


Octavia RS? Rymlig bil, pigg samt ligger perfekt i din budget!


den drar inte så lite bara om man kör inspererat.. runt 0.7 och uppåt får man ju räkna.. Men det är också en otroligt trevlig bil. Mycket bil för pengarna..


Farsans -09 sedan med DSG-lådan vill ha 0,65 på motorväg (110km/h) Dock får man nog räkna 0,7 ungefär... Men skulle iaf satsa på en sådan om jag vore TS. I med ett steg 1 så är man nog nöjd ett tag också!


Flera har skrivit det innan... men då dom har så rätt så fyller jag på. BMW DIESEL! 330 335 530 eller 535... bara att välja Mer bil för pengarna är enligt mig totalt omöjligt att få...


+1






http://www.blocket.se/goteborg/Opel_Ins . =7&w=3 Denna? snygg och går billigt och rätt pigg iallafall! skön att köra , mycket bil för dom pengarna.


Säger som dom andra redan gjort, BMW Diesel! Tar vi 320d som exempel så har du ett enormt urval på bilar upp till ca 150k. Populära tjänstebilar som varit leasade vilket oftast innebär välskötta bilar med fullstämplade serviceböcker och många landsvägsmil. Men jag hade hellre köpt en 325d eller 330d då det sitter en sexa i dom som är underbar att köra och dessutom går riktigt billigt. Man får gå upp lite i pris men det är det absolut värt! Jag kör min 325d blandat på ca 0.65l/mil med 19" och Automat, pendlar jag är det inga som helst problem att hamna på ca 0.55l/mil, en 320d går ännu snålare. 3-serien är en bekväm och tyst bil som är billig i drift med en interiör och kvalitetskänsla som slår allt annat i klassen. Men framförallt får du körglädjen som bara BMW kan ge


V70 D5. Går som en T5 efter chipning och min drar 0.4-0.45 långkörning beroende på omkörningar etc. Iofs Svensk, men men.


Jag är partisk men säger 320d. Min (som har automat) drar under 0.5 på motorväg och 0.54 blandat. Bra skjuts i motorn även på låga varv. Fin 50/50 viktfördelning med bra väghållning i kurvtagning. Hyffsat tyst kupé. Men det är just effektiviteten i motorerna som gjorde att jag valde BMW den här gången. Har innan bara haft japanskt, bland annat lexus och honda. Svårt att hitta en för 150' under 10' mil med den nyare motorn, men kan man nöja sig med något högre förbrukning kan det ändå vara ett alternativ. Eller så satsar du på en 1-serie om utrymmena inte är högsta prio ändå.


Har du lagt 250-planerna på hyllan? :-/ Såg en fullutrustad vit på Gbg Begnatcenter, c:a 50K för dyr dock. En vit sådan här vore inte helt dumt för dig faktiskt men tycker inredningen känns ganska spartansk om man inte satsar på de större motoralternativen: http://www.blocket.se/stockholm/BMW_120 . 15&w=3 En vit Golf GTI eller brandgul S3 då? Nissan 350Z eller Mazda RX-8 wankel, drar lite mer än 200:an men med 100 extra hästar och lägre vikt är en bra deal... Eller en Audi A2 kanske - pendlarbil... ;-) Jag tycker att C30 t5 är coola också, men du vill inte ha en "svensk". Alla dessa är mer effektiva än IS200:an. Men får jag bestämma så skulle det bli en vit Impreza till dig. Tänk bara hur kul du kommer att ha med den i snön till vintern. Boxermotorerna är väl inte helt omöjliga att mappa om heller? Du är alldeles för ung för att köpa en pensionär-/familjebil... ;-)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka