Köpråd Mitsubishi Colt eller anna bil som går billigt och är billig att äga

Tja! Funderar på att köpa en bil som är billig i försäkring, skatt och drift. Har kollat runt lite på mitsubishi colt års :98- 00. Är det en driftsäker bil? Går det åka 4 pers utan problem? Nån som har erfarenhet av en sån? Finns det några vanliga fel med dom som man borde passa sig för? Eller tips om nån liknande bil är också intressant.



Svar på inlägget: Köpråd Mitsubishi Colt eller anna bil som går billigt och är billig att äga



Har haft två Coltar själv, underbar bil:) Väldigt driftsäker, billig att äga och försäkra, och slitagedelar är inte dyra. Jag har 1.3 liters motorn, och den är väldigt varvvillig och pigg, 1.6 motorerna är säkert ännu trevligare. Det vanligaste är nog rost, bakskärmarna är mest utsatta. 4 pers i en colt? Går säkert, men det är inte så mycket plats i baksätet. Tummen upp för Colt:)


Okej tack för ditt svar! Vet du ungefär vad 1.3:an dricker?


Jag har tung högerfot:),och tankar 50-50 bensin/etanol, så förbrukningen ligger kanske på 0.65l. Kör man lugnt kan man säkert få ner det till under 0.6.


ok, har också tung högerfot är det värsta men man får väl tänka lite på hur man kör i så fall..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka